Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό είναι το κατάντημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (video).

Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!
Ούτε κι εμείς οι πολέμιοι αυτού του ακατάλληλου και επιζήμιου για την ελληνική πραγματικότητα πολιτικού συστήματος (της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας) δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να πέσει σε τέτοια χαμηλά επίπεδα. Δείτε το βίντεο. Προσοχή οι μη έχοντες γερά νεύρα συνιστάται να μην δουν αυτό το βίντεο.
Αφορά τον νέο κώδικα των δικηγόρων. Προκειμένου λοιπόν να εισαχθεί ο σχετικός νόμος στην Ολομέλεια της Βουλής, έπρεπε προηγουμένως να υπερψηφιστεί στην αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης από 13 τουλάχιστον βουλευτές. Μέσα στην αίθουσα της επιτροπής ήταν... μόνο τρεις βουλευτές και μάλιστα κανένας από αυτούς δεν υπερψήφισε. Όμως παρόλα αυτά το νομοθέτημα πέρασε με τον τρόπο που θα δείτε και που θα σας σπάσει τα νεύρα.

Η κυβέρνηση προσβλέπει στην κοινωνική απάθεια

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/FosPhotos
To γεγονός ότι δεν γέμισε το πλακόστρωτο στην παραλία της Θεσσαλονίκης για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ ήταν μια καλή είδηση για την κυβέρνηση, αφού μεταφράστηκε ως ένδειξη ότι δεν υπάρχει κοινωνική δυναμική για ανατροπές. Η μετάφραση μπορεί να είναι λάθος, παρόλα αυτά η απουσία πλήθους και πάθους στη λεωφόρο Νίκης ανέβασε την αυτοπεποίθηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γράφει η Αγγελική Σπανού
Δημοσιεύθηκαν και δύο δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο (Metrisi για τα «Παραπολιτικά», Rass για τον «Τύπο της Κυριακής») που δίνουν οριακό προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Oπότε οι ενδιαφερόμενοι για τη μακροημέρευση της κυβέρνησης θεωρούν πως αποτράπηκε η παγίωση της εντύπωσης για την πολιτική κυριαρχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κίττυ Αρσένη: Τα βασανιστήρια στην ταράτσα της Μπουμπουλίνας


Το Tvxs παρουσιάζει την συνέντευξη που είχε δώσει στο Ρεπορταζ Χωρίς Σύνορα η ηθοποιός και αγωνίστρια κατά της δικτατορίας Κίττυ Αρσένη, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

*Διαβάστε την πλήρη απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη της Κίττυ Αρσένη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 21η Απριλίου. Πώς το μαθαίνετε και τι γίνεται εκείνη την στιγμή στην Ελλάδα.

Κα ΑΡΣΕΝΗ: Ήμουνα στην Θεσσαλονίκη με έναν θίασο και είχαμε γυρίσει ξημερώματα στο ξενοδοχείο που μέναμε γύρω στις 5:00 η ώρα, γιατί είχαμε πάει στα μπουζούκια και διασκεδάζαμε, και γύρω στις 6:00, 6:30 μας ξύπνησε όλους ένας κεραυνός μέσα μας, δηλαδή γινήκαμε κομμάτια όλοι. Για μένα ήμουν απ’ αυτούς που επειδή δεν ήθελα δεν πίστευα ότι θα γινότανε δικτατορία. Διάβαζα εξάλλου την «Αυγή», που η Αυγή είχε βγει εκείνη την ημέρα με τον τίτλο «Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία». Και πραγματικά αυτό ήταν μία πάρα πολύ μεγάλη ανατροπή μέσα μου. Νόμιζα ότι είχα γίνει πια ένας άλλος άνθρωπος, δεν είχα καμία σχέση με αυτά που έκανα πριν. Εδώ ανοιγότανε κάτι φοβερό άγνωστο μπροστά μας που έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε.

