Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«ΟΧΙ, η ΕΕ δεν έσωσε την Ελλάδα, μόνο την βούλιαξε στα χρέη»!

Γ. Δελαστίκ 
 
Ο τίτλος του άρθρου της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε» προκαλεί ενδιαφέρον: «Τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα».
Ο υπότιτλος δίνει απαντήσεις σε όλα: «Η χώρα δεν σώθηκε, η διεθνής αλληλεγγύη δεν υπήρξε και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή»!

Ο αρθρογράφος Βόλφγκανκ Μπεμ είναι εντυπωσιακά διεισδυτικός: «Πρώτον, η Ελλάδα δεν σώθηκε με τα μέχρι τώρα δάνεια βοήθειας των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ....
Σώθηκαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, μερικές από τις οποίες θα βρίσκονταν μπροστά στην καταστροφή σε περίπτωση ολικής παύσης εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Το ελληνικό κράτος έχει μόνο φορτωθεί ακόμη περισσότερα βάρη από το ξέσπασμα της κρίσης» υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές.

Η Ελλάδα θα επιτρέψει τα χημικά στην Μεσόγειο;

Του Κρίτωνα Αρσένη
Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, ένα πλοίο γεμάτο χημικά κατευθύνεται προς την Ιταλία. Εκεί θα μεταφορτώσει τα χημικά της Συρίας σε ένα Αμερικανικό πλοίο που θα τα μεταφέρει στο κέντρο της Μεσογείου μεταξύ Κρήτης, Ιταλίας και Λιβύης. Εκεί και θα καταστραφούν. Όταν συμφωνήθηκε η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, κανένας δεν φανταζόταν ότι η Ελλάδα θα πλήρωνε τη νύφη. Αφού οι χώρες που πρωτοστάτησαν στη συμφωνία καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και που παράγουν τα χημικά όπλα, ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, αρνήθηκαν να αναλάβουν την καταστροφή τους, ο κλήρος έπεσε στις αδύναμες χώρες.

Πρώτη στη λίστα η γειτονική μας Αλβανία η οποία ανέτρεψε τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων όταν ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους για να αναγκάσει την κυβέρνηση να αρνηθεί. Τότε γεννήθηκε μία άλλη ιδέα. "Και γιατί δεν τα ρίχνουμε στη Μεσόγειο;". Καθώς εθελοντές να τα αναλάβουν δεν βρίσκονταν, το έγκλημα από ιδέα έγινε επιλογή.