Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοί και γιατί ενοχλήθηκαν; Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ


Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στη κυβέρνηση το άρθρο στο Πριν με τίτλο “ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν την δημοκρατία”. Ο λόγος ήταν ότι το άρθρο δεν περιοριζόταν στο προφανές, την ενοχή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη. Δεν υπάρχουν αριστεροί ή προοδευτικοί άνθρωποι, ακόμη και αρκετοί δεξιοί, που να μην γνωρίζουν πως δρουν τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά κόμματα, στα οποία προφανώς ανήκει και η Χρυσή Αυγή. Έχουν την βία, συμπεριλαμβανομένων και των δολοφονιών πολιτικών τους αντιπάλων ή κοινωνικών ομάδων που στοχοποιούν, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πρακτικό τρόπο άσκησης της πολιτικής τους. Αναφορικά με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αυτονόητο είναι για τους αναγνώστες του Πριν ότι όχι μόνο αυτή διαμορφώνει τα μέλη της σε παρακρατικό στρατό επίδοξων δολοφόνων αλλά και δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να κάνει όλη την βρόμικη δουλειά για το σύστημα το βαθύ κράτος και διάφορα κέντρα εξουσίας που υποκρίνεται ότι πολεμά. Υπάρχει αριστερός που να αμφιβάλλει αν η ηγεσία μιας νεοναζιστικής οργάνωσης μπορεί αδίστακτα να διατάξει μέλη της ακόμη και να δολοφονήσουν κάποιον είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εκτελώντας εντολές άλλων κέντρων, πολιτικών ή επιχειρηματικών;

ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ: ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΑΔΙΚΑ ΚΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Κραυγή αγανάκτησης και κάλεσμα προς την Ευρώπη ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της προς την Ελλάδα, ήταν μέσα από το ραδιόφωνο Europe1, η πρωινή παρέμβαση του Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, από την Αθήνα, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες.

«H Eλλάδα υποφέρει, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Οι άνεργοι έχουν φθάσει το 28% και οι φτωχοί τα 3,4 εκατομμύρια σε σύνολο 11 εκατομμύρια κατοίκων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας γίνονται καθημερινά όλο και πιό αισθητές, στην υγεία, στη στέγαση την παιδεία. Πίσω από τα νούμερα είναι οι άνθρωποι, οι άρρωστοι που δεν δέχονται περίθαλψη, οι όλο και περισσότεροι άστεγοι, οι εκπαιδευτικοί που δεν πληρώνονται πλέον, οι οικογένειες χωρίς οικονομικούς πόρους, τα παιδιά που δεν τρώνε παρά μια φορά την ημέρα» υπογράμμισε ο Γαλλο-γερμανός πολιτικός.

Επανέλαβε ότι «τα μέτρα που προτείνει η Ευρώπη αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, άδικα και αθέμιτα», «η Ελλάδα έχει μεν τις ευθύνες της για το σύστημα διαφθοράς, για το παρασιτικό κομματικό σύστημα», «τώρα όμως θα πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό».

Τo απαίσιο πρόσωπο του Ναζισμού. Tου Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Όταν την «Χρυσή Αυγή» την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω. Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο. Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν εμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξων. Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολειπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση.

Ελεγεία

Κακοπληρωμένοι αξιωματικοί.
Κακοπληρωμένοι γιατροί.
Κακοπληρωμένοι καθηγητές.
Σκατοπληρωμένοι εργάτες.
Κακοπληρωμένοι τεχνίτες.
Απλήρωτοι δημοσιογράφοι (χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια), απλήρωτοι υπάλληλοι, μακροχρόνια άφραγκοι.
Ο Αδωνις Αδης Γεωργιάδης προσπαθεί να κάνει τους γιατρούς επίορκους, απαγορεύοντάς τους να περιθάλπουν όσους δεν διαθέτουν 25 ευρώ.
Μικροκαταστηματάρχες που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.
Μικροκαταστηματάρχες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Ανεργοι.