Τσόμσκι: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το «δόγμα της Μαφίας»


Την Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σεδιάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει το σχέδιό του για ένα πιθανό χτύπημα στην Συρία αναζητώντας μια διπλωματική λύση, όπως αυτή που προτάθηκε από την Ρωσία περί διεθνούς ελέγχου, ολικής παράδοσης και καταστροφής του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ. Παρόλα αυτά, ο Ομπάμα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει χρήση βίας εάν αυτό το σενάριο αποτύχει. Στο πλαίσιο αυτό ο διακεκριμένος διανοούμενος και καθηγητής του ΜΙΤ, Νόαμ Τσόμσκι, μίλησε στο DemocracyNow σχολιάζοντας το διάγγελμα. «Η ρωσική πρόταση ήταν θεόσταλτη για τον Ομπάμα», είπε ο Τσόμσκι, που εκτίμησε ότι διαφορετικά ο Αμερικανός Πρόεδρος θα είχε βρεθεί αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική ήττα. Σχολίασε, δε, ότι η επιμονή του Ομπάμα στην απειλή χρήσης βίας αντίκειται στην διεθνή νομοθεσία.

Διαβάστε για το συριακό

Democracy Now (DN): κ. Τσόμσκι τι σχολιάζετε για το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, την Τρίτη αναφορικά με την Συρία;

ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ !...


Το διαβάσαμε και αυτό : «Μπαρόζο: Θύμα της ανεύθυνης συμπεριφοράς των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα». Πιστεύω ότι και μόνο ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ – Μανουέλ Μπαρόζο στην καθιερωμένη ομιλία του για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έσπευσε να διακηρύξει ότι για την Ελληνική τραγωδία δε φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεικνύεται ότι αισθάνεται την ενοχή γι’ αυτό.

Και πώς να μην την αισθάνεται. Λες και η Ελλάδα δεν είναι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πάρα πολλά χρόνια τώρα.
Λες και η Ελλάδα είχε δικό της νόμισμα από το 2000. Λες και η Ελλάδα δε μπήκε και βγήκε από την Ευρωπαϊκή επιτήρηση των οικονομικών της δύο φορές στην περίοδο 2004 – 2009. Λες και έχουμε ξεχάσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέχθηκε την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας που διέσωσε το 2004 τα κρατίδια της Βρέμης και του Σάαρλαντ με 26δις ευρώ παραβιάζοντας πρώτη από όλους τη συνθήκη του Maastricht. Μάλιστα για την ακρίβεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινήθηκε και νομικά κατά της Γερμανίας, αλλά γρήγορα ξέχασε την υπόθεση αυτή.

ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ

Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Πενήντα χρυσαυγίτες στο Πέραμα έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με καδρόνια και λοστούς σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Η επίθεση ήταν μαφιόζικα οργανωμένη και είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουναρκετοί άνθρωποι στο νοσοκομείο. Αλλά κανένας από τους δράστες δεν πιάστηκε, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία μας διαφώτισε με ανακοίνωσή της για την ακριβή ώρα άφιξης των περιπολικών της.
Η ουσία είναι πάντως ότι: Πρώτον οργανώθηκε μαζική επίθεση εναντίον μελών νόμιμου πολιτικού κόμματος, υπήρξαν δηλαδή συνεννοήσεις, τηλεφωνήματα, μηνύματα, καθορισμένη ώρα και καθορισμένα σημεία για την επιδρομή, και η αστυνομία χαμπάρι. Πενήντα άτομα και μάλιστα του ναζιστικού χώρου, που υποτίθεται ότι είναι υπό επιτήρηση, σκαρώνουν κοτζάμ επιχείρηση και οι φύλακες της τάξης αντί να συλλάβουν τους επιδρομείς συλλαμβάνονται κοιμώμενοι.
Δεύτερον, τα περιπολικά έφτασαν όταν έφτασαν -αφού όλως τυχαίως οι ναζί είχαν τελειώσει το έργο τους. Πώς δεν τσάκωσαν ούτε έναν για δείγμα; Σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετοί από τους δράστες φορούσαν και στολή του ναζί μπράβου -τη μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Ούτε αυτή δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τα αστυνομικά μάτια των ανδρών του Δένδια; Πεζοί, μηχανάκια, αυτοκίνητα -στο Πέραμα, όχι στη Νέα Υόρκη- διαφεύγουν μέσα στη νύχτα μετά από μια τέτοια επίθεση και κανένας δεν συλλαμβάνεται!!

Η Αυτοκρατορία των Μετρίων...και η ανατροπή της....



