Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Επιχείρηση ''σοβαρέματος'' των νεοναζιστών ή ανατροπή;

Η ανακοίνωση των συλλήψεων των πρωτοκλασσάτων της ναζιστική Χρυσής Αυγής, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη μετάβαση σε μια νέα εντελώς νέα πολιτική κατάσταση. Μαζί με την ανείπωτη χαρά των δημοκρατικών πολιτών να βλέπουν σιδεροδέσμια την ηγεσία της ναζιστικής ομάδας δολοφόνων, πρέπει να δούμε καθαρά που πάνε οι εξελίξεις. Ούτε ο φόβος, ούτε οι αυταπάτες περί ΄΄αντιφασιστικής κάθαρσης'', είναι καλοί οδηγοί της σκέψης.

Ο βασικός πυροδότης των εξελίξεων είναι το οικονομικό αδιέξοδο που χρεώνεται η κυβέρνηση του μνημονίου, ο υπηρέτης του κεφαλαίου και της τρόικας και η συνακόλουθηαδυναμία για ''κοινωνική συναίνεση'' και ''πολιτική σταθερότητα''. Το παραμύθι για τα θαύματα που θα γίνονταν μετά τις γερμανικές εκλογές μας τελείωσε...

Φοβισμένοι νοικοκυραίοι, Χρυσή Αυγή και εκλογές “για την ομαλότητα”.

 seisaxthiablog του Α. Κοσώνα

Κατά τον Φώτη Κουβέλη ο Αντώνης Σαμαράς μεθόδευε εκλογές μέσω του θέματος της ΕΡΤ. Κανείς απο την κυβέρνηση δεν απάντησε επαρκώς στην επώνυμη αυτή αρχηγική πολιτική καταγγελία. Μόνο κάτι μισόλογα και απόπειρες διαψεύσεων ακούστηκαν πως όχι δεν είναι έτσι, είναι εκτιμήσεις του κ. Κουβέλη, όχι ακριβώς, υπήρξε παρανόηση για το θέμα, και τέτοια ακατάληπτα.

Απο την άλλη πλευρά πρέπει να δεχτούμε ότι δεν είναι εύκολο για την κυβέρνηση να βγάλει διάψευση σε βάρος πολιτικού αρχηγού που ήταν μέχρι πριν απο λίγο εταίρος της και το κόμμα του μετείχε ισότιμα στην κυβέρνηση. Τώρα, με αφορμή το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Α. Σαμαράς έχει άλλη μια ευκαιρία να πάει σε εκλογές με στόχο την πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά (έτσι πιστεύουν στη ΝΔ) απο το δεύτερο κόμμα.

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ



Του ΗΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ*

Οι συλλήψεις του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και σειράς βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης διαμορφώνουν νέες εξελίξεις.

Επί χρόνια οι αριστερές δυνάμεις κατάγγελαν εγκληματικές πράξεις, τις οποίες φέροντο να εκτελούν άμεσα ή έμμεσα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» και άτομα της επιρροής της.

Κανενός στις κυβερνήσεις, στις διωκτικές και δικαστικές αρχές δεν ίδρωνε το αυτί.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί τώρα οι μαζικές συλλήψεις και γιατί με αυτόν τον τρόπο.
Έπαιξε ρόλο μόνο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Και γιατί προηγούμενες δολοφονίες έμειναν επί χρόνια στο συρτάρι και ανασύρονται τώρα;
Είναι πολλοί που αναρωτιούνται εύλογα αν και κατά πόσο ο στόχος των «συλλήψεων» είναι μόνο η «Χρυσή Αυγή».
Είναι πολλοί όσοι θεωρούν ότι, οι συλλήψεις της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν από τα πράγματα για την κυβέρνηση και τη χρυσή ευκαιρία για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού σε όφελος της ΝΔ και τουμνημονιακού μπλοκ, προκειμένου να κλιμακωθούν, με άλλοθι τα εύσημα κατά του νεοναζισμού, τααντιλαϊκά μέτρα και να προωθηθεί ένα νέο μνημόνιο.

Με το αίμα του, ο Π.Φύσσας ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό.

