Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Υπόθεση Μιχαήλ Λιάπη: το τέλος της νοσταλγίας

Του Αριστείδη Μπαλτά
Ως γνωστόν, ο κ. Μιχαήλ Λιάπης, τέως υπουργός σε κυβερνήσεις του πρώτου εξαδέλφου του, συνελήφθη να οδηγεί ιδιόκτητο ογκώδες τζιπ με πλαστές πινακίδες. Οι νόμιμες είχαν αποσυρθεί επειδή ο κ. Λιάπης δεν ήθελε (κοινώς δεν γούσταρε) να πληρώσει το κόστος που συνεπάγεται η νόμιμη κυκλοφορία του αυτοκινήτου του.
Αφήνω στην άκρη την υπουργική θητεία του κ. Λιάπη, τα λαμπρά επιτεύγματα και τις μνήμες της, τις συγγενικές και άλλες σχέσεις του, τις ικανότητες, την ψυχολογική σκευή και τα γνωρίσματα του χαρακτήρα του. Αφήνω στην άκρη τον τόπο και τον χρόνο του επεισοδίου, το είδος του παραπτώματος, το γιατί οι αστυνομικές αρχές έπραξαν όπως έπραξαν, τις μορφές και το εύρος που πήρε η συναφής δημοσιότητα, τις επιπτώσεις του επεισοδίου για τον ίδιο. Μένω σε μόνο μια διάσταση του όλου συμβάντος.

Τα καμώματα Λιάπη και το σκάνδαλο Τομπούλογλου δεν πρέπει να καλύψουν τη «βόμβα» Κάντα

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Κ.Ακριβοπούλου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη είναι μια ενέργεια απολύτως καταδικαστέα και άκρως επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού. Είναι γεγονός ότι είμαστε αντίθετοι στη γερμανική πολιτική και το «δόγμα Μέρκελ» στην οικονομία αλλά αυτό δεν θα το λύσουμε με κουμπούρια, αλλά με δημοκρατία και με τη θέληση του λαού. Την απολύτως δικαιολογημένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου στην καταστροφική οικονομική πολιτική που μας έχει επιβληθεί, κάποιοι την εμφανίζουν ως υπόθεση βίας και τρομοκρατίας.
Τα καμώματα Λιάπη και το σκάνδαλο Τομπούλογλου δεν πρέπει να κρύψουν τη «βόμβα» Κάντα
Όσα ζούμε αυτές τις ημέρες, με τα καμώματα του κ.Λιάπη, βάζουν τον καθένα μας να σκεφτεί, τι έκανε άραγε όταν ήταν πανίσχυρος υπουργός, αν σήμερα, ως απλός πολίτης, κάνει αυτά που κάνει. Σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο Τομπούλογλου, αυτό θα πρέπει να γίνει αφορμή για να ψαχτούν τα πάντα στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συμβάσεις και οργανώνονται οι διαγωνισμοί στο σύστημα υγείας, και μάλιστα με απόλυτη ειλικρίνεια.

Αποστολική Παραίνεση της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου

«Πώς είναι δυνατόν να μην αποτελεί είδηση ότι ένας ηλικιωμένος άστεγος πεθαίνει από το κρύο, αλλά να είναι είδηση η απώλεια δύο μονάδων στο Χρηματιστήριο; Ιδού ένα απτό παράδειγμα αποκλεισμού. Μπορούμε να συνεχίσουμε να στέκουμε απαθείς όταν πετιέται φαγητό στα σκουπίδια, τη στιγμή που άνθρωποι λιμοκτονούν; Ιδού ένα απτό παράδειγμα ανισότητας. Σήμερα, τα πάντα υπακούουν στον νόμο του ανταγωνισμού και της επιβίωσης του ισχυρότερου, και οι δυνατοί τρέφονται από τους αδύναμους. Η συνέπεια είναι ότι μεγάλες μάζες ανθρώπων βρίσκονται αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι: χωρίς εργασία, χωρίς δυνατότητες, χωρίς κανένα μέσο διαφυγής από την κατάσταση αυτή».

Κάθε χρόνο, η ανάπτυξη προβλέπεται... του χρόνου !

Σε ιδιωτικές εταιρίες «κοράκια» η είσπραξη του φόρου στα ακίνητα


ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Την τμηματική παράδοση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την διασφάλιση των εσόδων από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, ο οποίος θα επιβληθεί σε κάθε ακίνητο (κτίριο, οικόπεδο, αγροτεμάχιο) από τη νέα χρονιά.
Όχημα για την ιδιωτικοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο οποίος θα αναλάβει να εισπράξει τουλάχιστον 2,9 δισ. ευρώ από τα 3,9 δισ. που θα καταλογιστούν κατά το νέο έτος, είναι το νεότευκτο δίκτυο των Γραφείων Κτηματολογίου (ΓΕΚ) , κατά τα πρότυπα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), την διαχείριση των οποίων θα αναλάβουν ιδιώτες (δικηγόροι, μηχανικοί, εισπρακτικές εταιρίες κλπ).

Το κορίτσι με τα σπίρτα - Χάρης & Πάνος Κατσιμίχα