Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Σε συγκέντρωση υπέρ της Δημοκρατίας καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή


Σε «συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση θα γίνει ενώ θα κορυφώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας. Η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα.
Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται:
«Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας.
» Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας». 

Κυρίες και κύριοι, καληνύχτα σας…

Της Άντας Ψαρρά
Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos

Ο τροχός που εφευρέθηκε στη λίθινη εποχή χρησιμεύοντας και στην περιγραφή των κοινωνιών που «κυλούν» μπροστά δεν σηματοδοτεί τελικά την ελληνική πολιτεία παρά μόνο… στην όπισθεν.
Με τον ίδιο τρόπο που υλοποιούσε η ΥΕΝΕΔ την ενημέρωση του πολίτη επί χούντας εγκαινιάζεται τώρα η νέα δημόσια τηλεόραση. Φυσικά η εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο δεν έχει καμία αντιστοιχία -πώς θα μπορούσε άλλωστε - με την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο και είναι ακραία προβληματική μια τέτοια συσχέτιση, ιδίως από όσους όψιμα ανακάλυψαν τη φοιτητική εξέγερση. Εχει όμως απόλυτη αντιστοιχία με την οριστική διακοπή ακόμα και των ψηγμάτων πολυφωνίας που τα τελευταία χρόνια και κατά διαστήματα μπορούσαν να ανιχνευτούν στη δημόσια τηλεόραση.

SuccEΡΤ story : Στη χώρα μου έχουμε Δημοκρατία

Ν. Μπογιόπουλος

Στη χώρα μου έχουμε δημοκρατία. Οι εποχές που χτυπούσαν την πόρτα σου στις 5 το πρωί - και δεν ήταν ο γαλατάς - έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα, όταν χτυπάει το τηλέφωνό σου στις 5 το πρωί, είναι για να μάθεις από τους φίλους σου, από τους συναδέλφους σου, ότι τα ΜΑΤ με προτεταμένα τα οπλοπολυβόλα τους εισέβαλαν στην ΕΡΤ. Για να συλλάβουν το κτίριο…
Στη χώρα μου έχουμε δημοκρατία. Ως εκ τούτου το «μαύρο» στην ΕΡΤ δεν ήταν ένα μέτρο αντιδημοκρατικό. Όχι. Αλλά τότε τι ήταν; Όπως είχε ισχυριστεί το καλοκαίρι ο υπουργός κ.Δένδιας, το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» στην ΕΡΤ, το πολύ – πολύ να ήταν ένα μέτρο λιγάκι... «αντιαισθητικό». Αλλά αντιδημοκρατικό, ποτέ! Το αντιαισθητικό του πράγματος αποκαταστάθηκε χτες.

Ζωή στον δρόμο ικανή να υπάρχει κι ΑΥΡΙΟ

Ελευθερία Ψυχογιού
Κανένας δεν πίστευε πριν από μερικά χρόνια ότι κάποιοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μη αποδεχόμενοι τις κυβερνητικές εντολές, θα δούλευαν μερόνυχτα βγάζοντας τα πιο αξιοπρεπή δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης. Ίσως να μην το πίστευαν ούτε οι ίδιοι.
Σήμερα μετά από τέσσερις μήνες οι ίδιοι άνθρωποι έδιναν δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις στην μέση του δρόμου . Έκαναν δελτίο ειδήσεων στην μέση του δρόμου . Άλλωστε η είδηση βρίσκεται πάντα στην μέση του δρόμου .
Άλλωστε όλα είναι δρόμος και στον δρόμο γίνονται οι ανατροπές. Στο δρόμο επίσης ζυγίζεται το βάρος των ανθρώπων . Πού και πώς αλλιώς να ζυγίσεις να βουρκωμένα μάτια της Ευγενίας ,την απορία της «αν όχι τώρα πότε;», που βρήκαν καταφύγιο στην αγκαλιά του Κυριάκου , ένα καταφύγιο που ζυγίζει 23 χρόνια ΕΡΤ.

Γιατί το μαύρο στην ΕΡΤ μας αφορά όλους


Της νύχτας τα καμώματα λέει μια λαϊκή ρήση…Σήμερα τα ξημερώματα τα ΜΑΤ σαν στρατός κατοχής εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παρουσία εισαγγελέα, με σκοπό να το εκκενώσουν από τους απολυμένους εργαζόμενους, που από τον Ιούνιο μάχονται εναντίον της πρωτοφανούς απόφασης κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης.
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν την σημασία αυτής της κίνησης, θεωρώντας ότι “δεν τους αφορά η ΕΡΤ“. Το θέμα μας δεν είναι η κρατική τηλεόραση, αλλά ο τρόπος που ξεπουλιούνται οι τηλεοπτικές συχνότητες στην συμμορία των καναλαρχών που έστησαν και την Digea για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Παρότι που αυτή η κίνηση πλήρους αυθαιρεσίας συνέβη με το ταυτόχρονο κλείσιμο της ΕΡΤ πριν 4 μήνες (και επικυρώθηκε τελευταία), ελάχιστοι έδωσαν την πρέπουσα σημασία.