Του Σ. Κούλογλου

Του Δημήτρη Θεοδόση

Δεν είναι σπάνιο πολιτικές δολοφονίες να προκαλούν ριζικές ανατροπές. Το 1963, η δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη από τους φιλοχιτλερικούς παρακρατικούς της Θεσσαλονίκης, πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής, οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλάζοντας ριζικά την πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην χώρα μετά τον εμφύλιο. Ανάλογες επιπτώσεις θα είχε πιθανότατα, το 1968, η απόπειρα του Αλέξανδρου Παναγούλη αν είχε καταφέρει να σκοτώσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τον ήρωα των νεοναζί Χρυσαυγιτών. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που καταλήγει σήμερα στην σύλληψη της ηγεσίας των τελευταίων και ουσιαστικά στην αποδιάρθρωση της εγκληματικής τους οργάνωσης, ανατρέπει πλήρως το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε σταδιακά, μετά τις τελευταίες εκλογές.

Εγινε σύλληψη...

Ε, όχι και το Νίκο


Του Διονύση Τσακνή
Ο Ριζοσπάστης, ο Ρίζος των μετεφηβικών χρόνων, ο καθημερινός σύντροφος. Αυτός με τις ελλεί­ψεις, τα λάθη ενίοτε, τα πρωτοσέλιδα που έμοιαζαν πολλές φορές να μην προσδιορίζουν ακριβώς το χρόνο, αλλά πάντα η εφημερίδα του κόμματος, η φωνή του, η φωνή μας.Όσοι κρατήσαμε αυτήν την εφημερίδα παραμάσχαλα σε εποχές δυσκολότερες ίσως απ’ τη σημερινή και πόρτα- πόρτα τη μοιράζαμε για να…φτάσει ο λόγος μας παντού, ξέρουμε καλύτερα πως, πέρα απ’ το δίφραγκο ή το τάλιρο, πέρα δηλαδή απ’ την οικονομική της επιβίωση, εκείνο που μετρούσε ήταν το δέσιμο της εφημερίδας με τα ίδια τα μέλη του κόμματος και της νεολαίας. Να γίνει πρώτ’ απ’ όλα δική μας υπόθεση, για να γίνει εντέλει η εφημερίδα του κάθε εργαζόμενου.

Σπουδαίοι σύντροφοι πέρασαναπ’ τις σελίδες του αρθρογραφώντας και εκατοντάδες συντάκτες, ρε­πόρτερ, ακάματοι γραφιάδες, φρόντιζαν να καλυφθεί και η παραμικρή είδηση που αφορούσε στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, τους αγώνες της εργαζόμενης ή σπουδάζουσας νεολαίας, τον πολιτι­σμό.

KΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ανακοίνωση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προκαλούν οι συλλήψεις του επικεφαλής και στελεχών της Χρυσής Αυγής έκαναν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Η ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου:
«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ


«Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις», σημείωνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω της αστυνομικής επιχείρησης σε βάρος του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.
«Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις», προσθέτει.
πηγή: enet.gr

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο vima.gr μετά τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής δήλωσε «Επίμονα η εφαρμογή της νομιμότητας. Σεβασμός στη νομιμότητα/ τείχος στο φασισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΛΕΕΙ Ο Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑ


«Αυτό που άρχισε πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει τώρα, σε καμία περίπτωση, να παραμείνει ημιτελής αυτή η προσπάθεια» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βουλευτών και μελών της.
«Είναι δικαίωση το να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, γιατί αν κάναμε οτιδήποτε άλλο θα δείχναμε ότι το κράτος δικαίου δεν έχει την ηθική υπεροχή να επιβληθεί» είπε στο Mega, σημειώνοντας:
«Αλλά θα πρέπει να προσέξουμε. Αυτό που άρχισε πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει τώρα, σε καμία περίπτωση, να παραμείνει ημιτελής αυτή η προσπάθεια. Εδώ δεν σηκώνει καμία καθυστέρηση και καμία ολιγωρία και ταχύτατα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία».
«Ήταν μία εγκληματική οργάνωση, είναι μία εγκληματική οργάνωση, τα σημάδια τα είχαμε, άργησε να αντιδράσει η πολιτεία, αλλά από τη στιγμή που αντιδρά πρέπει πια να προχωρήσει ταχύτατα, αλλά και με αποφασιστικότητα» κατέληξε.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

