Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι Άγιοι γνωστοί-άγνωστοι

Οι Άγιοι των δρόμων
Εκείνοι οι Άγιοι που δεν πίστεψαν τον Θεό
Εκείνοι οι Άγιοι
Οι κυνηγημένοι από τους τόπους
ποτισμένους με αίμα
τους ευωδιαστούς
μ’εκείνα τα αρώματα
Οι Άγιοι των συρμάτων
Ουρλιάζουν τις νύχτες
Αναζητώντας τον ήλιο που έδυσε ξαφνικά.
Απελπισία.
Οι Άγιοι του πολέμου μ’αυτό το άσπρο τέρας.
Οι Άγιοι των υγρών καταγωγίων
Πληγές,πόνος,βία

Έδειξα και στη Μέρκελ το ΠιΠι μου

Και δεν το βρήκε καθόλου καλό
Έχω περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο τις θυσίες που κάναμε στην οικογένεια για να πετύχουμε Πρωτογενές Πλεόνασμα (ΠιΠι για συντομία από δω και στο εξής): πρώτα σταματήσαμε να ξεπληρώνουμε όλους όσους χρωστάμε, από τον μπακάλη μέχρι τον φαρμακοποιό της γειτονιάς.
Του Στέλιου Κούλογλου
 Ύστερα κάψαμε τα παλιά έπιπλα αντί να πληρώνουμε πετρέλαιο για θέρμανση, περιορίσαμε στο ελάχιστο το φαγητό, τρώγοντας μία φορά τη μέρα, και κόψαμε τα φάρμακα της γιαγιάς με αποτέλεσμα η τελευταία να μας αφήσει χρόνους. Είχαμε επιτέλους αποκτήσει ΠιΠι, αλλά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας η δυσφορία μεγάλωνε λόγω των κακουχιών. Δεν τους έκανε εντύπωση ούτε το γεγονός ότι είχαμε πλέον για να δείχνουμε το μεγαλύτερο ΠιΠι της γειτονιάς. Η μόνη λύση που είχε απομείνει ήταν να το δει η Άνγκελα Μέρκελ αυτοπροσώπως. Στην πρώτη προσπάθεια κάνα μήνα πριν, η Γερμανίδα, που μένει στο ρετιρέ της πολυκατοικίας ενώ εμάς μας έχει ρίξει στην υπόγα, γύρισε το κεφάλι της με αηδία μόλις πήγα να της το δείξω. «Συναντηθήκαμε μόνο για 5 λεπτά και δεν είδαμε καθόλου το ζήτημα» δήλωσε μετά στους δημοσιογράφους, εννοώντας το ΠιΠι μου. Τότε της έστειλα ένα μήνυμα μέσω της διπλωματικής οδού: αν συνέχιζε να το απαξιώνει δημοσίως, θα αναγκαζόταν να δει σε λίγο καιρό το ΠιΠι του Αλέξη, ενός νεαρού άπλυτου κομμουνιστή που μένει στο ισόγειο. Θα βρισκότανε, τόνισα, με το ΠιΠι του Αλέξη στο χέρι. Η Άνγκελα δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στο ΠιΠι μου.

Ο δικηγόρος του Θεού

Οι σταυροφορίες του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ κατά των ομοφυλοφίλων και των Εβραίων. Πώς διαλύθηκε το «σύμφωνο συμβίωσης» του φονταμενταλιστή ιεράρχη με τη Χρυσή Αυγή

Του Δημήτρη Ψαρρά

Ακόμα μία φορά, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ κέρδισε τις εντυπώσεις. Με σκληρές εκφράσεις και απειλές για αφορισμούς, οδήγησε την κυβέρνηση σε αναθεώρηση της απόφασής της για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Ηταν, μάλιστα, τόσο ακραίες οι δια- τυπώσεις του («Η ομοφυλοφιλία είναι το πιο σιχαμερό αμάρτημα») και οι απειλές του («Εντός της κανονικής μας δικαιοδοσίας και εν τω πλαισίω των κανονικών μας αρμοδιοτήτων θα επιβάλουμε την ποινή του αφορισμού σε όσους βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστη ύβρι»), ώστε υποχρεώθηκε ακόμα και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος να κρατήσει αποστάσεις με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις στον ρ/σ «Βήμα FM».