Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Την επιδείνωση της υγείας του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου οι δικηγόροι του επιχειρηματία και δύο ιατροδικαστές.

Εν αναμονή του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το εάν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος, συνήγοροι και ιατροδικαστές τόνισαν την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του λόγω της προσωρινής του κράτησης εδώ και 15 μήνες στον Κορυδαλλό.
Όπως τόνισαν οι δικηγόροι του και οι ιατροδικαστές, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα του τον καθιστά ανάπηρο σε ποσοστό άνω του 80%.

Για την αντεπανάσταση στην Ουκρανία: μια συζήτηση με Αντιφασίστες του Κιέβου

Στο Cherkiv της Ουκρανίας εκατοντάδες διαδηλωτές περιφρουρούν το άγαλμα του Λένιν.

Σε μια προπάθεια κατανόησης των γεγονότων που εξελίσσονται στην Ουκρανία, μακριά από την προπαγάνδα του κεφαλαίου και των μμε του, μεταφράσαμε και αναδημοσιεύουμε μια συνέντευξη με 3 αντιφασίστες της Αντιφασιστικής Δράσης Ουκρανίας.

Οι Σάσα, Αντρέι και Μίρα είναι μέλη της Αντιφασιστικής Δράσης Ουκρανίας, μιας ομάδας που μάχεται το φασισμό στην Ουκρανία. «Καθίσαμε και συζητήσαμε για την επιρροή του φασισμού στο EuroMaidan». Αυτά είναι όσα μου είπαν.

Σάσα: Εδώ υπάρχουν πολλοί εθνικιστές, περιλαμβανομένων και των ναζιστών. Ήρθαν απ’ όλη την Ουκρανία και αποτελούν περίπου το 30% εκείνων που διαμαρτύρονται.

Λοβέρδος: Στηρίζει Καμίνη (H megaλη είδηση!!)

Μετά από συνάντησή τους στο δημαρχείο της Αθήνας ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι βρέθηκε εκεί για να παράσχει την υποστήριξή του στον κ. Καμίνη
Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι θεωρεί πάρα πολύ σημαντική τη στήριξη ΛοβέρδουΣτο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη τάχθηκε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Μετά από συνάντησή τους στο δημαρχείο της Αθήνας ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι βρέθηκε εκεί για να παράσχει την υποστήριξή του στον κ. Καμίνη και πρόσθεσε ότι «οι σημερινές αντίξοες συνθήκες δεν θέλουν λογάδες, δεν θέλουν απλούς φιλολόγους των συζητήσεων, αλλά θέλουν ανθρώπους, οι οποίοι συνδυάζουν την γνώση με τη δυνατότητα να την μετατρέπουν σε πράξη».

Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην «Athens Voice»: «Είμαι εναντίον της αστυνομοκρατίας»

Συνέντευξη στον Τάκη Σκριβάνο
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας. Κέρασε καφέ σε ένα καφενείο πίσω από την πλατεία Βάθη, επέμενε να μιλάμε στον ενικό και τα είπαμε για τις προτεραιότητές του αν εκλεγεί δήμαρχος, αλλά και για τις απόψεις του για μια σειρά από θέματα που αφορούν στην πόλη.

Η υποψηφιότητά σου για πολλούς ήταν έκπληξη. Για σένα; 
Καθώς η συζήτηση βρισκόταν σε εξέλιξη αρκετό καιρό πριν την τελική απόφαση, και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοτική μας παράταξη, την Ανοιχτή Πόλη, θα έλεγα ότι για μένα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Σε αγχώνει καθόλου η ευθύνη; 
Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, όμως το καλύτερο αγχολυτικό μου είναι η ανάγκη που βλέπω ότι έχει ο κόσμος για κάτι διαφορετικό, αλλά και η εμπειρία της Ανοιχτής Πόλης, η οποία από το 2006 που δημιουργήθηκε δεν ξυπνούσε κάθε 4 χρόνια για να πάρει μέρος στις εκλογές, αλλά συμμετείχε σε όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες.

Ο Γιανουκόβιτς φεύγει, το ΔΝΤ έρχεται;


Ενώ ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας καταζητείται επισήμως από την ουκρανική αστυνομία για μαζικές δολοφονίες, ΗΠΑ και Βρετανία τάσσονται υπέρ της χορήγησης πακέτου οικονομικής βοήθειας στη χώρα μέσω του ΔΝΤ.

Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών στο Κίεβο ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς καταζητείται επισήμως από την ουκρανική αστυνομία για μαζικές δολοφονίες: «Εχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών. Ο Γιανουκόβιτς και άλλα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα γι” αυτό καταζητούνται».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσπάθειά του να διαφύγει ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εντοπίστηκε στην Κριμαία και φημολογείται ότι μεταφέρεται το Κίεβο.

Η ΨΕΙΡΑ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΓΙΑΚΑ...


 Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
  Η ψείρα έχει βγει στο γιακά. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω κρύβεται μια προστυχιά, μια λαμογιά. Όσο πιο δυσώδης είναι η εκάστοτε υπόθεση, τόσο πιο βαθιά το πολιτικό κατεστημένο είναι βουτηγμένο σ’ αυτήν.

Ουδείς, πλέον, εκπλήσσεται: Τσοχατζόπουλοι, Μαντέληδες, Τσουκάτοι, «αναψυκτήρια», «κότερα», χρηματιστηριακές φούσκες, δομημένα ομόλογα, Βαβύληδες, Βατοπέδια, Τομπούλογλου, υποβρύχια που γέρνουν, γερμανικές εταιρείες που «λαδώνουν» κατά το δοκούν, εξοπλιστικά, «λίστες Λαγκάρντ», λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

Ένα απίστευτο φαγοπότι. Σε ένα διαρκές «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του». Που εξελίσσεται πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού. Κι όμως κάθε φορά που η μπόχα ξεχειλίζει δεν χάνουν ευκαιρία να δώσουν το παρών κι εκείνοι οι πρόθυμοι κλόουν, οι έτοιμοι να υποδυθούν ότι... «πέφτουν από τα σύννεφα».

ΠΡΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Προσωρινή θα αποδειχθεί η προχθεσινή συμφωνία μεταξύ της ρωσόφιλης κυβέρνησης της Ουκρανίας και της γερμανόδουλης δεξιάς και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε καν σε θέση να πούμε ούτε αν θα εφαρμοστεί ουσιαστικά. Το μόνο για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι αυτή η τελευταία αντιπαράθεση που κορυφώθηκε από το Δεκέμβριο έχει βαθύνει ακόμη περισσότερο το αβυσσαλέο ρήγμα μεταξύ της αναπτυγμένης ρωσόφιλης ανατολικής Ουκρανίας και της οικονομικά καθυστερημένης και γερμανόφιλης δυτικής Ουκρανίας.
Ο συμβιβασμός δεν μπορεί να μακροημερεύσει συν τοις άλλοις και δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων των «δύο Ουκρανιών» που προαναφέραμε. Η συμφωνία που υπογράφτηκε την Παρασκευή σηματοδοτεί μια κατά κράτος ήττα του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος πλέον είναι οριστικά «ξεγραμμένος» από πολιτική σκοπιά και πιθανότατα θα εξαφανιστεί από το ουκρανικό πολιτικό σκηνικό. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σηματοδοτεί την ήττα της φιλορωσικής Ουκρανίας.

ΗΠΑ και ΕΕ στέλνουν την Ουκρανία στο ΔΝΤ

Κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία, όπου η αντιπολίτευση επικράτησε στην πλατεία Ανεξαρτησίας, οι ΗΠΑ προτείνουν να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι συζητήσεις της χώρας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης της χώρας. Η πρόταση σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, έγινε από τον υπουργό Τζακ Λου προς τον επικεφαλής τμήματος της αντιπολίτευσης και μέλος της προσωρινής ηγεσίας, Αρσένι Γιατσένιουκ. Ο Γιατσένιουκ υπενθυμίζεται ότι ήταν ο «εκλεκτός» των ΗΠΑ ανάμεσα στους Ουκρανούς αντιπολιτευόμενους.

Ο Τζακ Λου φέρεται να διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ, μαζί με την Ευρώπη και άλλες χώρες της διεθνούς κοινότητας είναι έτοιμες να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια μέσω του ΔΝΤ για να αμβλύνουν τις συνέπειες της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα του ουκρανικού πληθυσμού.