Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Α. Χατζηστεφάνου: Άκου φασιστάκο…

 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
Το εξώφυλλο του Πρώτου θέματος ήταν στημένο – εδώ και χρόνια
Οι παλιοί αποικιοκράτες συνήθιζαν να κρεμάνε τα κεφάλια των θηραμάτων τους στο σαλόνι του σπιτιού τους.
Οι δωσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών κυκλοφορούσαν με τα κομμένα κεφάλια των Ελλήνων αντιστασιακών από χωριό σε χωριό.
Ο Θέμος Αναστασιάδης «κρέμασε» το πτώμα του Παύλου Φύσσα στο εξώφυλλο του Πρώτου Θέματος.
Την περίμενε για καιρό αυτή την ημέρα.
Από τότε που έστηνε ψεύτικα ρεπορτάζ, για να παρουσιάσει τους δολοφόνους του Μιχαλολιάκου σαν καλά παιδιά που βοηθάνε τις γιαγιούλες να παίρνουν χρήματα από το ΑΤΜ.
Από τότε που έριξε όλο το βάρος της εκπομπής του για να εξανθρωπίσει τον Καιάδα.
Και πιο παλιά. Όταν προσποιούνταν τον αναλυτή στις σελίδες του Βήματος, καταχειροκροτούμενος από τους αυλικούς του Λαμπράκη.

«Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ»



Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»...
Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:
Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά... στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων... Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη συμμορία.

Ποιός έχει ανάγκη από νεκρούς;

Του Καρτέσιου
Η φωτογραφία του Παύλου Φύσσα να ξεψυχά, η οποία αναρτήθηκε από χτες στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού STAR και σήμερα έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα των ανθρώπων που ο ένας προφυλακίστηκε για σκάνδαλο εκατομμυρίων και ο άλλος έκανε βόλτες ατιμώρητος τη φοροδιαφυγή του οδικώς σε όλη την Ευρώπη, έγινε θέμα συζήτησης. Φυσικό ήταν.
Σχεδόν όλοι συμφωνήσαμε ότι επρόκειτο περί σκατοψυχιάς, βρώμικου κέρδους, αλλά και κίνηση εκφοβισμού των «ήσυχων και ουδέτερων», ώστε με «ντοκουμέντα» να πείσουν τα παιδιά τους πως «κοίτα τι παθαίνει όποιος μπλέκει». Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε και η άποψη ότι ναι μεν η κίνηση της δημοσίευσης της εν λόγω φωτογραφίας είναι κατακριτέα, αλλά ταυτόχρονα είναι και χρήσιμη ως σύμβολο του… μελλοντικού αγώνα.

μφιάλη: Οι περιπτεράδες αρνήθηκαν να παραλάβουν το “Πρώτο Θέμα”


Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο left.gr, οι περιπτεράδες της Αμφιάλης, της περιοχής όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν δέχτηκαν να παραλάβουν την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. – See more at: http://left.gr/news/amfiali-oi-peripterades-arnithikan-na-paralavoyn-proto-thema#sthash.7OZdA1pc.dpuf


“Υπερήφανος ναζί” δήλωσε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα


“Είμαι υπερήφανος που ανήκω στη χρυσή αυγή”, δήλωσε στην απολογία του, ο δολοφόνος του αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα. Είναι ο ίδιος που οι επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, έσπευσαν αν “πουλήσουν” και αποκηρύξουν, μόλις είδαν ότι τα πράγματα σοβαρεύουν. Κανείς δεν είχε αμφιβολία για το που ανήκει ο συγκεκριμένος δολοφόνος. Ούτε και από ποιους πήρε εντολή για να δολοφονήσει, υπάρχουν αμφιβολίες, μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος. Αυτό που περιμένουμε είναι να παρέμβει τώρα η δικαιοσύνη και να συλληφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.