Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Για την "συνέχεια" ενός κράτους που ΕΜΕΙΣ θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας* - Με αφορμή το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ περί "συνέχισης του κράτους"

Δ. Χατζησωκράτης: "Ως ΔΗΜΑΡ, διαφωνούμε πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ που «δεν αναγνωρίζει τις συμβάσεις» που θα υπογράψει η κυβέρνηση! Αυτό δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση τη χώρα. Το κράτος έχει συνέχεια"...

Αλήθεια, για ποια συνέχεια του κράτους μιλάει (ακόμη και σήμερα) η ΔΗΜΑΡ;

- Για την συνέχεια ενός κράτους ..που τεμαχίζει και εκποιεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση έναντι πινακίου φακής;
- Για την συνέχεια ενός κράτους ..που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία παραχωρώντας τα εθνικά δίκτυα ενέργειας;
- Για την συνέχεια ενός κράτους ..που φορολογεί ακόμη και τα πιο φτωχά στρώματα του ελληνικού πληθυσμού;
- Για την συνέχεια ενός κράτους ..που εκχωρεί ακόμη και το νερό στη λογική του κέρδους;
- Για την συνέχεια ενός κράτους ..που έμαθε να νομοθετεί με υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα καταστρατηγώντας την ίδια τη δημοκρατία;

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 2013 μ.χ.

Έτσι τα έφερε η ζωή που η μονταζιέρα που επεξεργάστηκε τους στίχους του Καβάφη μας θύμισε ένα ποίημα πολύ χαρακτηριστικό σε σχέση με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα της χώρας.

Ποτέ στην Ελλάδα δεν κατακτήθηκε η ανεξαρτησία από τους ξένους παράγοντες. Αλλά από το 2010 ιδρύθηκε επίσημα εν Καστελόριζω η σύγχρονη αποικία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και των κέντρων του.
Τα πράγματα όμως δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία για τους τοπάρχες εκπροσώπους της τρόικας. Οι επικοινωνιακές εκστρατείες δεν μπορούν να κρύψουν τα αδιέξοδα της αποικιακής διαχείρισης. Ο Βενιζέλος επιτίθεται στον Αβραμόπουλο, η μια πτέρυγα της Ν.Δ. υποσκάπτει την άλλη και όλοι μαζί τον Στουρνάρα που ο Ψυχάρης θεωρεί ότι δικαίως κατονομάζεται ως «τέταρτο μέλος της τρόικας».

Απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων προαναγγέλλει ο Κεγκέρογλου

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής (24/10), η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Μπόλαρη, σχετικά με τις συζητήσεις κυβέρνησης και τρόικας για την απελευθέρωση των απολύσεων και τις επερχόμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με νέες περικοπές συντάξεων και αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης. Από Νοέμβρη έρχεται νέο δώρο για την εργοδοσία.
Ο υφυ­πουρ­γός Ερ­γα­σί­ας, κ. Β. Κε­γκέ­ρο­γλου, ου­σια­στι­κά πα­ρα­δέ­χτη­κε την ερ­γα­σια­κή ζού­γκλα που επι­κρα­τεί στον ιδιω­τι­κό τομέα και ότι δεν υπάρ­χει καμία προ­στα­σία από το υπάρ­χον θε­σμι­κό πλαί­σιο, προ­α­ναγ­γέλ­λο­ντας πιο εύ­κο­λες απο­λύ­σεις! Έκανε λόγο μά­λι­στα για "έκτα­κτες συν­θή­κες", που επι­βά­λουν ακόμα ένα κυ­βερ­νη­τι­κό δώρο στην ερ­γο­δο­σία, εφό­σον πα­ρα­δέ­χτη­κε ότι υπάρ­χει δέ­σμευ­ση, μέσα στον Νο­έμ­βριο, να εξε­τα­στούν ποιες με­τα­βο­λές- με βάση με­λέ­τη που ετοι­μά­ζει το Διε­θνές Γρα­φείο Ερ­γα­σί­ας- θα κα­τα­στούν ανα­γκαί­ες, προ­φα­νώς στην κα­τεύ­θυν­ση της απε­λευ­θέ­ρω­σης των ομα­δι­κών απο­λύ­σε­ων, πα­ρό­λο που η ανερ­γία έχει εκτι­να­χθεί στο 30%.

Θύματα του μνημονίου, 600.000 «μικρές Μαρίες»


Πέτρος Τσάγκαρης

Αποπνικτική υποκρισία ανέδιναν επί ημέρες τα ΜΜΕ για τη μικρή Μαρία, το ξανθό κοριτσάκι που έπεσε «στα χέρια των γύφτων».
Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα το κο­ρι­τσά­κι απο­σπά­στη­κε βίαια από την τω­ρι­νή οι­κο­γέ­νειά της με την οποία ζούσε εμ­φα­νώς αρ­μο­νι­κά, με κα­θα­ρά ρα­τσι­στι­κά κρι­τή­ρια.
Όμως το εν­δια­φέ­ρον για την τύχη της μι­κρής με το οποίο μας έπη­ξαν τα ΜΜΕ, εκτός από ρα­τσι­στι­κό, είναι και υπο­κρι­τι­κό. Γιατί την ίδια στιγ­μή, υπάρ­χουν χι­λιά­δες άλλα παι­διά που, πα­ρό­τι δεν ζουν με τους Ρομά, βιώ­νουν μια χει­ρό­τε­ρη τρα­γω­δία: Σύμ­φω­να με τη UNICEF, σή­με­ρα στην Ελ­λά­δα πε­ρί­που­600.000 παι­διά ζουν κάτω από το όριο της φτώ­χειας. Το ίδιο το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας πα­ρα­δέ­χε­ται ότι σε πε­ρί­που 100 σχο­λεία στην Ελ­λά­δα, σχε­δόν 25.000 μα­θη­τές υπο­σι­τί­ζο­νται! Στις πε­ριο­χές που έχουν πλη­γεί πε­ρισ­σό­τε­ρο από το μνη­μό­νιο, το 27% των μα­θη­τών δη­λώ­νουν ότι επι­βιώ­νουν σε συν­θή­κες πεί­νας και το 37% ότι ζουν σε κα­τά­στα­ση επι­σι­τι­στι­κής ανα­σφά­λειας, ενώ μόνο το 36% των μα­θη­τών δη­λώ­νει ότι έχει επάρ­κεια τρο­φής.