Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Αιώνιος πόλεμος στα ιερά χώματα που γεννήθηκε ο Χριστός

του Β. Σπυρόπουλου

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Βηθλεέμ, η ιστορική αυτή πόλη στους Αγίους Τόπους, λεγόταν πριν από πολλούς αιώνες Εφραθά (που σημαίνει «γόνιμος»). Οι 'Αραβες σήμερα την αποκαλούν Μπειτουλάμ (που σημαίνει «οίκος κρέατος»), εξαιτίας της μεγάλης ανάπτυξης του κλάδου της κτηνοτροφίας. Στην πόλη αυτή γεννήθηκε ο Δαβίδ, ο δημιουργός των Ψαλμών και βασιλιάς των Ιουδαίων στην Ιερουσαλήμ. 10ο αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, ο Χριστός θεωρείται «γιος τον Δαβίδ». Η Βηθλεέμ είναι ένας ιερός τόπος, με τεράστια ιστορική και θρησκευτική σημασία. Ωστόσο, αποτελεί πεδίο πολέμου εδώ και χρόνια.
Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την αντιπαράθεση Ισραήλ-Παλαιστίνης και ο δεύτερος έχει θρησκευτικό χαρακτήρα, αφού ορθόδοξοι, ρωμαιοκαθολικοί, Αρμένιοι και μουσουλμάνοι προσπαθούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να επικρατήσουν και να πάρουν το πάνω χέρι στα προσκυνήματα.

«Γένεσις»

του Τάσου Λειβαδίτη

Στην αρχή ήταν το χάος.
Μετά γεννήθηκα εγώ, μονάχος, σ’ έναν κόσμο ραγισμένο
μ’ έναν κουρελιασμένο Θεό που γύριζε από πόρτα σε πόρτα
ζητιανεύοντας την ύπαρξή του.
Ύστερα γίναμε ξαφνικά δυο. Φιληθήκαμε
Κι άρχισε να σκοτώνει ο ένας τον άλλον.

«Αγλαΐα Κυριακού»: Πολιτευτής της ΝΔ ο πρόεδρος που συνελήφθη

Φωτογραφία από την προσωπική ιστοσελίδα του Χ. Τομπούλογλου

Συνελήφθη για χρηματισμό από το Τμήμα Εκβιαστών ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και πολιτευτής της ΝΔ Χάρης Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη επ' αυτοφώρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσηλευτικό ίδρυμα με ιδιωτική εταιρεία. Ο Χ. Τομπούλογλου θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα. 

Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της ΝΔ και πολιτευτής του κόμματος για χρόνια. Πρώτος δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας με τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές του 1986, του 1990 και του 1998, ενώ στις εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος για Δήμαρχος του ίδιου Δήμου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή. Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής της παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη». 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Για τους πολίτες που δεν παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις θα τους έρθει «ταμπλάς» : Τρόικα και κυβέρνηση διαπραγματεύονται και νέα μέτρα από τις αρχές του 2014!
Μετά τον εξουθενωτικό Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα , μετά τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις στα καθυστερούμενα χρέη προς το δημόσιο και τη μερικήάρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, έρχονται και νέα «πεσκέσια» στον ελληνικό λαό , προκειμένου , υποτίθεται, να καλυφθούν σειρά από «κενά» και κυρίως το«δημοσιονομικό κενό», αρχής γενομένης από αυτό του 2014Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η μνημονιακή ληστεία μπορεί να έχει αρχή αλλά στην ουσία αποτελεί ατελείωτο φαύλο κύκλο.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