Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η μεγαλοπρεπής τσόντα του Σουλεϊμάν

Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν συμμερίζονται την άποψη πως η Ελλάδα πέρασε τετρακόσια χρόνια φρικτής σκλαβιάς κάτω από τον βάρβαρο ζυγό των Τούρκων. Ζούσαμε σε σκοτάδι αμάθειας και γι’ αυτό επινοήσαμε το κρυφό σχολειό από φωτισμένους καλόγερους που μας κράτησαν Ελληνες και χριστιανούς. Και φυσικά οι βάρβαροι Τούρκοι ουδέποτε έπαψαν να μας απειλούν. Και γι’ αυτό χρειάζεται η αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Ολα αυτά, βέβαια, είναι ένας ανιστόρητος μύθος που καλλιεργείται από εθνικιστές όλου του πολιτικού φάσματος, με κύριους ωφελημένους την Ακρα Δεξιά και τους νεοναζιστές.

Ας βάλουμε μερικά ερωτήματα σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο που έχει ενδώσει σ’ αυτό τον μύθο, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία. Η Τουρκία συγκροτήθηκε ως κράτος το 1923, συνεπεία της Επανάστασης των Νεότουρκων το 1912, που επέβαλε στον σουλτάνο Αβδούλ-Χαμίτ ένα Σύνταγμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Άφαντοι 28 κρατούμενοι ύστερα από άδειες εξόδου

Το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2013 χορηγήθηκαν συνολικά 1.889 άδειες σε κρατουμένους των φυλακών όλης της χώρας.

Συνολικά 28 κρατούμενοι από τα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας παραβίασαν το α΄ εξάμηνο του 2013 τους περιοριστικούς όρους των ολιγοήμερων αδειών εξόδου που τους είχαν χορηγηθεί και δεν επέστρεψαν στη φυλακή!
Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Προέκυψε, μάλιστα, ότι ορισμένοι από αυτούς συνέχισαν την εγκληματική τους δράση το διάστημα που διέφευγαν τη σύλληψη.

ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

Πριν από λίγες ημέρες, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, μετέδωσε με μια λακωνική αναφορά, ότι η Ρωσία και η Κούβα έφτασαν σε συμφωνία για τη διαγραφή του χρέους της δεύτερης, το συνολικό ύψος του οποίου είναι 32,2 δις δολάρια. Το θέμα της διαγραφής του χρέους είχε συζητηθεί το Φεβρουάριο του 2013 στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντιεφ στην Κούβα, ενώ η ίδια η συμφωνία υπεγράφη τελικά τον Οκτώβριο στη Μόσχα. Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι η Κούβα θα εξοφλήσει στη Ρωσία τα υπόλοιπα 3,2 δισ. του χρέους σε διάστημα 10 ετών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κούβα, η οποία δεν ανήκει σε κανένα οργανισμό διεθνούς δανεισμού, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καταφέρνει μια τέτοια επιτυχία στο θέμα του εξωτερικού χρέους της.

Το όνειρο όλων των κρατουμένων

Η πράξη του Ξηρού ούτε επαναστατική είναι ούτε τρομοκρατική. Είναι μια απόδραση όμοια με όλες τις άλλες κατά καιρούς αποδράσεις που συμβαίνουν και εδώ και σε πολλές άλλες χώρες, χωρίς να αναγκάζονται να αλλάζουν ούτε τους νόμους ούτε τα συνταγματικά δικαιώματα
Της Άντας Ψαρρά
Ο κάθε κρατούμενος ονειρεύεται να αποδράσει και μάλιστα, ακριβώς για τον λόγο αυτό, αν το πράξει, τιμωρείται με ποινή πλημμελήματος. Για την πανικόβλητη κρατική μηχανή το να γίνει από κάποιον κρατούμενο κατάχρηση στο δικαίωμα της άδειάς του έχει αναχθεί σήμερα σε μείζον πολιτικό θέμα. Το έσκασε ο Χριστόδουλος Ξηρός και το κράτος δικαίου αποφάσισε στέρηση αδειών στους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις τρομοκρατίας, φυλακές υψίστης ασφαλείας μέσα σε 100 ημέρες, συλλήψεις αποφυλακισμένων με προσχήματα απίθανα, δηλώσεις και σενάρια για το πού πέρασε τη νύχτα ο Ξηρός και ποιους τάχα «έβλεπε» στη φυλακή, ενώ όλα τα παπαγαλάκια εν χορώ στηλιτεύουν από το πρωί τα δικαιώματα των κρατουμένων.