Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Σοσιαλισμός των ηλιθίων» ή «πρόθυμοι των σφαγείων»;


Του Νίκου Μπογιόπουλου 

«Πάντα πίστευα ότι ο αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων».
Το έγραψε χτες στα «Νέα» ο κ. Πρετεντέρης. Ο οποίος είναι τόσο ταραγμένος με τα τεκταινόμενα στη Συρία, που λίγο απέχει να ζητήσει να καταταγεί στα βομβαρδιστικά του Ομπάμα για να σώσει το συριακό λαό...
*
Ο κ. Πρετεντέρης είναι ο ίδιος που, για λογαριασμό της τάξης (τι μπανάλ λέξη!) που σώζει τους λαούς βομβαρδίζοντάς τους, έγραφε λίγο παλιότερα ότι όσοι Ελληνες διαμαρτύρονταν εναντίον του Κλίντον και κατά της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία ήταν «Δέκα Καραγκιόζηδες και πενήντα σαλεμένοι» («Βήμα», 11/11/1999).
Σήμερα, είναι πιο ευγενικός. Περιορίζεται να ειρωνευτεί όσους αντιτίθενται στην επέμβαση στη Συρία, τους οποίους και αποκαλεί - επιστρατεύοντας το ακαταμάχητο (φιλοατλαντικό) φλέγμα του - «ευαίσθητες ψυχές»...
*

Η Σουηδία παρέχει άσυλο σε όλους τους Σύριους πρόσφυγες


Οι σουηδικές αρχές μετανάστευσης αποφάνθηκαν πως υπό το φως της επιδείνωσης της σύγκρουσης στη Συρία θα χορηγηθεί άδεια μόνιμης παραμονής σε όλους τους Σύριους αιτούντες άσυλο που έχουν έρθει στη Σουηδία.
Η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που προσφέρει άδεια μόνιμης παραμονής σε πρόσφυγες από τη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους αιτούντες άσυλο από τη Συρία στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής στη Σουηδία για λόγους ανθρωπιστικής προστασίας. Όπως ανακοίνωσε στις 3 Σεπτεμβρίου το Σουηδικό Συμβούλιο Μετανάστευσης (Migrationsverket), θα λαμβάνουν πλέον μόνιμες άδειες παραμονής.
Προηγουμένως, μόνιμη άδεια παραμονής είχε χορηγηθεί περίπου στο ήμισυ των αιτούντων άσυλο από τη Συρία, με τους άλλους μισούς να λαμβάνουν τριετή άδεια παραμονής .

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ


Διακόσιοι άνδρες των ΜΑΤ μεταξύ των οποίων 30 άνδρες των ειδικών δυνάμεων οπλισμένοι “σαν αστακοί” εισέβαλαν σήμερα στο νοσοκομείο “Παναγία” λίγη ώρα αφότου οι εργαζόμενοι είχαν ολοκληρώσει την προγραμματισμένη τους συνέλευση. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες 200 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έλαβαν ηλεκτρονικά ειδοποίηση ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα και η συνέλευση γινόταν για να αποφασιστεί η στάση των εργαζομένων σχετικά με το ζήτημα αυτό καθώς και του ουσιαστικού κλεισίματος του νοσοκομείου.

Με την είσοδο των αστυνομικών στο νοσοκομείο επικράτησε ένταση καθώς οι γιατροί αιφνιδιασμένοι ρωτούσαν τον λόγο της επέμβασης αυτής, με την αστυνομία να απαντά με ποικίλους εκφοβισμούς. Να σημειωθεί ότι ενώ η αστυνομία αρχικά απάντησε ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα στο οποίο αναφερόταν ότι δήθεν γινόταν πλιάτσικο στο νοσοκομείο, στη συνέχεια αποκάλυψε με έμμεσο τρόπο στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ότι δέχθηκε πιέσεις από τον κύκλο του διοικητή του Αγ. Παύλου (στο οποίο εντάσσεται διοικητικά το Παναγία μετά τη συγχώνευση) να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία έχει αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας "Για την Ίδρυση Σοσιαλιστικού Κόμματος με αφορμή τη Διακήρυξη 3η Σεπτέμβρη, 1974"


