Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

JP Morgan: Τελειώνετε με τη Δημοκρατία!


Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δυο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, συναντήθηκε την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon.
Ποια όμως είναι η JPMorgan και ποιες απόψεις-θέσεις εκφράζει;
Έκθεση της JPMorgan (διαβάστε τη ΕΔΩ), δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, της μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας των ΗΠΑ, προβλέπει εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στέλνει σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς: Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!

O εκδημοκρατισμός συνεχιζεται...... Στους 28 ανήλθαν οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Στους 28 νεκρούς και 94 τραυματίες έχει ανέλθει ο απολογισμός των θυμάτων στην Αίγυπτο, κατά τις συγκρούσεις στη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην 40ή επέτειο του αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1973.

Τι είπε ο άνθρωπος...απίστευτο

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗ "ΔΕΞΙΑ" ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ !...


Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στη “δεξιά” πολυκατοικία με τα όσα συμβαίνουν στα “υπόγειά” της, καθώς η υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δημιουργεί νέα δεδομένα και διαμορφώνει νέους συσχετισμούς δυνάμεων στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
Ήδη με την αποκάλυψη του ρόλου της ΧΑ, η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ και ο ΛΑΟΣ “τρίβουν” τα χέρια τους και έχουν πέσει πάνω στις μετρήσεις κοινής γνώμης με τη ΝΔ μέχρι στιγμής να παίρνει την μερίδα του λέοντος από τους μετακινούμενους ψηφοφόρους της ΧΑ αυξάνοντας την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντός όμως στατιστικού σφάλματος ακόμη.
Ο Αντώνη Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που εξελέγη στην ηγεσία της ΝΔ είχε και έχει ως στόχο να ηγηθεί της δεξιάς παράταξης και όλες οι κινήσεις του από την αλλαγή συμβόλων μέχρι την ΧΑ αποσκοπούν στο να διαμορφώσει ουσιαστικά ένα νέο κόμμα που θα εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά όλες τις δεξιές αποχρώσεις.

Ήπειρος της πεντατονίας το τραγουδι του νεκρου αδελφου

Η Ήπειρος - το φτωχότερο χωράφι της Ευρώπης, κατά την πρόσφατη στατιστική της ΕΟΚ - αλλά ίσως το πιο πλούσιο από πολιτισμική άποψη, προσπαθεί να επιβιώσει πεισματικά εδώ και 15.000 -- τουλάχιστον - χρόνια, αν και το επίσημο ελληνικό κράτος δέχεται ότι η ιστορία του ξεκινά μόλις το 6000 π.Χ.

Το ιδιαίτερο μουσικό του χαρακτηριστικό, η πεντατονική μουσική, είναι ίσως ό,τι πιο πολύτιμο μας παραδόθηκε από τον αρχαίο ηπειρώτικο λαό. Αυτό που οι λόγιοι μουσικοί θεωρούν ως «μουσικό λάθος» ξεκίνησε από την Ήπειρο και ταξείδεψε με τους ικανότατους Ηπειρώτες ναυτικούς, καραβανιέρηδες εμπόρους και κτίστες-πετράδες, σ' όλον τον κόσμο : Κεντρική Αφρική, Ινδία, Καύκασο, Ιμαλάια, Νότια Κίνα, Πολυνησία, Περού, Ινδιάνους, Λαπωνία, Γροιλανδία, Κέλτες, Ιρλανδία, κλπ. όπου είχε τη δύναμη και το σθένος να σταθεί σαν αυτόνομη μουσική.

Αυτοί γλίτωσαν το πρόστιμο...


"Οι 155 μετανάστες οι οποίοι επέζησαν όταν ναυάγησε το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν σε πολύ μικρή απόσταση από το νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας αυτήν την εβδομάδα πιθανότατα πρόκειται να αντιμετωπίσουν διώξεις για λαθρομετανάστευση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο εισαγγελικές πηγές.
Εάν κριθούν ένοχοι, ενδέχεται να τους επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα ύψους έως και 5.000 ευρώ."...

Μόναχο: Αγρυπνία νεοναζί υπέρ της Χ.Α έξω από ελληνικό προξενείο


Η Χρυσή Αυγή είχε διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία, όπως το Εθνικό Κόμμα NPD και το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd», σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Οι σχέσεις της Χ.Α με το εν λόγω νεοναζιστικό δικτυο φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με το οποίο το «Freies Netz Sued», διοργάνωσε αγρυπνία έξω από το ελληνικό προξενείο στο Μόναχο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και την προφυλάκιση της ηγεσίας του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος.
«Yπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD», παρατηρεί το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) που κατετέθη τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η πολιτική σκέψη !!! Ξημερώνει και βραδιάζει δυστυχώς χωρίς ρυθμό….

Γιατί και τα νταβούλια του τρύπια είναι.
Όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνεις, ανακαλύπτεις, αβίαστα και δίχως να κομπιάζεις, τις σοφίες των λαθών σου. Των λαθών που έζησες δηλαδή.
Αλλά παράλληλα μικραίνουν οι αντοχές σου και κυρίως βαριέσαι το άιντε και πάλι από την αρχή.
Σε πολύ λίγες περιπτώσεις, αυτά που αρέσκονται να γράφουν μερικοί εδώ μέσα, δεν προορίζονται ως τροφή για σκέψη και για προβληματισμό. Αντιθέτως για κομπασμό περί την ευρηματικότητα και τροφή για σφαγή.

Παντού και πάντα θα ισχύει η λογική «τι σκατά αφού γράφει αυτός , γιατί να μην γράψω κι εγώ».
Έτσι πνιγήκαμε στους συγγραφείς και χάθηκαν οι αναγνώστες.
Θα ισχύει η πρωτοπόρα σκέψη, ααα.. για να λέει αυτός/η, κάποιο λάκκο έχει η φάβα, βάρα κατά πάνω γιατί θα μάλλον θα βγάλουμε λαγό.
Κι έτσι νομίζουμε αναπτύσσεται ο διάλογος
Κι αναρωτιόμαστε συνεχώς στο τρίτο ενικό ή πληθυντικό, ποτέ στο πρώτο πληθυντικό για το τι και πως θα γίνει. Και όχι για το πως και τι θα κάνουμε, εμείς.

Προς τους Χειμερινούς Αγώνες «Σότσι 2014» ταξιδεύει η ολυμπιακή φλόγα

Φωτογραφία: Φίλιππος Μεσσίνης/FosPhotos

Την ολυμπιακή φλόγα παρέδωσε η Ελλάδα στη Ρωσία, μέσω του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Σπύρου Καπράλου, σε τελετή που έλαβε χώρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η φλόγα παραδόθηκε εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».

Παρόν στην παράδοση της φλόγοας ήταν και ο πρόεδρος ης Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Καπράλος παρέδωσε στον επικεφαλής της Ρώσικης αντιπροσωπίας και αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Κοζάκ τη φλόγα .
Η φλόγα που ξεκίνησε το ταξίδι της την περασμένη Κυριακή από την Αρχαία Ολυμπία έφθασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ Παναγιώτη Μαρκουίζο.