Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ: "Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι"

Η διάσημη καναδέζα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, συγγραφέας του «Δόγματος του σοκ» που κατακρίνει τον «καπιταλισμό της καταστροφής», μιλάει για τον ρόλο του ΔΝΤ και τους κινδύνους για την Ελλάδα

Οταν λοιπόν τη ρωτήσαμε ποια είναι η άποψή της για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, υπήρξε καταπέλτης: «ΗΕλλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουννα αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίσημε τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».

Γιατί καθυστερεί η επανάσταση;

 i-kyr.gr

Qui bono?

Του Νίκου Μπογίόπουλου 

Πρώτον: Ο Ξηρός και οι σκηνοθέτες της τηλεοπτικής του εμφάνισης επαγγέλλονται την «επανάσταση». Αλλά:
Η τρομοκρατία της «RAF» στην Γερμανία με τις δολοφονίες εισαγγελέων, τραπεζιτών και βιομηχάνων δεν έφερε καμία «επανάσταση». Έφερε τα «λευκά κελιά» και ισχυροποίησε το καθεστώς των Μέρκελ και Σόιμπλε.
Η τρομοκρατία των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» στην Ιταλία και η δολοφονία του Άλντο Μόρο δεν έφερε καμία «κοινωνική ανατροπή». Έφερε την ισχυροποίηση των Αντρεότι και την παράδοση της σκυτάλης στους Μπερλουσκόνηδες.
Η τρομοκρατία στη Ρωσία και η δολοφονία του αυτοκράτορα Παύλου δεν έφερε καμία «κοινωνική πρόοδο». Έφερε στον θρόνο τον Αλέξανδρο, τον γιό του. Η δε δολοφονία του τσάρου Αλέξανδρου του Β’ έφερε την μυστική αστυνομία του τσαρικού καθεστώτος, την τρομερή «Οχράνα», στα πλαίσια μάλιστα της οποίας λειτουργούσε και ειδικό τμήμα πρακτόρων και προβοκατόρων.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ “ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΘΗΝΑ”…!!!

Για άλλη μια φορά ο υποτιθέμενος “μέσος” Έλληνας δείχνει το πραγματικό και σκληρό του πρόσωπο. Δευτέρα 20/1/2014 και ώρα 2.15 Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το λεωφορείο Χ14 σταματημένο στην αφετηρία του επί της Βασιλίσσης Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει για το καθορισμένο του δρομολόγιο από τις 2.10. Παρόλα αυτά, ο οδηγός έχει κλείσει τις πόρτες από τις 2.05 μην αφήνοντας να ανέβει στο λεωφορείο ο άνθρωπος που βρίσκεται (όπως φαίνεται) έξω από την μπροστινή πόρτα.

Ναι… ο άνθρωπος είναι άστεγος, βρώμικος, με πατερίτσες και δύο πόδια τυλιγμένα με γάζες. Προορισμός του; Το νοσοκομείο ΚΑΤ από το οποίο περνάει το εν λόγω λεωφορείο, γιατί ο άνθρωπος είχε ανάγκη να πάει, καθότι διαβητικός από όσο δήλωσε. ΟΜΩΣ ο οδηγός επικαλούμενος την υγιεινή και την καθαριότητα που θα πρέπει να διατηρηθεί στο λεωφορείο(εδώ γελάμε ασφαλώς!), δεν του επιτρέπει την είσοδο.

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

 Με έκπληξη (;) παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ένα ντεμαράζ της Δικαιοσύνης, όπου συλλαμβάνει μεταξύ άλλων πρώην υπουργό (Λιάπη), μεγαλοεπιχειρηματία (Κοντομηνά), μεγαλοεκδότη (Κουρή) και διευθύνων σύμβουλο τράπεζας (Φιλιππίδη). Η έκπληξη προκαλείται λόγω της συνηθισμένης αδράνειας και αδιαφορίας απέναντι σε άτομα που γνωρίζουμε ότι επί έτη πολλά δρούσαν όπως ήθελαν και μάλιστα με τις ανάλογες πλάτες....

Ο καλοπροαίρετος μπορεί να υποστηρίξει ότι επιτέλους διάφορα πρόσωπα που δρουν αυθαίρετα βρίσκονται ενώπιον του νόμου. Οι έχοντες τόσο αγνές σκέψεις μάλλον δεν χρειάζεται να διαβάσουν το υπόλοιπο κείμενο. Οι υπόλοιποι σίγουρα θα προβληματίζονται για την συχνότητα με την οποία γίνονται οι συλλήψεις.

