Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μυρίζει θάνατο

Λίλα Μήτσουρα
Μυρίζει άσχημα. Μυρίζει θάνατο.

Ετούτος ο χειμώνας θα είναι πράγματι βαρύς. Θα κουβαλάει πτώματα. Θα κουβαλάει πεθαμένες συνειδήσεις. Θα κουβαλάει ανύπαρκτες επαναστάσεις. Αυτός ο χειμώνας μυρίζει άσχημα. Μυρίζει σαπίλα. Κλείσε τα παράθυρα σου γρήγορα! Θα μπει η οσμή μέσα στο σπίτι σου και θα σου χαλάσει την εορταστική ατμόσφαιρα.
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Στόλισες δέντρο? Φτιάξε και κουραμπιέδες πολλούς, να πάρει την οσμή του θανάτου το φρέσκο βούτυρο. Μην επιτρέψεις σε κανέναν και τίποτα να σε βγάλουν από την νιρβάνα σου. Παίξτο και για λίγο πονόψυχος και καλός άνθρωπος και σβήσε τις ενοχές σου με μια τσάντα τρόφιμα από το Σούπερ Μάρκετ για τους πεινασμένους. Όλα καλά λοιπόν.

Σχολικοί φύλακες εισέβαλαν στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Με εννέα προσαγωγές στη ΓΑΔΑ ολοκληρώθηκε η αιφνίδια απόπειρα

Με εννέα προσαγωγές στη ΓΑΔΑ ολοκληρώθηκε η αιφνίδια απόπειρα εισβολής σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, τα επεισόδια επαναλήφθηκαν αμέσως μόλις το πλήθος των φυλάκων μεγάλωσε και όλοι μαζί προσπάθησαν να φτάσουν στην πόρτα του υπουργείου.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι εννέα πρωινές προσαγωγές έξω από το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρονται να έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις μετά τις 13:30 της Τρίτης, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί η κατηγορία.
Από άτομο στα ΜΑΤ έγινε χρήση δακρυγόνων, πριν καλά-καλά όλα τα μέλη της διμοιρίας προλάβουν να βάλουν τις μάσκες τους, σύμφωνα με μαρτυρία.

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ Aν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

«O Κήπος του Προφήτη»

«Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της
κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο
σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για
φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους»
Xαλίλ Γκιμπράν 1923