Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΖΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

 Ποτέ δεν μου άρεσαν οι συμβουλές. Κι αυτό γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, ωστόσο κάποιες ανάγκες είναι κοινές. Και η πανανθρώπινη αλήθεια είναι πως κάτω από αυτόν τον ουρανό όλοι είμαστε ίσοι κι έχουμε μόνο μια ζωή για να ζήσουμε.
Ας βάλουμε κάποια στάνταρντς στην ζωή μας. Αναρωτήσου, αν έχεις ταξιδέψει αρκετά. Αν όχι κάντο ακόμα κι αν είναι το χωριό δίπλα σου....
Άνοιξε τους ορίζοντές σου. Δοκίμασε νέα πράγματα, βάζοντας στην άκρη τον φόβο. Συνήθως αυτά που έχεις να κερδίσεις είναι πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζεις ότι θα χάσεις.
Μην παρατάς τον εαυτό σου και μην γίνεσαι οι ρόλοι που υιοθετείς. Μην στριμώχνεσαι σε πλαίσια που σε αναγκάζουν να θυσιάσεις το ποιος είσαι. Η ζωή είναι μικρή για να την σπαταλήσεις σε ανούσιες καταστάσεις και τα νιάτα τα έχεις μόνο μια φορά.

«Νὰ προσέξετε τὸν Καρνάβαλο μὲ σεβασμὸ καὶ βαθὺ στοχασμό»

Ὁ Χαλκηδόνος ΜΕΛΙΤΩΝ 
Ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κυροῦ Μελίτωνος Χατζῆ (1913-1989) στὸν Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἀθηνῶν, τὴν Κυριακὴ τῆς Τυροφάγου, 8η Μαρτίου 1970. Εἶναι γνωστὴ ὡς ἡ ὁμιλία γιὰ τὸν καρνάβαλο

Τίποτε δὲν καυτηρίασε ὁ Κύριος τόσο πολύ, ὅσο τὴν ὑποκρισία.

Καὶ ὀρθῶς, εἰς αὐτὴν εἶδεν, ὅτι ὑπάρχει πάντοτε ὁ μεγαλύτερος παραπλανητικὸς κίνδυνος, δηλαδὴ τὸ ἑωσφορικὸν ἀγγελοφανὲς φῶς. Εἶναι πράγματι φοβερὴ ἡ δύναμις τῆς ὑποκρισίας. Τόσο γι᾿ αὐτὸν ποὺ τὴ ζῇ καὶ τὴν ἀσκεῖ, ὅσο καὶ γι᾿ αὐτοὺς ποὺ τὴν ὑφίστανται. Καὶ εἶναι ἐπικίνδυνη ἡ ὑποκρισία, διότι ἀνταποκρίνεται πρὸς βαθύτατον ψυχολογικὸν αἴτημα τοῦ ἀνθρώπου.
Ὁ ἄνθρωπος θέλει νὰ φανῆ αὐτὸς ποὺ δὲν εἶναι. Ἀκόμη καὶ ἐνώπιον τοῦ ἑαυτοῦ του καὶ ἐνώπιον τοῦ θεοῦ. Καὶ ἔτσι ξεφεύγει ἀπὸ τὴν ἀλήθεια καὶ τὴν ἁπλότητα καὶ φυσικὰ καὶ ἀπὸ τὴν μετάνοιαν καὶ τὴν σωτηρίαν.

ΣΑΡΑ ΒΑΓΚΕΝΚΝΕΧΤ (DIE LINKE): «H ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ»

Συνέπεια της πολιτικής λιτότητας, που επέβαλε το Βερολίνο, θεωρεί τον αυξημένο αριθμό αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς, Σάρα Βάγκενκνεχτ, και αποδίδει στην ‘Αγκελα Μέρκελ«ανεύθυνη πολιτική».

«Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν δραματικά ως συνέπεια αυτής της πολιτικής – όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, διότι δεν ξέρουν πλέον πώς να συνεχίσουν», τονίζει η κυρία Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel» και προσθέτει ότι ήταν η γερμανική κυβέρνηση που πίεσε για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων λιτότητας «που κατέστρεψαν την κοινωνική ύπαρξη πολλών ανθρώπων».

