Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δεν τους σώζει ούτε ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων

Δεν μπαίνουν στην κινητικότητα οι ιερείς

“ Περάσανε οι αθεοφόβοι στη ζούλα και χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς («πας ο φαύλα πράσσων περιπατεί εν τη σκοτία», λέει ο Παύλος) τροπολογία με την οποία εξαιρούν τους ιερείς από την αξιολόγηση, άρα και από την κινητικότητα.  ”

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί ότι εντός του κόσμου τούτου δεν έχουν σωτηρία, τους το λένε ακόμη και οι δημοσκοπήσεις των φιλικών τους εφημερίδων και μιλάμε για φιλία σμιλευμένη πάνω σε τόνους τσιμέντου. Το γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα τους πάρει ο διάολος, γι' αυτό αναζητούν εναγωνίως την εξ ύψους σωτηρία, να βάλει το χέρι του ο Πατήρ, ο Υιός, το Πνεύμα, η Παναγία έστω. Κι αν δεν ευκαιρούν οι προαναφερθέντες και οι προαναφερθείσες, ας το βάλει έστω ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, γνωστός στους πνευματικούς κύκλους και ως Χουντόσιος.

Το χαμένο εξάμηνο και η κερδισμένη ζωή

“ Θα μπορούσε κανείς να αντικρούσει την κυβερνητική προπαγάνδα περί χαμένου εξαμήνου, λέγοντας ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης να μη χαθεί, αν ανακαλέσει τις απολύσεις των διοικητικών ”

Στο ντοκιμαντέρ «Η Δίκη των Βασανιστών» που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής, ο Θεοφιλογιαννάκος επιχειρεί κάποια στιγμή να δικαιολογήσει την αιματηρή καταστολή του Πολυτεχνείου. Λέει χαρακτηριστικά ότι όλο το 1973 δεν είχαν ανοίξει οι σχολές λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Προσθέτει μάλιστα ότι είχε δημιουργηθεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα, που ο πατέρας μιας φοιτήτριας από την Ξάνθη τού είχε τηλεφωνήσει για να επιληφθεί του θέματος.

AL JAZEERA:Ο κόσμος στην Ελλάδα και οι ευρωπαικές χώρες, δεν αισιοδοξούν για ανάπτυξη

Ο κόσμος στη Ελλάδα είναι δύσπιστος σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη.

H κυβέρνηση εξέδωσε προβλέψεις για ανάπτυξη ενώ ο κόσμος παραμένει επιφυλακτικος εν μέσω εικασιών για περισσότερα μέτρων λιτότητας.
Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι, η επι ποδός πολέμου,οικονομία της βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη.

Όμως, οι ευρωπαϊκές χώρες που χρηματοδοτούν το ελληνικό bail-out δεν είναι τόσο αισιόδοξες.

Αποτελέσματα Β ΕΣΠΑ "«Ενίσχυση Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τοµείς Μεταποίησης, Τουρισµού, Εµπορίου - Υπηρεσιών»"

Εκδόθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα της Δράσης «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με την οποία εγκρίνονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το σύνολο των προτάσεων που αξιολογήθηκαν με βαθμό πάνω από τη βάση (50) προβλέπει η απόφαση. Ειδικότερα:
Με την απόφαση εντάσσονται άμεσα στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» 7.505 έργα συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 929.020.826,04€ και δημόσιας δαπάνης 456.643.734,23 €.