Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο ΚΩΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΧΑΡΗ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Πολύ το όξος εις το χθεσινόν Βήμα. Εις το κύριον άρθρον του οποίου αποτυπούται γλαφυρώ τω τρόπω το ταλέντο του εκδότου του να υβρίζει εις την καθαρεύουσα και η δυνατότης της καθαρευούσης να ενδύει τον υβριστή με ύφος και ήθος στρατοδίκη. Αναιδείς, μικρόνοες, υβριστές, λαθρεπιβάτες της πολιτικής, άτοµα χαµηλού προδήλως νοητικού, ανέσυραν από τα Αρχεία των Συκοφαντών κακοήθειες και ψεύδη για να διαβάλουν, ουσία, το πολίτευµα.
Αυτά, εν μέσω πλείστων όσων άλλων παρομοίας ποιότητος, έχει παράξει το μένος και η γραφίς του. Διά ποίους όμως σημαίνει ο κώδων του κωδωνοκρούστη πρώην διοικητού του Αγίου Όρους; Ο άνθρωπος διαθέτει το θάρρος όχι μόνο να τους περιγράψει με τα μελανότερα των χρωμάτων, αλλά και να τους καταδείξει, εις πείσμα του γεγονότος ότι είναι αόρατοι. Ιδού τα αποκαλυπτήρια: Στη συγκεκριμένη περίπτωση το «αόρατο» επιτελείο του αρχηγού του Συ.Ριζ.Α. προφανώς απογοητευμένο από την εξέλιξη της µονοµαχίας στη Βουλή ανέσυρε τον κουβά.
Επιτέλους εννοήσαμεν. Περί του κουβά πρόκειται. Και μάλιστα περί κουβά γέμοντος ιλύος -λάσπης εις τα συριζαίικα- η οποία εκτοξεύεται υπό των αοράτων κατά του Ορατού. Άγνωστον μάλιστα εάν η λάσπη αύτη εκτοξεύεται μετά του κουβά, καθ' ην περίπτωσιν θα πρόκειται διά απόπειραν φόνου, ή άνευ του κουβά. Εκτοξεύεται πάντως διά να σπιλώσει τον κύριον Ψυχάρη ως διαπλεκόμενον, ο οποίος ομού μετ' άλλων διαπλεκομένων επιχειρούν, κατά την περιγραφήν του υπό μελέτην άρθρου: Όλοι µαζί, ζώντες και νεκροί, εργολάβοι και πετρελαιάδες... να αποτρέψουν νίκη του κόµµατος του κ. Τσίπρα.

Κον Μπεντίτ: Η Ελλάδα να μηδενίσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της

Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου / FosPhotos

Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για την άμυνα είναι υψηλός και πρέπει να μηδενιστεί, σύμφωνα με τον συνπρόεδρο της Ομάδας των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος υποστήριξε ότι την άμυνα της χώρας θα πρέπει να την αναλάβει η Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, ο Κον Μπεντίτ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε η ομάδα του στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο είπε ότι «ο προϋπολογισμός της Ελλάδος για την άμυνα, που φθάνει το 4% του εγχώριου ΑΕΠ, θα έπρεπε να μηδενισθεί σε καιρό κρίσης και τα χρήματα να δοθούν για την οικονομική υποστήριξη του πληθυσμού».

SUCCESS STORY !...

Πρόστιμο σε όποιον ανάβει τζάκι

Περιπολίες από «αστυνομικούς» για τζάκια και ξυλόσομπες. Ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης, θα πέφτει η καμπάνα. Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, μαζί με την ακραία και ανεφάρμοστη απαγόρευση να καίνε εκ περιτροπής τζάκια και ξυλόσομπες, λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προβλέπει και την επιβολή χρηματικού προστίμου στους υποτιθέμενους παραβάτες.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Κ.Ε.», η κοινή υπουργική απόφαση, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, συνδέει την απαγόρευση για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, παραπέμποντας σε ελέγχους και επιβολή προστίμων από κλιμάκια υπαλλήλων των Περιφερειών και από το σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.