Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

B.D. Foxmoor: Μυρίζει κακό στο Πέραμα


Ως μία «μαύρη αφήγηση» χαρακτηρίζει την κοινωνική αποσάθρωση στο Πέραμα ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D.Foxmoor), μιλώντας στο tvxs.gr λίγες ώρες μετά την πολύκροτη επίθεση σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ. Ο ίδιος, πάντως, αφού περιγράφει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τις συνθήκες που έφεραν το τελευταίο εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 11% στο Πέραμα, δηλώνει αισιόδοξος: «Το σύμπαν δεν υποκύπτει στους ηλίθιους».

Τι γεύση αφήνει το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κοινωνική κατάσταση στο Πέραμα;
Είναι μία μαύρη αφήγηση. Ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί, συνέβη. Μας βρήκε όλους στον ύπνο, δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, γιατί καμιά φορά σκέφτεσαι, φαντάζεσαι, αλλά σημασία έχει να μην σε βρούνε όλα αυτά. Αυτή η ιστορία νικιέται μόνο με νοιάξη, να νοιαστεί ο ένας τον άλλον περισσότερο. Το τραγικό είναι ότι βλέπουμε παιδιά μου μας χαιρετούσαν, φίλους μας, συγγενείς μας, να έχουν επηρεαστεί από αυτό το πράγμα, να γυαλίζει το μάτι τους, να μεταμορφώνονται. Είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις, σε μια κλειστή κοινωνία όπως είναι εδώ. Tώρα το θέμα είναι να μην ξεκινήσουν οι τοπικές βεντέτες. Μέχρι τώρα ήταν όλοι προσεκτικοί. Η κοινωνία εδώ έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε άμα ξεκινήσει αυτό το πράγμα να μην σταματήσει εύκολα.

Κραυγή απόγνωσης από τα θύματα του Βενιζέλου

ΗΜΑΣΤΑΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ
Κραυγή αγωνίας αλλά και απόγνωσης εκπέμπουν με ανοικτή επιστολή οργής που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα «θύματα» του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Λουκά Παπαδήμου.

Πρόκειται για τους ομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής ή τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό κράτος και είδαν να εξανεμίζονται όλα εν μια νυκτί με το «δολοφονικό κούρεμα» που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε ελληνικής κυβέρνησης.
Στην επιστολή τους τα μέλη του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου περιγράφουν το δράμα που ζουν και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι από άνθρωποι νοικοκυραίοι καταστράφηκαν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδες οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Πώς θα κάνεις ηλίθια απεργία; Κάτσε στα αυγά σου!


Συνάδελφοι, Κατά καιρούς θυμώνω με πολλά πράγματα. Ένα όμως με κάνει έξαλλη. Όταν κάποιοι με θεωρούν ηλίθια. Θεωρούν δηλαδή πως δε θα καταλάβω. Θεωρούν πως για τις απολύσεις 2500 συναδέλφων μου με οργανικές θέσεις, την κατάργηση τομέων στην ΤΕΕ, την κατάργηση των ΕΠΑΣ, την προχειρότητα και πλήρη αδιαφάνεια των μετατάξεων, για τις 15.000 απολύσεις που ακολουθούν…. (ο κατάλογος δεν έχει τέλος), εγώ πρέπει να καταλάβω πως ο στόχος είναι η πάταξη του ανορθολογισμού του δημόσιου σχολείου, η άριστη ποιότητα του εκπαιδευτικού προϊόντος, η καλύτερη απόδοση των εκπαιδευτικών, το τέλος των παθογενειών του σχολείου. Και επειδή εξακολουθώ να έχω αντιρρήσεις, μου σερβίρουν υπουργικές αποφάσεις, νομοσχέδια, προεδρικά διατάγματα, για να πειστώ πως μπροστά τους βλέπουν μόνο το καλό των παιδιών (μάλιστα με παρουσιάζουν αναίσθητη που εγώ δεν το θέλω, αφού προτιμώ κλειστό το σχολείο), πως σκοπός τους είναι η ευτυχία της οικογένειας, η συνολική άνοδος της κοινωνίας, η δικαιοσύνη στην κατανομή του κοινωνικού πλούτου, η διεύρυνση της δημοκρατίας.

QUO VADIS, ΣΥΡΙΖΑ;



Του ΣΤΑΘΗ*

Ο πύργος της Πίζας γέρνει διότι δεν τον (υπο)στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, ο εργαζόμενος που τον σφάζουν σπαρταράει -δηλαδή παρουσιάζει το φαινόμενο των παλμικών κινήσεων- διότι τον(υπο)κινεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιτέλους! Βρισκόμαστε στη μετά τον Αϊνστάιν εποχή, ανακαλύψαμε το κλειδί που εξηγεί πάσαν απορία και κάθε μπερδούκλωση: φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κόβει η κυβέρνηση την κοινωνία σαν σαλάμι και στρέφει τη μια φέτακατά της άλλης, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που είναι βετζετέριαν και πάει το σαλάμι αφάγωτο - σπατάλη πόρων. Ομως και για αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει γεμίσει ο τόπος άπορους.
Τι θέλει επιτέλους αυτό το κόμμα; εμείς που μαζί τα φάγαμε να τρώμε τώρα ληγμένα σαλαμάκια; Οχι, κύριοι! δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο, δεν θα αφήσουμε οι θυσίες που κάναμε για να πεινάμε να πάνε χαμένες για ένα βρωμοσαλαμάκι.

Ομως, για να σοβαρευτούμε: ο ΣΥΡΙΖΑ κατά βάθος είναι ένα καλό κόμμα. Ομως έχει αρχηγό τονΤσίπρα, ο οποίος πάει στα σχολεία και πειράζει τα παιδάκια.

Η ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΔΤ" ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ!

Μετά από τρείς και πλέον δύσκολους και γεμάτους αγωνιστικό παλμό μήνες η ΕΡΤ είναι ακόμα σελειτουργική κατάληψη από τους ίδιους τουςεργαζομένους. Μετά από τρεις δύσκολους μήνες το πρόγραμμα της ΕΡΤ βγαίνει κανονικά στον αέρα και αποτελεί μια πηγή ενημέρωσης και πολιτισμούπου ήρθε να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα χωρίς άδεια ιδιωτικά κανάλια και τομόρφωμα της "Δημόσιας Τηλεόρασης".

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Τετάρτης (11/9) το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με το μέγα πλήθος πουκατέκλυσε το προαύλιο και τη Λ. Μεσογείων, παρακολουθώντας τη μεγάλη αγωνιστική συναυλία καταδίκης για τους 3 μήνες από το "μαύρο" πραξικόπημα σε βάρος της ΕΡΤ με τη συμμετοχή 40 Ελλήνων καλλιτεχνών, απέδειξε ότι η ΕΡΤ είναι ζωντανή , ενώ η "ΔΤ" το μόνο που κάνει είναι ναπροβληματίζει τους ίδιους τους εμπνευστές της και κυρίως τον αρμόδιο υπουργό Π. Καψή με την ανύπαρκτη τηλεθέαση και τα διαρκή προβλήματα στην εκπομπή.