Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ 11η ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τα τραγικά αδιέξοδα της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής που διαλύει τα Πανεπιστημία και την αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας στις απροκάλυπτες κυβερνητικές, και με αστυνομικούς όρους, πιέσεις για να ανοίξουν τα πανεπιστημία καταδεικνύουν οι χθεσινές παραιτήσεις των μελών τηςσυγκλήτου του ΕΚΠΑ.
Τα μέλη της Συγκλήτου έθεσαν, χθες Δευτέρα (18/11), στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, τις παραιτήσεις τους, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκετη Δευτέρα (18/11) το απόγευμα, αντιδρώντας στο κλίμα τρομοκρατίας για αστυνομική επέμβασηπου καλλιεργεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

Μ.Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μου είπε να κρατήσω την έδρα

φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος / FosPhotos

Να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα ως ανεξάρτητος ζήτησε τοΠΑΣΟΚ από τον Μίμη Ανδρουλάκη, όπως ο ίδιος είπε. Πρόσθεσε, δε, ότι είχε επιστρέψει την έδρα στο κόμμα «για λόγους ηθικής τάξεως». Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση, που ήταν ο επόμενος επιλαχών για αυτή την έδρα.
Όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να διατηρήσει το βουλευτικό του αξίωμα, έστω και ως ανεξάρτητος, επειδή θεωρούσε την παρουσία του «εποικοδομητική».

Ο Μαρξ για τους «Ζορό» και τους …«μαρξιστές»

Νίκος Μπογιόπουλος
Δόθηκε το Σάββατο το βράδυ στη δημοσιότητα η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο.
Ορισμένες σκέψεις:

1ο) Το μοντέλο του καλοζωισμένου «Ζορό» που αφήνει τη χλιδή του αρχοντικού του για να πάρει εκδίκηση για τους δούλους που... διατηρεί στις φυτείες του, είναι μια εξευγενισμένη μυθιστορηματική και κινηματογραφική φιγούρα. Πλην, όμως, σε συνθήκες πραγματικής ζωής αποτελεί ένα βαθύτατα αντιδραστικό κατασκεύασμα. Η πραγματική ζωή δεν κινείται με βάση τους κανόνες της εικονικής πραγματικότητας. Οι «Ζορό» στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν. Κι όσοι τους υποδύονται υπάρχουν μόνο ως η άλλη όψη του νομίσματος των ταγμάτων εφόδου του υποκόσμου ή των προβοκατόρων με τα κουμπούρια. Η δράση τους που βολεύει αφάνταστα την άθλια θεωρία περί «των δυο άκρων» - κι αυτό δεν είναι «σενάριο» - έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα:

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι κτηνοτρόφοι της χώρας και η μορφή τους θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουν τελικά οι συνάδελφοί τους από τη Λάρισα, οι οποίοι θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, «δεν αποκλείεται να κλείσουμε τα Τέμπη, ενώ σίγουρη θεωρείται η κατεύθυνσή μας προς την Αθήνα, όπου θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, ώστε να τεθεί το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή προς συζήτηση».

Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Την παραίτησή τους έθεσαν στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, τα μέλη της Συγκλήτου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα. Νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι - ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - ανακοίνωσαν τη συνέχιση των απεργιών τους για 11η εβδομάδα ανακοινώνοντας δύο ακόμη 48ωρες απεργίες έως την Παρασκευή. Το υπουργείο Παιδείας προσφεύγει και πάλι στα δικαστήρια ζητώντας να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

«Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε, σύμφωνα με Το Ποντίκι, ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, Β. Βαλσαμάκης.