Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΕΦΥΓΕ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕΝΕΙ!

ΤΑΙΠΕΔ: MEΤΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ, ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ «ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ROSCO)!

Την έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για το ξεπούλημα του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ΑΕ (ROSCO) που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (19/8) η διοίκηση του Ταμείου.

Η παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη, η οποία έγινε γιαλόγους, δήθεν, ευθιξίας, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του ταξιδιού του στην Κεφαλονιά με το learjet του Δ.Μελισσανίδη, αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί εκτροφείο σκανδάλων καθώς, μέσα από τους κόλπους τους, αναδεικνύονται πρόθυμοι «εκτελεστές» των κυβερνητικών σχεδίων ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο και θα γίνει σε δύο φάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα διεκδικήσουν μέρος ή το σύνολο των 644.216 μετοχών της ROSCO και θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των επισκευαστικών βάσεων για 30 χρόνια.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΤΣΟΠΑΝΗΣ !...


Η Γλύφα στη Φθιώτιδα, μπορεί να είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, παράγει, όμως και …τσοπάνηδες ! Επίκαιρο παράδειγμα ο Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών…

Ενώ θα ταίριαζε σε «ψαρά», εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά του «τσοπάνη», ειδικότερα, δε, εκείνου του πρωταγωνιστή της ιστορίας με το «λύκος στα πρόβατα, χωριανοί !...».

Ντάλα καλοκαίρι και στην καρδιά της προπαγανδιστικής περιόδου του success story, ο Στουρνάρας, νομίζοντας τον εαυτό του πονηρό και τους άλλους βλάκες, βγήκε και πέταξε την κινδυνολογία του : « ή επαναφέρονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων ή καταρρέουν οι Τράπεζες !!!...». Κι έγινε ο χαμός !...
Ο εκ Γλύφας ορμώμενος, που αντί για, (το νορμάλ), ψαράς, την είδε …τσοπάνης, τίναξε στον αέρα το σκέλος εκείνο του sussess story, που έλεγε, για την οριστική διάσωση των Τραπεζών, με την ανακεφαλαιοποίησή τους και την επιστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στη σταθερότητα. Τόση ήταν, λοιπόν, η επιτυχία ;

Ντέιβιντ Μιράντα: «Μου είπαν ότι θα φυλακιστώ αν δεν συνεργαστώ»


Ο Γκρινγουολντ (αριστέρα) και ο Μιράντα (δεξιά) στο Ρίο

Μια ημέρα μετά την πολύωρη κράτησή του από τις βρετανικές αρχές στο αεροδρόμιο Χίθροου, ο Ντέβιντ Μιράντα, σύντροφος του δημοσιογράφου του Guardian, Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος δημοσιοποίησε τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της αμερικανικής NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, μίλησε στην βρετανική εφημερίδα κατηγορώντας την Βρετανία για «απόλυτη κατάχρηση εξουσίας».

Στην συνέντευξή του, την οποία παραχώρησε από το σπίτι του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Μιράντα είπε στον Guardian ότι οι βρετανικές αρχές τον απειλούσαν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο του 2000, προσπαθώντας να του αποσπάσουν τους κωδικούς για τον υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο.
«Με απειλούσαν όλη την ώρα και μου έλεγαν ότι θα μπω στην φυλακή εάν δεν συνεργαστώ. Μου μιλούσαν λες και είμαι εγκληματίας ή κάποιος που θα επιτεθεί στην Βρετανία. Ήταν εξουθενωτικό και ενοχλητικό αλλά ήξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα λάθος», δήλωσε ο ίδιος.

Παραμένουν τα ερωτηματικά για το σκάνδαλο Σταυρίδη-ΤΑΙΠΕΔ

Σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον και τον ίδιο τον εμπλεκόμενο, παραμένουν για τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η πτήση του (τέως) επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, μετόχου της κοινοπραξίας η οποία προσφάτως εξαγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ από το ελληνικό δημόσιο.

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης τη Δευτέρα (Σκάι), ο καπετάνιος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν βίωσε το ναυάγιο της εξαγοράς της ΔΕΠΑ από τη Gazprom, δήλωσε αφοπλιστικά ότι ο ίδιος διέρρευσε στον τοπικό Τύπο της Κεφαλλονιάς τη φωτογραφία (η οποία τον απεικονίζει περιχαρή δίπλα στην αεροσυνοδό του ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία και μετέφερε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ από την Αθήνα στην Κεφαλλονιά). Όπως είπε, κατά λάθος, στην προσπάθειά του να τη στείλει μέσω email από το κινητό του στην οικογένειά του, την έστειλε στην τοπική εφημερίδα της Κεφαλονιάς Ημερήσιος, που παρουσίασε το θέμα με τον τίτλο Ιπτάμενος Στυλιανός. 

H κυβέρνηση μεταξύ ανταρτών και Τρόικας

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος / Fosphotos
Η ανυπακοή βουλευτών της συμπολίτευσης που αντιδρούν στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών κάνει ορατό τον κίνδυνο κυβερνητικού ατυχήματος το φθινόπωρο. Τον κόμπο αυτό θα προσπαθήσουν να λύσουν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο σε συνάντηση που θα έχουν στη διάρκεια της εβδομάδας. Οι αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς και τη διαθεσιμότητα βρίσκονται στο φόντο και της σημερινής σύσκεψης "μνημονιακής εγρήγορσης" στο Μαξίμου. Γράφει η Αγγελική Σπανού

Είναι, πάντως, ενδεικτικό αμηχανίας το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις των βουλευτών Θ. Τζάκρη και Μ. Κασσή (στον ΑΝΤ1 και στον Real αντίστοιχα) που διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τέτοια ρύθμιση ακόμη και αν τίθεται θέμα απώλειας της δεδηλωμένης. Μέχρι στιγμής διψήφιος αριθμών βουλετών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει ανάλογη πρόθεση, ενώ συζητήσεις γίνονται και μεταξύ άλλων βουλευτών που δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια αλλά και δεν έχουν οριστικοποιήσει τη στάση τους αναμένοντας την τελική πρόταση του οικονομικού επιτελείου.