Γράφει ο Στέφανος Τζουμάκας

Οι ηγετικοί παράγοντες του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών της ήττας, στα πλαίσια του επίσημου «μνημόσυνου» του ΠΑΣΟΚ,
για το οποίο χρόνια επεδίωκαν να επιτύχουν την ενσωμάτωση του στο σύστημα, προετοιμάζουν τη νέα πολιτική απάτη. Ένα δήθεν νέο πολιτικό όχημα από το παρελθόν, τη λεγόμενη «Κεντροαριστερά». Μια «Κεντροαριστερά» της διαπλοκής, του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων που θα συνεχίσει να συμπράττει σε ένα ευρύτερο μνημονιακό νέο-συντηρητικό μέτωπο. Οι υπόλογοι και οι υπεύθυνοι για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, θα εμφανιστούν ως η «Κεντροαριστερά της ευθύνης». Το μόρφωμα αυτό θα αποτελεί τη φυσική κατάληξη των μεταλλαγμένων και εκφυλισμένων στοιχείων του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Το 1974, ιδρύσαμε το ΠΑΣΟΚ. όλοι οι συντηρητικοί κύκλοι που προσχώρησαν στο ΠΑΣΟΚ, κατά καιρούς έφεραν στην επικαιρότητα το όχημα της Κεντροαριστεράς γιατί επιδίωκαν να τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ, ως Σοσιαλιστικό κόμμα.
Το όχημα της φαυλότητας, της διαπλοκής και της λαφυραγώγησης του κράτους και του δημόσιου πλούτου. Αφού οδήγησαν σε απαξίωση το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία τώρα ετοιμάζουν νέο ένδυμα μεταμορφισμού αυτών των συντηρητικών κύκλων και ομάδων.>>

Εφοδος στο Κολωνάκι για τις μίζες στα υποβρύχια- Φύλλο και φτερό τα αρχεία γερμανικής εταιρείας


Συνεχίζονται οι έρευνες και οι αποκαλύψεις για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις για τον εξοπλισμό υποβρυχίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με τις εισαγγελικές αρχές να κάνουν «έφοδο» στα γραφεία της αντιπροσωπείας της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall Defence Electronics Systems στο Κολωνάκι αλλά και στην κατοικία του Ελληνα αντιπροσώπου της εταιρείας, μετά τις έρευνες για «μίζες».
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά από
αντίστοιχη στη Γερμανία, κατασχέθηκαν αρκετοί υπολογιστές και έγγραφα οι οποίοι θα «ξεσκονιστούν» προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο, αναφέρει η Καθημερινή.
Σύμφωνα πάντως με την εισαγγελία της Βρέμης, ο Ελληνας αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας, διέθεσε περίπου 18 εκατ. ευρώ για να «λαδώσει» αξιωματούχους του ελληνικού Πενταγώνου που θα αποφάσιζαν για τις αναθέσεις των σχετικών έργων στα υποβρύχια. Οι «μίζες», ταξίδευαν από τους λογαριασμούς δύο γερμανικών εταιρειών σε λογαριασμούς εταιρειών του Λονδίνου, με τελικό αποδέκτη τον Ελληνα αντιπρόσωπο, ενώ οι πληρωμές τουλάχιστον για την μία από τις εταιρείας, άγγιζαν το 15% του σχετικού έργου.

«ΦΑΤΕ... ΛΗΓΜΕΝΑ»!


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Πριν από τέσσερα χρόνια, άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, σε κάθε πόλη, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, τα ενεχυροδανειστήρια.

Η «σωτηρία του Εθνους» απέκτησε όλη αυτήν την περίοδο το έμβλημα που αξίζει στους εμπνευστές της: Τους... σαράφηδες!
Η Ελλάδα έζησε και ζει με έμβλημα το σύγχρονο μαυραγοριτισμό. Πορεύτηκε και πορεύεται με πυξίδα τηντυμβωρυχία που συντελείται ακόμα και στο υπέδαφος του πόνου, της δυστυχίας και της ανασφάλειας. Οι «σωτήρες» οδήγησαν πλατιά στρώματα του λαού να πασχίζουν να ζήσουν βάζοντας για ενέχυρο από τις χρυσές βέρες τους μέχρι... τα χρυσά τους δόντια.
Από χτες το «success story» της κυβέρνησης πήρε τη νέα σκυτάλη σε αυτήν την αέναη για τον ελληνικό λαό ανάβαση στο Γολγοθά του κοινωνικού μαρτυρίου: Τα «ληγμένα τρόφιμα»! Τέθηκε, δηλαδή, σε εφαρμογή η προ μηνών εκδοθείσα κυβερνητική διάταξη, η οποία αναφέρει τα εξής:
«...Επιτρέπεται - αναφέρεται - η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράσηΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Eνός λεπτού σιγή

Κομμουνιστές!


