Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΤΡΟΛΕΪ


Νέα ερωτηματικά προκαλεί υπόθεση όπου δύο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν άνδρα, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης.

Οπως καταγγέλλει ο Βασίλης Καλαμβόκας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, δύο ελεγκτές επιβιβάστηκαν στο τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει το πρόστιμο χωρίς να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Οταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη προκειμένου να εκδοθεί η απόδειξη παράβασης, με αποτέλεσμα οι δύο ελεγκτές να του πουν «κάνε την δουλειά σου εσύ», σε έντονο ύφος.

Μάνινγκ: «Kάποιες φορές πληρώνεις βαρύ τίμημα για την ελευθερία»


Λίγο μετά την καταδίκη του Μπράντλεϊ Μάνινγκ (πλέονΤσέλσι Μάνινγκ) σε 35 χρόνια κάθειρξης την Τετάρτη –και πριν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή φύλου- η δημοσιογράφος Alexa O’Brien μίλησε με τον δικηγόρο του, τον David Coombs, στην πρώτη του συνέντευξη για το θέμα. Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Coombs διάβασε σε συνέντευξη Τύπου τη δήλωση του Μάνινγκ με την οποία ζητούσε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάματην απονομή χάριτος.

Επιμέλεια: Κατρίν Αλαμάνου

Η Τσέλσι (Μπράντλεϊ) Μάνινγκ, πρώην αναλυτής πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών την Τετάρτη για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων αμερικανικών αρχείων -700.000 διαβαθμισμένοι φάκελοι, βίντεο και διπλωματικών εγγράφων- στον ιστότοπο WikiLeaks του Τζούλιαν Ασάνζ.

Πάνω από 321 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος


Ανησυχητική και εκρηκτική είναι η πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο ανήλθε στα 321 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, μεγαλύτερο δηλαδή από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009 προτού ξεσπάσει η κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνει λόγο για «τακτική της στρουθοκαμήλου» από πλευράς του πρωθυπουργού.

Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο ποσό των 321 δις ευρώ δεν υπολογίζονται οι εγγυήσεις που καταπίπτουν.
Το ύψος των τόκων, παρά τα χαμηλά επιτόκια, κινείται μεταξύ 11 και 12 δισ. ευρώ ετησίως. Τόσο το χρέος όσο και οι τόκοι ανέβηκαν και πάλι στα ύψη που είχαν διαμορφωθεί πριν από το PSI.
Μπροστά σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος του δανεισμού που με τα σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ και το οποίο παρά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το ύψος των τόκων, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επικρατεί προβληματισμός για το πώς θα αντιμετωπιστεί, αναφέρεται στο δημοσίευμα.