ΚΚΕ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ


Σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής καλεί το λαό και τη νεολαία το ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περισσός καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
«Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ» αναφέρει» χαρακτηριστικά.
«Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΑ, είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου» προσθέτει η ανακοίνωση.
πηγή: skai.gr

The Doors - Riders On The Storm (ORIGINAL!) - driving with Jim

Tα κανάλια σιωπούν. Tι συνέβη στην Πορτογαλία με την Τρόικα;

Φρένο στις αθρόες απολύσεις στη Πορτογαλία έβαλε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας. Πολλά από τα μέτρα τα οποία στόχευαν στην απλοποίηση των διαδικασιών απόλυσης των εργαζομένων και περιλαμβάνονται στον εργατικό κώδικα του 2012 απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του.
Τα νέα αυτά μέτρα, που είχαν ληφθεί κατόπιν συστάσεων της Τρόικας και είχαν εγκριθεί από το κοινοβούλιο τον Μάιο του 2012, είχαν στόχο να βάλουν ένα τέλος στην «ανελαστική αγορά εργασίας» και «να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας»… Από όλους τους κοινωνικούς εταίρους μόνο το συνδικάτο CGTP, που είναι και το μεγαλύτερο της χώρας και πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα, είχε αρνηθεί να συμφωνήσει και να υπογράψει τη νέα εργατική νομοθεσία.

Είναι η δημοκρατία, ηλίθιε!

 Του Πιτσιρίκου


Ο φασισμός, ο ναζισμός, η Χρυσή Αυγή, τα άκρα, οι αντιφασίστες, μαύρος φασισμός, κόκκινος φασισμός, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα Μνημόνια και άλλα τέτοια. Λέγονται και γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες. Λέγονται και γράφονται πολλά αλλά το προφανές δεν βλέπω να το αναφέρει κάποιος.

Κυρίες και κύριοι, η δυτική δημοκρατία έχει μεγάλο πρόβλημα.
Όποιος αναζητεί τα αίτια της ανόδου των εθνικιστικών, φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, δεν υπάρχει λόγος να χάνεται σε ατελείωτες αναλύσεις που οδηγούν πάντα σε .παράλυση
Αντί να προσπαθεί κάποιος να τα ρίξει στη Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον Σαμαρά, στον ΣΥΡΙΖΑ -ή σε όποιον άλλον αντιπαθεί-, καλό θα ήταν να δει και λίγο πιο πέρα από τη μύτη του.
Ειλικρινά, εντυπωσιάζομαι που, όταν προκύπτει κάποιο θέμα, όπως τώρα με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, οι περισσότεροι βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν σε αυτούς που αντιπαθούν, για να αισθανθούν προσωρινή προσωπική δικαίωση.
Δεν πρόκειται περί μικροπολιτικής, δεν πρόκειται περί προσωπικών συμπαθειών και αντιπαθειών, το θέμα είναι πολύ μεγάλο.

La Mala Educacion


Μετά την κατάκτηση του Ελλαδικού χώρου από τους Οθωμανούς, ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού των Ελλήνων αποσύρθηκε στις άγονες ορεινές περιοχές της χώρας, προκειμένου μην υποταχθεί στους κατακτητές.

