Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ιt’s all downhill from here…

H κοινοβουλευτική θητεία του Πέτρου Τατσόπουλου υπήρξε μια σειρά από ατέλειωτα selfies…

Ενώ υποτίθεται πως πολιτεύτηκε με το κόμμα που πολιτεύτηκε επειδή τον ριζοσπαστικοποίησε κι αυτόν η κρίση, ενώ υποτίθεται πως ο ρόλος του ήταν να στρέφει την κάμερά του στην κοινωνία και τα προβλήματά της, από ένα σημείο και ύστερα, κουράστηκε να ασχολείται με την κρίση κι όλα αυτά τα λαϊκίστικα και τα μιζεραμπιλίστικα, κι άρχισε να φωτογραφίζει διαρκώς τον εαυτό του και να τροφοδοτεί αχόρταγα τον πριμαντονισμό του, ο οποίος ανατροφοδοτούνταν πράγματι κι από τις εμμονικές εις βάρος του επιθέσεις, σε έναν ημισικέ φαύλο κύκλο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα selfies θα συνεχιστούν. Και τον πρώτο καιρό, όταν επιστρέψει στις τάξεις εκείνων που πραγματικά ανήκει και από τις τάξεις των οποίων ποτέ δεν έφυγε στα αλήθεια, πιθανότατα να συνεχίσουν να προκαλούν αντιδράσεις. Αλλά όχι για πολύ.

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ !...


Δεν ξέρω τον ακριβή λόγο για τον οποίο απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός, μπορεί να τόκανε για να πάρει «λίγο αέρα», πιθανά στη θέση του νάκανα κι εγώ το ίδιο… Η «πολιτική» (κατά τον δικηγόρο του...) αυτή του πράξη, όμως, δίνει την αφορμή να στηθεί ένα, ακόμα, σκηνικό επηρεασμού της κοινής γνώμης αυτή τη συγκυρία. Κι εκείνο που έχει τη μεγάλη σημασία σ΄ αυτή τη συγκυρία, είναι το ό,τι η «κοινή γνώμη» οδεύει προς μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Οι «τρομοκράτες», λοιπόν, είναι διαθέσιμοι να χρησιμοποιηθούν, κατάλληλα, έτσι ώστε να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι «κακές» επαναφορές σε πρώτο πλάνο, περιστατικών, όπως ο σφαγιασμός των μισθών και των συντάξεων ή οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές. Το ίδιο σκηνικό έχει αρχίσει να στήνεται και για να διασκεδαστούν, ως τραβηγμένες και οι όποιες ανησυχίες, για το μέλλον, π.χ. της Ελλάδας ή και της ίδιας της Ευρώπης.

Νεκρή εδώ και χρόνια η θεία Λιάπη που πήρε επιδότηση για το σαλέ

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos

Νεκρή εδώ και περίπου δέκα χρόνια είναι η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, που ανέλαβε την ευθύνη για την επιδότηση με κοινοτικά κονδύλια με την οποία ανακαινίστηκε το πολυτελές σαλέ του πρώην υπουργού στην Ευρυτανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός είχε δώσει πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικου με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για τα δημοτικά τέλη, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. 
Έλεγχο θα διενεργήσει ο δήμος Καρπενησίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δηλωθέν εμβαδόν αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθος του ακινήτου.

Είναι αλήθεια κρατικές οι τράπεζες;

Ελλάδα: Το μόνο “δημόσιο” που υπάρχει στις τράπεζες είναι τα χρέη που θα φορτωθούν οι επόμενες γενιές!
του system failure

Οι εκπρόσωποι της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας στην Ελλάδα συνεχίζουν την προπαγάνδα όσον αφορά τις Ελληνικές τράπεζες. Τα φερέφωνα, συνεχίζουν να διαδίδουν ψευδώς ότι οι Ελληνικές τράπεζες βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κρατικό έλεγχο και μάλιστα ορισμένοι δεν διστάζουν να διατυμπανίζουν διαρκώς ότι αυτό είναι μια απόδειξη της Σοβιετικής λειτουργίας της οικονομίας!

Τα φερέφωνα, διαδίδουν ασύστολα ότι για το λόγο αυτό πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και πάλι, ώστε το κράτος να μην έχει την ευθύνη της ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή να απαλλαγούν, δήθεν, οι φορολογούμενοι από αυτό το βάρος. Στην πραγματικότητα, το μόνο που θα αλλάξει στην καλύτερη των περιπτώσεων, είναι τα ονόματα των ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επενδυτών που θα πάρουν στο μέλλον τον έλεγχο των λεγόμενων “συστημικών” τραπεζών, ενώ αυτό που θα μείνει στο δημόσιο θα είναι τα χρέη που θα κληθούν να ξεπληρώσουν οι επόμενες γενιές.

Η σύλληψη του «ταμία» προκαλεί πολιτική τρικυμία

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/FosPhotos
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν στα «κόκκινα» δάνεια που χορήγησε ο συλληφθείς Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΤ σε ημέτερους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο Α. Φιλιππίδης, που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, θεωρείται από πολλούς πρόσωπο-κλειδί που διαχειριζόταν και «πολιτικό» χρήμα, για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος. Διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Ι. Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, αλλά και με τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή.
Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και καταγράφουν το μεγάλο φαγοπότι, από το 2008 μέχρι τις εκλογές του 2009 στο ΤΤ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το δάνειο ύψους 17 εκατ. ευρώ προς τον Γριβέα δόθηκε τον Αύγουστο του 2009. Σύμφωνα με το Βήμα, προηγήθηκε τηλεφώνημα στον πρόεδρο του ΤΤ «από σημαντικό πολιτικό πρόσωπο το οποίο γνώριζαν οι κ.κ. Γριβέας και Φιλιππίδης». Το δε δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τον προφυλακισμένο σήμερα Λ. Λαυρεντιάδη δόθηκε 2 μέρες πριν τις εκλογές του 2009!!

Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις! (Ernesto Che Guevara)

Η παρακάτω ιστορική ομιλία εκφωνήθηκε από τον Τσε σε κουβανούς φοιτητές της Ιατρικής, στις 20 Αυγούστου 1960. 

Όλοι σχεδόν ξέρετε ότι ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως γιατρός πριν από αρκετά χρόνια. Όταν ξεκίνησα, όταν άρχισα να σπουδάζω ιατρική, οι περισσότερες από τις ιδέες που έχω σήμερα ως επαναστάτης απουσίαζαν από το οπλοστάσιο των ιδανικών μου. Ήθελα να πετύχω, όπως θέλουν όλοι

Το όνειρο μου ήταν να γίνω διάσημος ερευνητής. Το όνειρο μου ήταν να δουλεύω ακούραστα για να πετύχω κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να τεθεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, αλλά, την ίδια στιγμή, θα αποτελούσε κι έναν προσωπικό θρίαμβο. Ήμουν, όπως όλοι μας, ένα παιδί του περιβάλλοντος μου. Μέσα από κάποιες ειδικές περιστάσεις, ίσως και εξαιτίας του χαρακτήρα μου επίσης, αφού πήρα το πτυχίο μου, άρχισα να ταξιδεύω στη Λατινική Αμερική και τη γνώρισα πολύ καλά. Με εξαίρεση την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, επισκέφτηκα -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- όλες τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.