Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αυλοκόλακες


Α. Χατζηστεφάνου

Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις,
(η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πηαίνεις στον μονάρχην Aρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του
(Κωνσταντίνος Καβάφης – «Η Σατραπεία»)

Από τις αυλές των αυτοκρατόρων μέχρι τα πάρτι εφοπλιστών, καραβιές φιλοσόφων, συγγραφέων και καλλιτεχνών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην εκάστοτε εξουσία.

«Μου προκαλεί φρίκη ο Βολταίρος με την Αικατερίνη του», έγραψε κάποτε ο Βρετανός συγγραφέας Οράτιος Γουόλπολ, βλέποντας ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα του 18ου αιώνα να μετατρέπεται σε γλοιώδη υμνητή μιας ξένης αυτοκράτειρας.

Εμπάργκο στη ΔΤ από την αντιπολίτευση


Την απόφαση όλα τα στελέχη των κομμάτων τους να απέχουν από τα πάνελ της Δημόσιας Τηλεόρασης ανακοίνωσαν οι πρόεδροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ σε κατ’ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε ακόμη ένα βήμα και σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε ότι το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ θα ισχύει και στην περίπτωση της -μόνιμης πλέον- ΝΕΡΙΤ.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα δεχτεί τη μετάδοση τόσο της ομιλίας του όσο και της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΤ.
Ζήτησε δε από τους εκπρόσωπους των εργαζομένων - οι οποίοι θα επιδιώξουν να γίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης - να συνδράμουν εκείνοι με τα συνεργεία της ΕΡΤ για τη μετάδοση της δραστηριότητάς του από την ΕΤ3 (μέσω διαδικτύου).

Ληγμένα. ληγμένοι, σαπίλα γενικώς.



Από 1η Σεπτεμβρίου επιτρέπεται η διάθεση προς πώληση ''ληγμένων'' προϊόντων!

Στο 60% πρέπει να αυξηθεί η κατανάλωση γενοσήμων φαρμάκων, καθώς αυτό είναι μνημονιακή μας δέσμευση!

Από την νέα χρονιά το τεκμήριο διαβίωσης μέσω συλλογής αποδείξεων για το 25% των εισοδημάτων μας, θα πρέπει να προέρχεται μόνον από ορισμένα επαγγέλματα: γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ.
Θα πρέπει δηλαδή για να μην τρώμε πρόστιμο απ' την εφορία, να δαπανούμε το ένα τέταρτο των...
εισοδημάτων μας στον υδραυλικό και τον γιατρό, και με τα υπόλοιπα να φάμε, να πληρώσουμε ΔΕΗ, χαράτσια, εφορίες, ενοίκια, θέρμανση, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ !!!

Ένα μεγάλο ''εύγε'' στον ληγμένο και σκουληκιασμένο εγκέφαλο αυτών που το σκέφτηκαν!

Κόλαση η Μεσόγειος, οι ΗΠΑ υποκινούν νέο μεγάλο πόλεμο.


Του Γ. Δελαστίκ

Φλέγεται κυριολεκτικά ολόκληρη η Μεσόγειος απ' άκρη σ' άκρη, αλλά η οικονομική λαίλαπα που σαρώνει και καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα θολώνει δικαιολογημένα το μυαλό των Ελλήνων και δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν σε όλη της την έκταση και το βάθος την τραγικότητα της κατάστασης και τις νέες συμφορές που κυοφορούνται στην περιοχή μας.
Στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, όλες οι χώρες περιδινίζονται στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχουν γνωρίσει στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια που κύλησαν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου....

Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, βαλκανικές χώρες, Πορτογαλία στις δυτικές εσχατιές της ευρωπαϊκής ηπείρου, έξω από την πύλη της Μεσογείου στο Γιβραλτάρ βυθίζονται όλο και βαθύτερα στη φτώχεια και τη μιζέρια με πρωτοφανείς ρυθμούς. Απέναντι, στις αραβικές νότιες ακτές της Μεσογείου, οι εμφύλιες συγκρούσεις που είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είτε στα πρώτα τους στάδια ή προετοιμάζονται, βάφουν ήδη με ποταμούς αίματος τα γαλάζια νερά της κοινής μας θάλασσας που γέννησε τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους πολιτισμούς.

Έχω, άρα υπάρχω


Ένα ακόμη φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Το φάντασμα του πλειστηριασμού. Μαζί του πλανιούνται και τα φαντάσματα της κατάσχεσης -αν και για πολλούς δεν είναι πια φαντάσματα, αλλά απτή πραγματικότητα-, του κουρέματος των καταθέσεων, της απαλλοτρίωσης κάθε μορφής ιδιοκτησίας και περιουσίας. Είναι σαν να μας κάνει πλάκα η Ιστορία. Περίπου 165 χρόνια από τη συγγραφή του «Κομμουνιστικού μανιφέστου», στο οποίο διατυπώθηκε η πιο ευθεία και κατηγορηματική απειλή κατά της «ατομικής ιδιοκτησίας», αυτή απειλείται με ανάλογη ευθύτητα και κατηγορηματικότητα από τους υποτιθέμενους εγγυητές της.