Σε αυτές ακριβώς τις άγονες ορεινές περιοχές της Ελλάδας, γεννήθηκε η ψυχοσύνθεση των ανταρτών και των ανυπότακτων, των Κλεφτών και των Αρματολών. Καθώς εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε οργανωμένος ελληνικός στρατός, οι Κλέφτες και οι Αρματολοί περιορίζονταν σε άτακτες επιθέσεις σε τουρκικές, κυρίως, δυνάμεις.
Ο μεγαλύτερος όγκος του πληθυσμού των Ελλήνων, παρέμεινε στις πεδινές περιοχές πλήρως υποταγμένος στις διοικητικές και στρατιωτικές αποφάσεις των Τούρκων κατακτητών.
Σήμερα, οι απανταχού Έλληνες, τιμούν τους Κλέφτες και τους Αρματολούς, καθώς ήταν η μοναδική μορφή αντίστασης που προέβαλλαν οι Έλληνες, ενάντια στον τούρκικο ζυγό.
***
Μετά την κατάκτηση της Ελλάδας από τα μεγάλα τραπεζικά καρτέλ την τελευταία εικοσαετία, ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού εντάχθηκε στο χώρο των αντιεξουσιαστών.
Καθώς η μοναδική μορφή βίας που ασκούν οι αντιεξουσιαστές, είναι βία στη βία της εξουσίας, οι αντιεξουσιαστές περιορίστηκαν σε επιθέσεις σε τράπεζες και πολυεθνικές.
Ο μεγαλύτερος όγκος του πληθυσμού των Ελλήνων, παρέμεινε προσκολλημένος στο ισχύον σύστημα, στηρίζοντας εμπράκτως τις πολιτικές που εφαρμόζονταν από τις ξένες "συμμαχικές" δυνάμεις.
Σήμερα, οι απανταχού Έλληνες, βρίζουν ή φοβούνται τους αντιεξουσιαστές, καθώς θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα, καίνε την ελληνική σημαία και με αυτόν τον τρόπο δεν τιμούν τους προγόνους τους που πέθαναν γι' αυτήν.

Tyler Durden

Πηγή: La Mala Educacion - RAMNOUSIA

Οι άχρηστοι ηλίθιοι


Ο φασισμός ως νοοτροπία στην ελληνική κοινωνία δεν απέκτησε μορφή απλά επειδή βρέθηκε μια συμμορία που ως στάση, ιδέες, πρακτικές και αισθητική αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Καλλιεργούνταν μεθοδικά, κυρίως λόγω ότι η πλειοψηφία αναγνώριζε δύναμη και εξουσία σε κρετίνους, αντικοινωνικές συμπεριφορές και σε οτιδήποτε βρισκόταν “στην μόδα”.
Όταν τα νούμερα τηλεθέασης χαρακτήριζαν ως ποιοτική μια εκπομπή, όταν οι πωλήσεις δίσκων και τα airplays προωθούσαν μπουζουξούδες ενώ πραγματικοί καλλιτέχνες βρίσκονταν στην αφάνεια, όταν το Χ best seller κατινιάς άφηνε στο περιθώριο εξαιρετικά βιβλία, όταν ο κάθε αγράμματος αποκτούσε εκπομπή και γινόταν είδωλο, όταν ο κάθε ψυχωσικός βουλευτής αφομοιωνόταν ως μέρος του θεάματος, άρα αναγνωρίσιμος, άρα καλός, πως περιμένεις κάτι διαφορετικό;

Σύλληψη Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και άλλων βουλευτών της ΧΑ


Boυλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει τεκμηριωθεί από τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Ηλίας Κασιδιάρης. Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής αλλά και ο Γιώργος Πατέλης, αρχηγός της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, από όπου προέρχονται σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκ των έσω και οι πρετοριανοί των νεοναζί. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 38 βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αναζητούνται οι Μίχος και Παππάς.
Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Ανώτατες δικαστικές πηγές φέρονται να δηλώνουν πως η εμπλοκή πέντε συνολικά βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος σε εγκληματικές δραστηριότητες "είναι καλά δεμένη". "Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Εικόνες-γροθιά στο στομάχι από τις εξώσεις στη Μαδρίτη

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Aναημοσίευση από dikaex.blogspot.gr
Εικόνες-γροθιά στο στομάχι, δραματική αποτύπωση της απόγνωσης και της απελπισίας που κουβαλά η οικονομική κρίση που σαρώνει την Ισπανία. Η 45χρονη Μαρία Ισαμπέλ Ροντρίγκες Ρομέρο ξεσπά σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής έξωσης από την κατοικία της.

Στην εξαμελή της οικογένεια όλοι είναι άνεργοι, έχει μία κόρη οκτώ ετών και η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή.

Διέμεναν όλοι μαζί επί 24 χρόνια σε διαμέρισμα της εταιρείας State City Hall Housing Company (EMVS). Κατέβαλαν οφειλή προς την εταιρεία ύψους 1.200 ευρώ, ωστόσο η EMVS τους ενημέρωσε πως παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να μετακομίσουν.