Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Καρφώστε» τα παιδιά!

Του Δημήτρη Μηλάκα

Το διαβάσαμε (στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής») και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας: «Με έγγραφο από τη ΓΑΔΑ καλούνται τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές - συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων – και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις – για την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας».

Το εν λόγω έγγραφο, προφανώς αποπνέει την «ευωδία» των ιδεολογικών αντιλήψεων των κρατούντων. Με πιο απλά λόγια, μυρίζει φορμόλη μέσα στην οποία κολυμπούν αμέριμνα τα πολιτικά πτώματα που μας κυβερνούν. Πρόκειται για τις αντιλήψεις εκείνων ακριβώς που οδήγησαν τη χώρα και τον λαό της στην καταστροφή. Πρόκειται για τις αντιλήψεις που η πεμπτουσία τους περιγράφει την άξεστη όσο και απέλπιδα προσπάθεια συντήρησης της υφιστάμενης κατάστασης, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Το χαφιεδιλίκι, η αστυνομοκρατία και πάνω απ’ όλα ο φόβος είναι τα προσφιλή τους μέσα. Αυτά έχουν βγάλει από τη φαρέτρα τους και χρησιμοποιούν όταν τέλειωσε το παραμύθι της «ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας». Με τον φόβο, τη ρουφιανιά και τα ΜΑΤ προσπαθούν να κρατήσουν το καπάκι πάνω από την κοινωνία που κοχλάζει.

Οι Πακιστανοί της Κεφαλονιάς συγκέντρωσαν τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους

Μια πραγματικά αξιέπαινη κίνηση αλληλεγγύης από Πακιστανούς που ζουν στο νησί, αλλά και Κεφαλλονίτες έγινε σήμερα προς τους σεισμοπαθείς του Ληξουρίου
Οι Πακιστανοί Μοχάμεντ Μαχμούντ, Μοχάμεντ Ιρφάν, Αντνάν Φαγιάζ και Αμπτούλ Γαφάρ, μαζί με τις κυρίες από την Κεφαλονιά Ρεγγίνα Τραυλού, Μαρίκα Κουρκουμέλη και Ειρήνη Τζαννάτου, μάζεψαν χρήματα και αγόρασαν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα τα παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι στους «Γιατρούς του Κόσμου».
Πηγή: inkefalonia.gr

Η δράση ενός οργανωμένου παρακράτους

Υπερασπιζόμενος μέχρι τελευταίας ρανίδος την πολιτική της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός της Γιάννης Ραγκούσης άστραψε και βρόντηξε χθες, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε:
Πάνε πολλά χρόνια, μη πω δεκαετίες, την Ελλάδα πίσω όλες αυτές οι αποφάσεις. Είναι πολύ κακό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνεται ξαφνικά όλη η Ελλάδα μια εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα πέσουν στην μάχη του σταυρού μερικές δεκάδες υποψηφίων ευρωβουλευτών.
Εξέλιξη που παραπέμπει σε μία απίστευτη ποσότητα μαύρου πολιτικού χρήματος που θα διακινηθεί, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να έχει στον ήλιο μοίρα κανείς υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθώς επίσης και παραπέμπει ευθέως στο γεγονός ότι μετατρέπεται η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, σε δημοκρατία των καναλιών.