Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικά… κόλλυβα για την κυβέρνηση!

του Γιώργου Δελαστίκ

Πάει! Ακόµα και οι… τραπεζίτες «θάβουν» την κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου! Κανένας δεν φαίνεται διατεθειµένος να ποντάρει ούτε ένα ευρώ στο ότι η κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τη φετινή χρονιά – κι ας λέει ο καηµένος ο πρωθυπουργός «εκλογές εµείς πηγαίνουµε να κάνουµε το 2016, τους αρέσει, δεν τους αρέσει». Κανείς δεν τον λαµβάνει πια σοβαρά υπόψη του, όπως φαίνεται ακόµη και από την έκθεση της αµερικανικής µεγάλης τράπεζας Τζ. Π. Μόργκαν. «Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση µπορεί να γίνουν µη διαχειρίσιµες τους επόµενους...
τέσσερις µε πέντε µήνες, καθώς αναµένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει καλά αποτελέσµατα στις ευρωεκλογές του Μαΐου» τονίζει η έκθεση αυτή.
«Το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαµηλά επίπεδα, γεγονός που µπορεί να οδηγήσει σε διάλυση (την κυβέρνηση) και σε νέες εκλογές» προσθέτει η έκθεση της αµερικανικής τράπεζας. Οι αµερικανοί τραπεζίτες άρχισαν να µοιράζουν δηλαδή… πολιτικά κόλλυβα για την κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου! «Ο συνδυασµός της οικονοµικής ανέχειας και της αντιπάθειας προς την πολιτική ελίτ αναµένεται να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ» αποφαίνονται οι αναλυτές της µεγάλης τράπεζας των ΗΠΑ, «ξεγράφοντας» πολιτικά την παρούσα κυβέρνηση.

Καρέ καρέ ο τραυματισμός του διαδηλωτή στο Σύνταγμα -Είναι Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας

Ο τραυματίας αντιφασίστας πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, μεταφέρθηκε αναίσθητος από ανθρώπους του ΕΚΑΒ από το σημείο που τον παράτησαν οι άνδρες των ΜΑΤ στην Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει, του είχαν περάσει χειροπέδες και τον έσερναν στο οδόστρωμα. Μόλις κατάλαβαν ότι τα πράγματα είναι σκούρα, του έριξαν νερό και κανα-δυο χαστούκια μήπως και συνέλθει, και μετά του έβγαλαν τις χειροπέδες και σηκώθηκαν κι έφυγαν.

Το Ευρώ είναι Ζουρλομανδύας!

Γιώργος Δελαστίκ
Καταπέλτης ήταν ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρουγκμαν, τιμημένος με βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Καλημέρα, Ιρλανδία» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RΤΕ: «Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!» τόνισε χωρίς περιστροφές. Και δεν σταμάτησε εκεί: «Μια κατάσταση στην οποία το ευρώ χρησιμοποιείται μόνο προς το συμφέρον της Γερμανίας είναι μια κατάσταση που θα γίνει πολύ χειρότερη», υπογράμμισε....

Η συνολική του εκτίμηση για τις επιπτώσεις του ευρώ είναι καταλυτική: «Το ευρώ, που υποτίθεται ότι θα ήταν ο δρόμος προς την ευρωπαϊκή ενότητα, θα γίνει δρόμος προς μια πολύ διηρημένη ήπειρο, η οποία αισθάνεται ότι κακοποιείται από τον πυρήνα της» δήλωσε. Ο Πολ Κρουγκμαν εξέφρασε με σαφήνεια την άποψη ότι, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «κάνουν τον κόσμο να υποφέρει, αυτό δεν βοηθά την υπόθεση της ανάκαμψης». «Το να έχουμε λιτότητα που καταστρέφει τις κοινωνίες στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα και σφίξιμο της ζώνης στη Γερμανία και υπερβολικά επι-φυλακτική πολιτική μέχρι πολύ πρόσφατα εκ μέρους της ΕΚΤ είναι ο χειρότερος από όλους τους κόσμους», πρόσθεσε.