Αυτοί που στηρίζουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι άλλοι παρά οι μέτριοι της κοινωνίας μας, οι μέτριοι ως προς τον αξιακό τους κώδικα. Αυτοί οι οποίοι παρά την παρακμή του υπάρχοντος συστήματος επιμένουν να στηρίζουν διεφθαρμένους πολιτικούς περιμένοντας ανταλλάγματα, προφανώς είναι άνθρωποι πολύ χαμηλού ηθικού επιπέδου. Γιατί διαχωρίζουν το αποτέλεσμα από το μέσο. Και ακόμη κι αν επιτυγχάνουν αξιόλογα - σύμφωνα με τον δικό τους κώδικα - αποτελέσματα όπως οικονομικά οφέλη, συμβόλαια, διορισμούς, ο τρόπος που το πετυχαίνουν δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας.
Είναι οι ίδιοι που τρέμουν την αλλαγή του καθεστώτος που η συνωμοταξία τους δημιούργησε τα τελευταία 40 χρόνια. Έχουν διεισδύσει παντού είτε μιλάμε για τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Οι μέτριοι τρέμουν την αξιοκρατία.Έχουν μάθει να επιβιώνουν υπογείως και υπό οποιοδήποτε φως καταρρέει ο κώδικας λειτουργίας τους. Μεταξύ τους καταλαβαίνονται απόλυτα, με καλύτερο παράδειγμα τους ψηφοφόρους και τους αιρετούς που αλληλοσυγχαίρονται καθαρά στην λογική του δούναι και λαβείν. Έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία, γιατί ακριβώς κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να αναρριχηθούν σε θέσεις ευθύνης σε όλα τα στρώματα των δημοσίων και ιδιωτικών θέσεων και αξιωμάτων. Ηαυτοκρατορία των μετρίων αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να απειλήσει το σύστημα αξιών της.

Greece 2021, Mars 2023...


Κιμπι...


Το 2021 θα είμαι 60 χρονών, πατημένα. Δεν ξέρω αν θα είμαι συνταξιούχος-αυτό είναι πια για τον καθένα τόσο αβέβαιο, όσο και το αν σε οκτώ χρόνια θα είναι ζωντανός. (Κατά μία εκδοχή μόνο κατά τύχη ξυπνάμε κάθε πρωί ζωντανοί. Άλλοι το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό, άλλοι κάνουν ένα σταυρό ή λένε «ευχαριστώ» στον θεό που πιστεύουν, αν πιστεύουν).

Μέχρι το 2021, τουλάχιστον 900.000 άνθρωποι από αυτούς που σήμερα, εδώ και τώρα, είναι ζωντανοί θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον. Άλλοι σε βαθύ γήρας, μ’ ένα τέλος φυσιολογικό, σχεδόν επιθυμητό, κι άλλοι αιφνίδια, μ’ ένα τέλος πρόωρο, ακαριαίο ή βασανιστικό. Αυτά βάσει της στατιστικής. Δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής τι έχει προσθέσει το μνημονιακό purgatorio στη θνησιμότητά μας. Αλλά, ακόμη κι αν δεν αλλάξει τίποτα στους ρυθμούς που «αραιώνουμε», για περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους αυτής της χώρας ξέρουμε πως δεν έχει καμιά, μα καμιά σημασία το τι θα συμβεί σε οκτώ χρόνια.


Πρωτογενές «Πλεόνασμα» 479 ανέργων κάθε μέρα !!!


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα! Πανηγυρίζουν! Φτιάχνουν... κλίμα! Αλλά τα πλεονάσματά τους, όπως και τα ελλείμματά τους, είναι συνώνυμα των κοινωνικών ερειπίων. Της απελπισίας. Είναι συνώνυμα της φτώχειας και της δυστυχίας.
Τα πλεονάσματά τους έχουν τόση σχέση με τη βελτίωση της ζωής του λαού, όση σχέση έχουν τα θρασύτατα ψεύδη τους συγκρινόμενα με την αλήθεια της κόλασης που βιώνει στην πραγματική, στην καθημερινή του ζωή, ο ελληνικός λαός.
*
«Καταγράφεται μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει. Είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να αρχίσει να αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας».
Αυτά είναι λόγια του κ. Σαμαρά. Του ίδιου που συνηθίζει στις εμφανίσεις του, με ύφος συγκλονισμένο, να οικτίρει το γεγονός ότι πάνω από το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Αλήθεια, ποιος είναι ο πρωθυπουργός, ποιος ηγείται της πολιτικής που οδηγεί το 60% των νέων Ελλήνων στην ανεργία;...*