Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Άγριο κράξιμο στον Χρυσοχοΐδη στην Αιτωλοακαρνανία

“ Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών ήρθε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του σήραγγα του Προφήτη Ηλία στην Αιτωλοακαρνανία ”

Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών ήρθε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του σήραγγα του Προφήτη Ηλία στην Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με το cityvoice.gr μερίδα πολιτών διαμαρτυρήθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη για το γεγονός πως δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις της γης για να περάσει η Ιονία Οδός.

Οι πολίτες εξαγριώθηκαν όταν ο Μ. Χρυσοχοϊδης τους παρομοίασε με χρυσαυγίτες.

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Της Δ. ΣΠΑΝΟΥ*

Το νέο σχέδιο νόμου το οποίο εισηγείται η κυβέρνηση για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και για κλείσιμο οργανισμών έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενους νόμους όπως οι Ν. 4024/2011, 4093/2012, 4172/2013 και άλλους, που στόχο έχουν τη συρρίκνωση του δημοσίου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα και τη δραστική μείωση του προσωπικού με μοναδική επιδίωξη την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Η κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί, μέσω των φίλα προσκείμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης να παρουσιάσει ότι οι επιλογές αυτές δρομολογούνται με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, το κλείσιμο μη αναγκαίων φορέων και την πιο αντικειμενική αξιολόγηση του προσωπικού.

Ετοιμάστε τα χρυσά κουτάλια, έρχεται το πλεόνασμα

Του Μάρκου Μαλλιάρη

To πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1 δισσεκατομύριο ευρώ (!) σύμφωνα με νέες δηλώσεις ανώτατου στελέχους του ΥΠΟΙΚ που επικαλείται το Reuters. Το στέλεχος που δεν κατονομάζεται κάνει λόγο για «καλά στοιχεία» από ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και γενική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπει την πλάστιγγα να γέρνει από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εναποθέσει τις (εκλογικές) ελπίδες της στην ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat τον Απρίλιο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την έναρξη των συνομιλιών για την απομείωση του δημοσίου χρέους με ενδεχόμενα επικοινωνιακά – εκλογικά οφέλη.
Ανάλογα δημοσιεύματα σαν το σημερινό του Reuters με διαρροές στελεχών υπουργείων, έχουν βρει το «δρόμο» τους για τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων και sites όπως στην περίπτωση των ένστολων, που μετά την απόφαση του ΣτΕ που χαρακτήριζε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις αποδοχές τους, ξεκίνησε το γαϊτανάκι για το ύψος των ισοδύναμων που έπρεπε να βρει η κυβέρνηση και τους τομείς απ' όπου αυτά θα προέρχονταν.

Ομολογία Γιούνκερ: Αν η Ελλάδα έβγαινε εκτός ευρώ θα γκρεμιζόταν η ΕΕ


Την παραδοχή ότι πριν από έναν και πλέον χρόνο απειλήθηκε κι αυτή η ίδια η υπόσταση της Νομισματικής Ένωσης, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έκανε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον έχουν ξεπεραστεί στο μεταξύ οι μεγαλύτερες προκλήσεις που συνδέονταν με αυτό που αποκλήθηκε «κρίση του ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο οποίος θεωρείται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κρίση χρέους στη Νομισματική Ένωση εξακολουθεί ακόμη να παραμένει, η απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή αποτελεί αναγκαιότητα την οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις με μερική επιτυχία, ωστόσο η οικονομική και δημοσιονομική κρίση και ως εκ τούτου η κρίση της Ευρώπης, θα ξεπεραστεί μόνον όταν θα μειωθούν οι αριθμοί των ανέργων.

Ανεξάρτητη έρευνα για Φαρμακονήσι & Λαμπεντούζα ζητά η Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις τραγωδίες στο Φαρμακονήσι και στη Λαμπεντούζα ζητεί από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά (UEL), με πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε, έπειτα από εισήγηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει συγκεκριμένα στο κείμενό της η Ομάδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «τα μεσογειακά θαλάσσια σύνορα που διασχίζουν οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο έχουν αποδειχθεί παγίδες θανάτου αποκαλύπτοντας την για δεκαετίας έλλειψη μιας ολοκληρωμένης, ανθρωπιστικής, κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής».
Η Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά ζητεί από τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια των τραγικών συμβάντων που οδήγησαν στο θάνατο των μεταναστών.

Λιμενικό απόσπασμα – Ο φόβος κι ο τρόμος των ναυαγών



Ουκρανία: Η ακροδεξιά πνίγει το «Κίνημα της Ευρώπης»

Παρά την μερική υποχώρηση του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος πρότεινε το σχηματισμό μιας κυβέρνησης κοινής αποδοχής αλλά και την προώθηση αλλαγών στο νόμο για τον περιορισμό διαδηλώσεων, οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται στον αέρα. Ως πυρήνας του κινήματος αναγνωρίζεται η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση, ωστόσο στο πλήθος των διαδηλωτών έχουν προσχωρήσει ακροδεξιές νεοναζιστικές ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν στις βίαιες συγκρούσεις και απειλούν ακόμη και με εμφύλιο πόλεμο, εξαπολύοντας επίθεση και κατά της «ανίκανης» αντιπολίτευσης. Οι σημαίες του εθνικιστικού κοινοβουλευτικού «Σβόμποντα» (Ελευθερία) πληθαίνουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας, που αποτελεί και το επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, τις οποίες έχουν στηρίξει από την αρχή Ευρώπη και ΗΠΑ.