Νίκος Μπογιόπουλος - "Unfollow"
Την εποχή των δωσίλογων, των μαυραγοριτών, των χιτών, των γερμανοτσολιάδων, πριν απ' αυτούς και αρκετά μετά απ' αυτούς, το κράτος, που τότε λειτουργούσε με Ούλεν και Πάουερ και σήμερα λειτουργεί με Siemens και Cosco, το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα που τότε έφτιαχνε «ιδιώνυμα» και αργότερα έχτιζε «Νέους Παρθενώνες» στη Μακρόνησο, διατείνονταν ότι: «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»...

Βέβαια, για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους κομμουνιστές, αλλά ηλίθιοι δεν είναι. Οι κομμουνιστές δεν τα βγάζουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες, τρελοί θα 'τανε να φορτωθούν και τις γυναίκες των άλλων;
Η αλήθεια είναι ελαφρώς αντεστραμμένη: Στην κοινωνία που έχτισαν αυτοί, οι κήνσορες του «πνεύμα και ηθική», εκεί μεγαλούργησε η Τρούμπα. Στη δική τους κοινωνία δέσποζε η επιγραφή «Προσεχώς Βουλγάρες». Και στη δική τους -μεταβιομηχανική, όπως τη λένε- κοινωνία του θεάματος είναι που η πουτανιά λογίζεται ως εφαλτήριο επαγγελματικής και κοινωνικής «καταξίωσης».

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά!...

Απολύσεις χωρίς αποζημίωση! Γιατί όχι; σ’ αυτήν την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ’ναι πολύ ευχαριστημένοι που δεν θα τουςμαστιγώνουν κι από πάνω!
Ισως -αν επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις- θα επιτρέπεται ή μάλλον θα επιβάλλεται να τους φτύνουν.
Αλήθεια, ποιος είχε αυτήν τη φωτοδότρα (για όλη την ανθρωπότητα) φαεινή; O κ. Στουρνάρας; η Τρόικα; ο ΔΟΛ; ο κ. Φώτης Μπόμπολας; Ρητορικόν το ερώτημα. Διότι έχει ήδη λάβει απάντηση απ’ όλες αυτές τις φίλιες δυνάμεις. Ο μεν κ. Μπόμπολας πρότεινε σε δημοσιογράφους να δουλεύουν με 800 € μεικτά συν έναντι απ’ την αποζημίωση της μελλοντικής των απόλυσης! Χάρμα! Ο ΔΟΛ απέλυσε 30, θα απολύσει άλλους 30 κι εξήγγειλε τον εργασιακό θάνατο ακόμα 160 έως το τέλος του έτους! Χάρμα! Ο κ. Στουρνάρας αρνείται κάθε σκέψη για μείωση φόρων και πολύ περισσότερο κάθε σκέψη για μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης! Χάρμα! Χάρμα χαρμάτων χαρμόσυνο! (Είδηση σε όλα αυτά θα ήταν ότι ο κ. Στουρνάρας σκέφτεται. Αυτό όμως θα αδικούσε την Τρόικα. Τις σκέψεις της οποίας ο κ. Υπουργός εφαρμόζει χωρίςδεύτερη σκέψη, χωρίς να το σκέφτεται, χωρίς δισταγμό.)
Με λαμπρά αποτελέσματα: το εισόδημα των μισθωτών να ’χει συρρικνωθεί κατά 45% μέσα σε τρία χρόνια, την ανεργία να χρειάζεται (αν όλα τα υπόλοιπα πάνε άριστα) 20-25 χρόνια για να επιστρέψει στο (επαχθές άλλωστε) όριο του 10% και την Ελλάδα να υφίσταται συντριπτικά κατάγματα σε κάθε τομέα λειτουργίας ενός κράτους. Απ’ την υγεία έως την άμυνα.