GUARDIAN: ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΩΡΑ;


Με τον τραγικό θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου στο δυστύχημα των Μάλγαρων με το ΚΤΕΛ το οποίο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Βρετανική Guardian. 

Το άρθρο τιτλοφορείται “Λίγοι άκουσαν μια νεαρή Ελληνίδα, πριν πεθάνει. Θα την ακούσουμε τώρα;” και υπογράφεται από τον αρθρογράφο Alex Andreou ο οποίος μιλά για το φρικτό τροχαίο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο η Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και η Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών και τραυματίστηκαν άλλα 22 άτομα. 

“Την Τετάρτη, ένα πούλμαν που μετέφερε μια ομάδα νεαρών φοιτητών, κατά μήκος ενός ελληνικού αυτοκινητόδρομου κοντά στα Μάλγαρα, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Πολλοί τραυματίστηκαν, δύο νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Η Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και η Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών. Όσο φωτεινότερο είναι το κερί, τόσο βαθύτερο φαίνεται το σκοτάδι που ακολουθεί, όταν σβήσει”. 

H πεταλούδα και η ψυχή


Μια μέρα ο μαθητής αποφάσισε να προκαλέσει τον δάσκαλό του.
Έτσι σκέφτηκε να του στήσει μια παγίδα. Έπιασε μια πεταλούδα και την κράτησε στη χούφτα του…
Όταν θα πήγαινε στο δάσκαλο θα τον ρώταγε τι είχε στο χέρι του.
Κι αν ο δάσκαλος το έβρισκε, τότε θα τον ρωτούσε εάν η πεταλούδα ήταν ζωντανή ή νεκρή.
Στην περίπτωση που απαντούσε ότι η πεταλούδα ήταν ζωντανή, τότε θα έσφιγγε το χέρι του και θα τη σκότωνε και το αντίστροφο.
Όταν είχαν μάθημα λοιπόν, πλησίασε τον δάσκαλο, μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους μαθητές, έτεινε το χέρι προς το μέρος του και τον ρώτησε:
“Δάσκαλε, τι έχω στο χέρι μου;”
“Την ψυχή σου έχεις παιδί μου”, απάντησε ατάραχος ο δάσκαλος.
Ο μαθητής προβληματίστηκε για λίγο σκεπτόμενος την απάντηση.
Κατέληξε ότι ο δάσκαλος είχε δίκιο.
Η πεταλούδα ήταν μια ψυχή που θα μπορούσε να είναι και δική του.
Ωστόσο, συνέχισε:
“Και είναι ζωντανή η ψυχή μου δάσκαλε ή όχι;”
Ο δάσκαλος τον κοίταξε με καλοσύνη στα μάτια και του είπε χαμογελαστά

“από το χέρι σου εξαρτάται”…………………….

Εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος: Οι αναρχικοί δεν είναι εξ ορισμού τρομοκράτες

Την ώρα που έχει φουντώσει η τρομο-υστερία με αφορμή την απόδραση Ξηρού, στη συνεχιζόμενη τρίτη κατά σειρά δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς (σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει προβεί ούτε σε δολοφονίες ούτε σε τραυματισμό οπουδήποτε στις ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται) ο μάρτυρας, πρώην εισαγγελέας Εφετών Δ. Παπαγγελόπουλος, έδινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάθεση. Της Άντας Ψαρρά
Στις 2/2/2009 η ΣΠΦ τοποθέτησε γκαζάκια στο σπίτι του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, που εκείνη την περίοδο ήταν ο επικεφαλής εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής. Στην κατάθεσή του δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι αναρχικοί δεν είναι εξ ορισμού και τρομοκράτες. Σε ερωτήσεις του κατηγορούμενου Χρ. Τσάκαλου σχετικά με τον πολιτικό χαρακτήρα των ενεργειών απάντησε ότι η ενέργεια της ΣΠΦ στο σπίτι του «είχε ένα πολιτικό μήνυμα».