Σύντομη ιστορία των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Του Κώστα Δουζίνα*

Από το 1989 και μετά, τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν γίνει η ιδεολογία μετά «το τέλος των ιδεολογιών», η τελευταία «ουτοπία» σε έναν κόσμο χωρίς αξίες. Αλλά η μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών, η κατάσταση εξαίρεσης στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και στους δρόμους της Αθήνας και οι «ανθρωπιστικοί» πόλεμοι δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πιο σύνθετη. Οπως είχε παρατηρήσει ο καθολικός φιλόσοφος και πρωτεργάτης της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ζακ Μαριτέν, «συμφωνούμε για τα δικαιώματα αρκεί να μη μας ρωτήσουν γιατί. Με το “γιατί” αρχίζουν οι διαφωνίες». Οι ενθουσιώδεις υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επαναλαμβάνουν μερικές ανακουφιστικές κοινοτοπίες, ζητώντας μας να μην το ψάχνουμε πολύ αλλά να συστρατευτούμε, να «σώσουμε» τον κόσμο. Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε εν συντομία τη γενεαλογία των δικαιωμάτων του ανθρώπου κάνοντας παραλληλισμούς με παλιότερες παραδόσεις και σύγχρονους προβληματισμούς.

Το δικαίωμα στον προνεωτερικό κόσμο

Φοβούνται το αντι-ΕΕ ρεύμα που φουντώνει

ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, συνδικαλιστής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΟΥΤΑΡΗ

Η κοινή δράση οργανώσεων κατά τη φιέστα για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα και για μια μετωπική έκφραση στις ευρωεκλογές, εκτιμά ο Παύλος Αντωνόπουλος, που συνελήφθη από τα ΜΑΤ για “αντίσταση κατά της αρχής” πριν ξεκινήσει η απαγορευμένη από την ΕΛΑΣ και την κυβέρνηση συγκέντρωση στις 8 Ιανουαρίου 2014. Παράλληλα, καταγγέλλει τη στοχοποίησή του από ακροδεξιούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς....

Φοβούνται το αντι-ΕΕ ρεύμα που φουντώνει
Είναι τόσο σημαντικό αυτό καθεαυτό το γεγονός της απαγόρευσης, που είναι ισάξιο με το περιεχόμενο της διαδήλωσης
Είναι τυχαίο ότι ο μόνος συλληφθείς της πορείας είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αισθάνεστε στοχοποιημένος;

Oxfam: Το 1% του πληθυσμού κατέχει το 50% του πλούτου

Μια μικρή ελίτ που περιλαμβάνει τους 85 πλουσιότερους ανθρώπους κατέχουν τον ίδιο πλούτο με αυτόν που κατέχουν οι 3.5 εκατομμύρια των φτωχότερων ανθυρώπων του παγκόσμιου πληθυσμού. Η έκθεση της Oxfam με τίτλο «Δουλεύοντας για τους λίγους» που δημοσιεύτηκε πριν τη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου στο Νταβός υπογραμμίζει την ολοένα και περισσότερο διευρυνόμενη ανισότητα τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις αναπτυγμένες χώρες. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι οι πλουσιότεροι είναι αυτοί που υπόκεινται στο προνομιακό καθεστώς της υποφορολόγησης.

«Πλούσιες ελίτ έχουν οικειοποιηθεί την πολιτική εξουσία και ελέγχουν τους κανόνες του οικονομικού παιχνιδιού υπονομεύοντας τη δημοκρατία και δημιουργώντας έναν κόσμο όπου οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι κατέχουν τον ίδιο πλούτο που κατέχει και το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού» αναφέρει χαρακτηριστικά η Oxfam.

O Επίλογος του Ξηρού

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κλείνει την προκήρυξή του λέγοντας «δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε». Τελικά μάλλον ήταν και είναι ο Χ. Ξηρός ακριβώς αυτό που φοβόμασταν! Άντα Ψαρρά

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ!!!!

ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΙΔΡΥΣΩ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ... αλλά άνθρακες ο θησαυρός!!!

Τελικά, ΑΚΥΡΟΝ το νέο κόμμα. Τι κόμμα θα είναι αυτό; Με 55 like και μονάχα 23 σχόλια!!!!! Θα μας καροϊδεύουν Οπότε σκέφτομαι να δημιουργήσω μια λέσχη [γενικώς... διανοουμένων]. Όποιος θέλει να κουβεντιάζει μαζί μου τα πάντα, αυτό θα γίνεται χωρίς διαδικασίες. Καταργούνται οι διαδικασίες. Μπάφιασα με τις διαδικασίες [δημοκρατικές ή αντιδημοκρατικές]. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική ζωή του τόπου είναι... άνευ διαδικασιών. Κυβερνάει όποιος θέλει, αποφασίζει όποιος θέλει, πληρώνει όποιος θέλει και κάποιοι άλλοι βάζουν μέσα στη φυλακή όποιους θέλουν... Δεν μπορείτε να ζείτε χωρίς να ξέρετε γιατί ζείτε - αυτό δεν το λέω εγώ αλλά ένα από τα πρόσωπα του Τσέχοφ. Αυτό το πρόσωπο μιλάει έτσι σ' ένα από τα ωραιότερα έργα του Τσέχοφ, στις "Τρεις αδελφές", ένα έργο που έχει ως θέμα του το νόημα της ζωής και την παθιασμένη αναζήτησή του.