Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 kartesios
«Αν υπάρχει μια χώρα από την οποία πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτή είναι η Ελλάδα. Δαιμονοποιήσαμε μια μικρή, ταπεινή οικονομία και την μετατρέψαμε σε μαύρο πρόβατο ». Η εισαγωγική πρόταση του συγκεκριμένου άρθρου δεν προέρχεται από ελληνική… γραφίδα, αλλά από τον Βρετανό καθηγητή Οικονομικών Μαρκ Εσπόζιτο.

Το τελευταίο του blog στην εφημερίδα Huffington Post τιτλοφορείται: «Θέλουμε να λύσουμε την Ευρωκρίση; Τότε ας κοιτάξουμε τον Νότο». Εξηγεί τον συλλογισμό του κάνοντας μια μικρή -αλλά ουσιαστική- περιγραφή της Ελλάδας, προ κρίσης.

ΠΑΣΟΚ: Και η «Κίνηση των 75» στον χορό των αναταράξεων

Συνεχίζονται οι «αναταράξεις» στο ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή, που προκαλούνται κυρίως από στελέχη του κόμματος που δεν είναι της επιρροής των Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Σημίτη. Μετά τα έντεκα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που ζητούσαν την έκτακτη σύγκληση της ΚΠΕ προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος, σειρά έχει η «Κίνηση των 75». Σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όσοι ονειρεύονται μία στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με τη Δεξιά, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». Τονίζεται η αντίθεση της Κίνησης στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και κυρίως τον χειρισμό Βενιζέλου. Στο μεταξύ, την έντονη δυσφορία τους για τη χρονική στιγμή που επέλεξαν τα 11 μέλη της ΚΠΕ δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, εξέφραζαν την Παρασκευή κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, στους οποίους απάντησε ο βουλευτής Θάνος Μωραϊτης.

Ψάχνουν να βρουν …Τσίπρα

“ Όταν έχεις το πρωτότυπο είναι μάταιο και ανώφελο να ψάχνεις να βρεις στην αγορά, η οποία άλλωστε έχει καταρρεύσει, το αμφίβολης προέλευσης γενόσημο… ”
Του Κώστα Καπνίση

Το φέρνουν από εδώ, το φέρνουν από εκεί, ασκούν μια στείρα «αντιπολίτευση» στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά του αρχηγού της, Αλέξη Τσίπρα και στο τέλος θα καταλήξουν να παραδεχτούν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι η λύση – λύτρωση που αναζητά ο τόπος σε τούτη την κρίσιμη χρονικά συγκυρία. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια για να παραδεχτεί κάποιος και αυτός ο κάποιος δεν είναι κανείς άλλος παρά όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που στέκουν, προς το παρόν τουλάχιστον, ως εμπόδιο στην αλλαγή της πολιτικής, την οποία τόσο χρειάζεται ο λαός και η χώρα, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδό της και να κάνει μια δυναμική φυγή προς τα εμπρός.