Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το δηλητηριώδες νανούρισμα και η ανοιχτή απειλή της αστικής τάξης


 
Παναγιώτης Μαυροειδής Έως πριν κάποιες δεκαετίες, σε μια σειρά αγροτικές περιοχές, μανάδες και γιαγιάδες, για να κοιμίζουν τα μωρά, χρησιμοποιούσαν εκτεταμένα τηνκρασοπαπάρα. Τα ανυποψίαστα παιδιά, με εμπιστοσύνη στα οικεία πρόσωπα, αρκούσε να πιπιλίσουν ένα κομματάκι ψωμιού βρεγμένο με λίγο κρασάκι για να καταλαγιάσουν αμέσως. Ήταν μια πολύ καλή μέθοδος για να λυθεί το θέμα του κρατήματος στη διάρκεια αγροτικών εργασιών ή/και για μια προσωρινή ανακούφιση από τη μουρμούρα της πείνας....
Στην πιο τολμηρή εκδοχή, γινόταν χρήση αντί κρασιού εκχυλίσματος παπαρούνας, του λεγόμενουπαπαρουνόζουμου. Πολλοί βέβαια έλεγαν ότι συχνά πυκνά, η υπερβολική και αλόγιστη χρήση αυτής της πρακτικής, εκτός από τον γρήγορο και βαθύ ύπνο που εξασφάλιζε το … επιζητούμενο ξεφόρτωμα, οδηγούσε και σε προβλήματα διανοητικής καθυστέρησης.

Ένας άλλος κόσμος [ντοκιμαντέρ Ηλιόσποροι 2013] / Another World [documentary iliosporoi 2013]

Ένας άλλος κόσμος είναι δω και δεν είναι καπιταλιστικός

To περιοδικό Journal of Anarchist Thought της δεκαετίας 1960

Κάποτε η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισμό». «Και όμως υπάρχει εναλλακτική και είναι ήδη εδώ», υποστηρίζει από την άλλη, ο διάσημος κοινωνιολόγος Manuel Castells, γνωστός για την οξυδέρκεια του όντας ένας από τους πρώτους διανοητές που διέκριναν την μετάβαση από την βιομηχανική κοινωνία στην δικτυακή κοινωνία της πληροφορίας.

Στη νέα του δουλειά, ο Castells υποστηρίζει ότι εν μέσω κρίσης μια νέα δομική αλλαγή λαμβάνει χώρα στις κοινωνίες της Δύσης. Πλήθος νέων ανθρώπων αυτο-οργανώνεται και παίρνει τις τύχες στα χέρια του, ανακτώντας βασικές παραγωγικές διαδικασίες από την αγορά και συμπληρώνοντας το Κράτος στην εξασφάλιση πρόνοιας.

Τιμές Κολωνακίου στο ΚΨΜ της Θήβας




Τις υψηλές τιμές στο ΚΨΜ του στρατοπέδου της Θήβας, που έχει δοθεί πλέον σε ιδιώτη, καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, επισημαίνοντας παράλληλα την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται πρόκειται για μια πρακτική που ξεκίνησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού Θήβας με τον διοικητή να υποστηρίζει πως πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ όλων των ΚΕΝ. Μάλιστα σύμφωνα με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος εκτός από τα ΚΨΜ, έναν από τους πλέον κερδοφόρους τομείς του στρατού παραχωρούν σε ιδιώτες, ήδη ανοίγουν και σουβλατζίδικα εντός των μονάδων.

Βαθειά στο χώμα ! Εθαψαν την Ελλάδα.

Έριξαν και τσιμέντο από πάνω.
Δεν ήξεραν οι ανόητοι ότι δεν έθαβαν την Ελλάδα. Σπόρος είναι τούτη η πατρίδα. Και αυτό το σπόρο φύτεψαν. Κι ας έβαλαν και τσιμέντο απάνωθε του. Αυτός βρήκε τρόπο να φυτρώσει. Όπου να 'ναι θα ξαναβγάλει κλαδιά. Θα ξαναδώσει καρπούς. Αυτή είναι η Ελλάδα. Μόνο οι άθλιοι νεκροθάφτες της δεν το ξέρουν.
Πηγη : Stratakis Mixalis.