Αν το καλοσκεφτούμε, για δύο τουλάχιστον αιώνες, η ανθρωπότητα κυλίστηκε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο αίμα και στη λάσπη για να υπερασπιστεί μεταξύ άλλων αυτό το υποτιθέμενο ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα. Η ιδιοκτησία μπορεί να προϋπήρχε για χιλιετίες, αλλά ήταν ο καπιταλισμός, ο αστικός πολιτισμός που το αναγνώρισε ως δικαίωμα σε κάθε άτομο, εφάμιλλο του habeas corpus. Στη θρησκεία της ατομικής ιδιοκτησίας, άλλωστε, υπάρχει μια σταθερή συνάρτηση ανάμεσα στο «να είσαι» και στο «να έχεις». Η ιδιοκτησία μάς θυμίζει ότι υπάρχουμε. Έχω, άρα υπάρχω.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ




Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Η υπερδεκαετής σφαγή στα κατεχόμενα Ιράκ και Αφγανιστάν συνεχίζεται αδιάλειπτα. Τι κι αν οι εκατόμβες, τι κι αν οι διαρκείς «11ες του Σεπτέμβρη» που σπέρνουν στις δυο κατεστραμμένες χώρες οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους δε βρίσκουν πια στον Τύπο της Δύσης χώρο ούτε για μονόστηλο...

Στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στο Λίβανο, το γεωστρατηγικό μακελειό που σχεδιάστηκε υπό την κωδική ονομασία «Ευρεία Μέση Ανατολή» και άρχισε να ξεδιπλώνεται με τη μετατροπή της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης» σε παρασύνθημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απειλεί πλέον να μετατραπεί σε Αρμαγεδδώνα. Τα όσα εκτυλίσσονται στη Δαμασκό, η επανάληψη της εφαρμογής ενός «Διεθνούς Δικαίου» που έχει ως σήμα κατατεθέν αφ' ενός τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά της Γιουγκοσλαβίας και αφ' ετέρου τη «δημοκρατία» όπως την εννοούν οι υπολοχαγοί του ιμπεριαλισμού σε Τελ Αβιβ και Αγκυρα, δε σταματούν στα σύνορα της Συρίας, αγκαλιάζουν όλη την περιοχή από το Ιράν μέχρι και τον Καύκασο...

ΗΠΑ - ΕΕ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΒΥΣΣΟ

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΑΣ !

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ !

Τίποτα, ίσως, δεν αποκαλύπτει με πιο ωμό και αδίστακτο τρόπο το αποτρόπαιο πρόσωπο του Δυτικού ιμπεριαλισμού της εποχής μας από τον βρώμικο και παράνομο πόλεμο που είναι έτοιμες από μέρα σε μέρα να εξαπολύσουν σε βάρος της Συρίας, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και από κοντά η Γερμανία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων, παρόμοιο, δηλαδή, όσο και διάτρητο πρόσχημα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Το τραγικό είναι ότι τον βρώμικο πόλεμο αυτό παρουσιάζονται, ως έτοιμες από καιρό, να συνδράμουν υποτελώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και της Κύπρου: οι κυβερνήσεις του Α. Σαμαρά και του Ν. Αναστασιάδη αντίστοιχα!

TO «FUCK YOU» ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


 

Μια συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη σε νορβηγική εφηεμρίδα που δόθηκε λίγες ημέρες πριν την αποπομπή του αναμένεται να συζητηθεί πολύ.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταυρίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bergens Tidende που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου με τίτλο “Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες”, μάλλον παρουσιάστηκε φανατικός οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα (γνωστή άλλωστε η φιλελεύθερη ιδεολογία του), χρησιμοποιώντας ακόμα και ακραίες εκφράσεις στους διαφωνούντες.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΟΛΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, που συνεδριάζει ξανά την Πέμπτη, για να πάρει αποφάσεις για απεργία, ανακοίνωσε ωστόσο σειρά άλλων μέτρων αντίδρασης και υποσχέθηκε «δυναμική συμμετοχή στην ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη και σε συλλαλητήρια κατά της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για το Λυκείου».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία πήρε «αποφάσεις στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του κλάδου για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης που αναπτύσσεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους».

Υπενθυμίζεται ότι οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και η γενική συνέλευση των προέδρων τους που θα κληθούν να επικυρώσουν τις προτάσεις για απεργία προγραμματίστηκε τελικά στις 9 του μήνα.

Commerzbank: Ζητά την κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου


Commerzbank: Ζητά την κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου

-Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής τράπεζας, τα χρήματα των πωλήσεων της κρατικής περιουσίας θα πηγαίνουν στους δανειστές μας -Εκποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προτείνει και ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων

Συνεχίζονται οι τριγμοί από τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος την Κυριακή, όπου αποκαλύψαμε το πλήρες σχέδιο των δανειστών για πέρασμα ολόκληρης της κρατικής περιουσίας σε νέα εταιρεία τύπου holding με βάση το Λουξεμβούργο ή τις Βρυξέλλες και με εποπτεία ξένων (Γερμανών) τεχνοκρατών. Μετά από τις αποκαλύψεις περί εισήγησης του ESM στην κυβέρνηση για την ουσιαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, αφού τα χρήματα των πωλήσεων αυτόματα θα πηγαίνουν όχι στα κρατικά ταμεία αλλά στους δανειστές μας (σ.σ. η οποία μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητη από την κυβέρνηση), η γερμανική τράπεζα Commerzbank βάζει φωτιά στο σκηνικό μέσω σημερινής έκθεσης της.