Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τα ακίνητα του ΥΠΠΟ στο σφυρί

Στο ξεπούλημα, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, 19 ακινήτων ιδιοκτησίας ΥΠΠΟ, τα οποία βρίσκονται στην Πλάκα και έχουν περιελθει στο δημόσιο για αρχαιολογικούς λόγους ή για τη διαφύλαξη της παραδοσιακής φυσιογνωμίας της γειτονιάς, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Βούτσης, Μαρία Κανελλοπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Μπόλαρη.

Ειδικότερα οι πέντε βουλευτές σημειώνουν πως για τον ΣΥΡΙΖΑ ο δημόσιος χαρακτήρας της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΠΟ είναι αδιαπραγμάτευτος, "προκειμένου να προστατευτούν και να αναδειχθούν οι αρχαιότητες και η εν γένει πολιτιστική κληρονομιά και, παράλληλα, να αντιμετωπιστεί το επείγον ζήτημα της στέγασης υπηρεσιών και λειτουργιών του Υπουργείου με βιώσιμο τρόπο, έτσι ώστε να προκύψει εξοικονόμηση πόρων αλλά και να αναζωογονηθούν οι περιοχές, στις οποίες βρίσκονται τα ακίνητα".

Γιάννη Ζουγανέλη, Ο «ζαμανφού» της δισκογραφίας και του φακού…

 
Ως καλλιτέχνης κατάφερε να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι, παρέα με τον Γιάννη Ζουγανέλη, από τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο Σάκης Μπουλάς ξεδίπλωσε το πολύπλευρο ταλέντο του τόσο στην μεγάλη οθόνη όσο και στο...
τραγούδι όπου διακρίθηκε για τον ανατρεπτικό στίχο και την ιδιαίτερη φωνή του.
Ως άνθρωπος μπορεί να μην κατάφερε να νικήσει τον θάνατο αλλά νίκησε στην ζωή. «Γουστάρω να δουλέψω, κι ας με έχουν πεθάνει τέσσερις φορές», έλεγε στην τελευταία του συνέντευξη πριν μερικούς μήνες ο «γενναίος της νύχτας».
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό διέκοψε και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.