Νόμος – έκτρωμα «καίει» τα δάση


http://www.topontiki.gr

Με εντολές της Task Force και της Παγκόσμιας Τράπεζας τα παραδίδουν στις ορέξεις κάθε πικραμένου

Οι εντολές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Task Force για αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων εισακούστηκαν με ευλάβεια από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, που με ένα σχέδιο νόμου – έκτρωμα, το οποίο ανατρέπει κάθε έννοια συνταγματικότητας, παραδίδει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας στις ορέξεις κάθε πικραμένου.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», που τέθηκε σε διαβούλευση, εξαιρεί από την προστασία περίπου 15 εκατομμύρια στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, τις οποίες «βαφτίζει» δημόσιες γαίες, ενώ επιτρέπει την οικοδόμηση σε δάση και δασικές εκτάσεις από νοσοκομεία και εκπαιδευτήρια μέχρι τουριστικές εγκαταστάσεις και βιομηχανίες! Παράλληλα, το Δημόσιο απεμπολεί το τεκμήριο κυριότητας υπέρ του, παραδίδοντας δημόσια περιουσία σε πάσης φύσεως καταπατητές και ενδιαφερόμενους.
Οι πιέσεις των δανειστών για δραστική αλλαγή της προστατευτικής νομοθεσίας είχαν ενταθεί τον τελευταίο καιρό με πρόσχημα δήθεν την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης της χώρας και την προσέλκυση επενδυτών. Πιέσεις που συνεχίζονται και προς την κατεύθυνση της αλλαγής εκ βάθρων των χρήσεων γης.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΒΩΜΟ


Μήνυμα συστράτευσης κατά του νεοναζισμού και κάλεσμα σε αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου έστειλε από το Πέραμα ο Αλέξης Τσίπρας.

“Η εργατική τάξη της Ελλάδας ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το Πέραμα ζει μια πρωτοφανή τραγωδία. Η Ζώνη γίνεται νεκρή ζώνη και η ανεργία μαστίζει χιλιάδες ανθρώπους” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της ομιλίας του διαμηνύοντας ότι “θα κάνουμε όλοι ότι περνάει από το χέρι μας για να μην υπάρξουν εδώ στη Ζώνη άλλες θυσίες σε βρώμικο βωμό”.
“Γιατί δεν ξεχνάμε τους νεκρούς στο βωμό των συμφερόντων εφοπλιστών και εργολάβων. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς στο FRENSPI GAS, το ΑΝΑΓΚΕΛ ΓΚΕΪΝΤΝΕΣ, το AISA CREG. Δεν ξεχνάμε όσους θυσιάστηκαν στο βρώμικο βωμό των συμφερόντων. Και πιστεύουμε ότι όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τη μοίρα των ζωντανών δεν μπορεί παρά να έχει καλά φυλαγμένους στη μνήμη του τους νεκρούς”, τόνισε ο Α. Τσίπρας.

ΚΑΒΑΤΖΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ


ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 Όχι, φυσικά και δεν πρόκειται για «καταιγίδα» αποκαλύψεων σχετικά με τη «Χρυσή Αυγή». Πρόκειται περί καθαρής καβάτζας. Ένα απόθεμα που έμπαινε στην άκρη για να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Όποτε και όπως βολέψει. Αυτή τη φορά γίνεται μία ακόμη χρήση αυτής της ιδιότυπης γιάφκας όπου φυλάσσεται το υλικό για τη «Χρυσή Αυγή».
Η κυβέρνηση υποκρίνεται την έκπληκτη με τις «αποκαλύψεις». «Αποκαλύψεις» και στοιχεία που ήταν γνωστά εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο....
Το αστείο και συνάμα θλιβερό είναι ότι η ΝΔ των ρατσιστικών παραληρημάτων, ο πρωθυπουργός των πογκρόμ και οι σύμβουλοί του που έθρεψαν με δικαιολογίες την ύπαρξη της «Χρυσής Αυγής» είναι αυτοί που τώρα αναλαμβάνουν να μας σώσουν από τη «Χρυσή Αυγή».
Ποιος θα τους εμπιστευτεί άραγε; Κινήσεις εντυπωσιασμού, καλά οργανωμένες, που δεν οδηγούν πουθενά. Ή μάλλον οδηγούν στο να μείνει αλώβητη η «Χρυσή Αυγή» σε πολιτικό επίπεδο και οι κατηγορίες εναντίον της να δημιουργήσουν ένα γενικό και αόριστο πλαίσιο «προστασίας της έννομης τάξης» μέσα στο οποίο θα τσουβαλιαστεί και η βία της άμυνας των πολιτών.

O Κολόμβος και ο Δένδιας...

χρυση αυγη