Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Φέρνουν νέο Μνημόνιο διάρκειας 50 ετών!


Προσοχή: Δεν πρόκειται για σενάριο! Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας: Φέρνουν νέο Μνημόνιο διάρκειας 50 ετών! Αλλά θα το βαφτίσουν… «επιμήκυνση». Φέρνουν νέα δανειακή σύμβαση! Αλλά θα την βαφτίσουν… «τρενάκι με μπαταρίες». Φέρνουν νέο σχήμα τρόικας! Αλλά θα το βαφτίσουν… «περεστρόικα».

«Λύση-ανάσα» θεωρείται από ορισμένους το πεντηκονταετές (!) μνημόνιο που μας ετοιμάζουν… (από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Ημερησίας)

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι τόσο διαποτισμένοι από αντιλαϊκό κανιβαλισμό, είναι τόσο «ψεκασμένοι» από το δηλητήριο της αντικοινωνικής βαρβαρότητας, που έχουν βαλθεί να καταγραφούν στην ιστορία ως «Εφιάλτες»και «Ηρόστρατοι» μαζί!

Ευρωκάλπες στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών

Τροπολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου πριν από τις ευρωεκλογές κατέθεσε η κυβέρνηση. Η συζήτηση και η ψήφισή της θα διεξαχθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών την προηγούμενη Κυριακή από εκείνη των ευρωεκλογών. Διπλές κάλπες θα στηθούν κατά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους.
Επιπλέον διαφοροποιείται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία αρχίζει από την δημοσίευση του προεδρικού Διατάγματος που ορίζει την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές. Με την τροπολογία ρυθμίζεται επίσης το θέμα του διορισμού των αντιπροσώπων, της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους. Επίσης παρατείνεται κατά δύο ημέρες ο απαιτούμενος χρόνος για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο.