Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Με απόφαση Σαμαρά - Βενιζέλου τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος / FosPhotos
http://tvxs.gr/news/internet-mme/mat-sto-radiomegaro-tis-ert-0
Στις 4 το πρωί περίπου ισχυρότατη αστυνομική δύναμη εισήλθε παρουσία εισαγγελεά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Τα ΜΑΤ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τον κόσμο, στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου. Στις 8:30 οι αστυνομικές δυνάμειςέβαλαν λουκέτο στην καγκελόπορτα, το οποίο κλείδωσαν με... χειροπέδες. Η απόφαση για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο δόθηκε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,Ευάγγελο Βενιζέλο, ενω ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, υποστήριξε ότι σε δυο εβδομάδες η ΝΕΡΙΤ θα βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο. ΗΕΡΤ3, πάντως μεταδίδει ακόμη. Στις 16:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Αγία Παρασκευή προς ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως επίσης και στην Λεωφόρο Στρατού στην Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα. Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν απευθύνει και η ΟΛΜΕ και η ΟΙΥΕ.

Η επανανοηματοδότηση του Εθνικισμού

Δημήτρης Ι. Κολοβός*
Με αφορμή την υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, τα μέσα ενημέρωσης τα οποία και αρέσκονται στην υπερπροβολή περιστατικών εγκλημάτων που αποδίδονται στην κοινότητα των Ρομά, ανέσυραν ακόμη και την προ 22 ετών υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ. Μετά από πληροφορίες που είχε η ΕΛΑΣ, διεξήχθη επιχείρηση στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο για τον εντοπισμό ενός νεαρού, ψηλού, ξανθού με γαλανά μάτια, φυσιογνωμία η οποία έμοιαζε με το προφίλ του Μπεν, όπως αυτό απεικονίζεται σε σκίτσο της Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο Α.ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΆΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΦΩΝΉ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Η ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ πείραζε και μάλιστα πολύ τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο» τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.
«Έπρεπε να κλείσει αυτό που εδώ και πέντε μήνες συνιστά παγκόσμια το καλύτερο πείραμα πολυφωνίας και Δημοκρατικού πλουραλισμού στην ενημέρωση» επισήμανε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ.
- See more at: http://info-war.gr

Δημοκρατικός δήμαρχος στη ΝΥ: Αναβίωση της Αριστεράς στις ΗΠΑ;

Δημοκρατικό δήμαρχο επέλεξαν για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης. Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο σημείωσε μια θριαμβευτική νίκη έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζοε Λότα (74% έναντι 24%), καταδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τη διαφορά μεταξύ πλουσίων και μεσαίων - χαμηλότερων τάξεων, οι οποίες «έχασαν την ακμάζουσα ευημερία της πόλης» τα τελευταία χρόνια. Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο διαδέχεται τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται στη δημαρχία της πόλης από το 2002.
Έχει ακουστεί ότι ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο νίκησε στις εκλογές για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, διότι η οικογένειά του είναι μια μικρογραφία της δημογραφικής σύνθεσης της πόλης: 28,6% λατινικής καταγωγής, 25,5% μαύροι, 8,2% Ιταλοαμερικανοί και 4% ομοφυλόφιλοι. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι νίκησε με τόση μεγάλη διαφορά, καθώς πρόσκειται φανερά στην Αριστερά. Ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο δεν είναι μόνο ο δήμαρχος των μειονοτήτων. Είναι επίσης ένας πολιτικός με οικονομικές πεποιθήσεις διαφορετικές από τους προηγούμενους, που αναμένεται να σπάσει τα δεσμά με την εποχή του Μπλούμπεργκ.

«Η ψυχολογία του φασίστα»

Του Βασίλη Ραφαηλίδη

Ένα απόσπασμα από την Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους όπου «καταγράφει την ιστορία της Ελλάδας από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους το 1830 έως και την πτώση της χούντας».
Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε το Μεταξά. Όπως και οι Ιταλοί που αγάπησαν το Μουσολίνι, όπως και ο Γερμανοί που αγάπησαν το Χίτλερ, όπως και οι Ισπανοί που αγάπησαν το Φράνκο. Ο φασισμός είναι λαϊκισμός -και κάθε λαϊκισμός είναι φασισμός κατά βάσιν και κατ’ ουσίαν.

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ

Δημόσιος εξευτελισμός

Η ημίγυμνη κοπέλα βρίσκεται ξαπλωμένη πάνω σε ένα κρεβάτι το οποίο έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του στούντιο. Φορά στρινγκ και στράπλες στηθόδεσμο. Η κάμερα ζουμάρει συνεχώς στο στήθος, τα πόδια, την περιοχή του μπικίνι.
Οι δύο παρουσιάστριες της εκπομπής «Το Πρωινό» (ΑΝΤ1), Φαίη Σκορδά και Σάσα Σταμάτη, έχουν καλέσει μια αισθητικό για να παρουσιάσουν θέμα σχετικό με την αποτρίχωση.
Η κάμερα συνεχίζει να εστιάζει στο κορμί του νεαρού κοριτσιού με περισσή χυδαιότητα. Οι άρρενες παρουσιαστές κραυγάζουν, παραληρούν μπροστά στο θέαμα και ζητούν μέσω οχλαγωγίας να μάθουν περισσότερα για την τεχνική της αποτρίχωσης. Ο κεντρικός παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας μάλιστα μεταφέρει το αίτημα για επανάληψη του θέματος την επόμενη ημέρα λόγω πολλών αποριών.
Η στιγμή του απόλυτου εξευτελισμού πλησιάζει. Ζητούν από το κορίτσι να στηριχθεί στους αγκώνες και τα γόνατα. «Δηλαδή στα τέσσερα» διευκρινίζουν οι παρουσιαστές. Το κορίτσι αμήχανο και ταπεινωμένο αντιδρά σαν «τρομαγμένο ζώο» περικυκλωμένο από αγρίους. Η κάμερα επιμένει και πλησιάζει το γυμνό σώμα. Ιαχές, επιφωνήματα και ο εξευτελισμός μιας γυναίκας σε πρώτο πλάνο.