Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κότες πολλές ... Κόκορας κανένας!!!

Γιάννης Πρεβενιός

Συνεχίζουν να προκαλούν οι κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι πριν από κάθε... κρίσιμη ψηφοφορία (όπως τώρα με το θέμα του γάλακτος) διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ως νεαρές χήρες που ξάφνου αντελήφθησαν τον θάνατο και το ξεπούλημα μιας ολόκληρης χώρας.
Με πύρινους λόγους και υψηλές κορώνες μοιάζουν σαν να είναι έτοιμοι να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης απέναντι στην ΔουΝουΤο-κυβέρνηση που στηρίζουν λες και....
τα καταδικαστικά μνημόνια τα υπέγραψαν κάποιοι άσχετοι περαστικοί της πλατείας Συντάγματος!

Κύριοι!... έχετε πλέον απολέσει για τους περισσότερους από εμάς τον τίτλο των εκπροσώπων μας στην λεγόμενη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία την οποία ορκιστήκατε να υπηρετήσετε για να προστατεύσετε τάχα τε τα συμφέροντα μας!... η στάση σας καταγράφεται ως το αποκορύφωμα του φαρισαϊσμού και της δολιότητας μια και ενώ πολλές φορές μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις κάποιοι από εσάς επισημαίνατε και κριτικάρατε το αντιλαϊκά και τα παράνομα που σας έφερναν προς ψήφιση οι Γερμανοτσολιάδες ηγετίσκοι σας στο τέλος ... βάζατε την ουρά κάτω από τα σκέλια ... και λέγατε το περίφημο “Ναι σε όλα”.

Υποσημείωση:
Κοινοβουλευτική Δημοκρατία = Στηρίζεται στην πλειοψηφία και την συναίνεση του λαού. 
Απολυταρχικό καθεστώς (μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ) = Στηρίζεται από πουλημένα Μ.Μ.Ε. από αλλήθωρη Δικαιοσύνη αλλά κυρίως από δυνάμεις καταστολής (Μ.Α.Τ)
Κύριοι ... “ΝΑΙ! ΣΕ ΟΛΑ” μήπως ήρθε ο καιρός να σκεφτείτε τι από τα δύο είναι αυτό που υπηρετείτε!
http://aganaktismenospolitis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7087.html

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Με τη Δέσποινα Κουτσούμπα η μάχη της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" στην Περιφέρεια Αττικής

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/3/2014

στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου η σύσκεψη-συνέλευση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Περιφέρεια Αττικής».
Τα θέματα της σύσκεψης ήταν: ο απολογισμός της παρέμβασής του Περιφερειακού σχήματος-κίνησης το προηγούμενο διάστημα καθώς και της παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο προγραμματισμός και σχεδιασμός της εκλογικής μάχης του Μαΐου.
Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, νέων και αγωνιστών από κάθε γωνία της Αττικής, ο απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική» σ. Άγγελος Χάγιος παρουσίασε όλους τους σταθμούς της δράσης και παρέμβασης του σχήματος από τις προηγούμενες εκλογές. Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» τόνισε, «ήταν μπροστά και συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες μάχες του λαού ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Στάθηκε δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο εργατικό και τοπικό αγώνα. Βρέθηκε σε εργοστάσια και απεργίες, σε συγκεντρώσεις κατοίκων, σε τοπικά κινήματα. Με παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατήγγειλε και καταψήφισε όλες τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, πολιτικές αποφάσεις και τα σχέδια της Περιφέρειας, του τοπικού δηλαδή κράτους. Αλλά και επεξεργάστηκε μάχιμη γραμμή και αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για μια σειρά σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα των σκουπιδιών, των χώρων, της αντιδραστικής αναμόρφωσης του κράτους μέσω «Καλλικράτη» και Ε.Ε. σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.»

Εις το… όνομα της δόσης, «ταφόπλακα» σε ασφαλιστικό, εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και οικονομία

Με τη… δικαιολογία της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, η οποία θα επικυρωθεί στο Εκοφίν της Αθήνας, την 1η Απριλίου, η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου παρουσίασε στα κόμματα και σήμερα καταθέτει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που βασίζεται στην πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για τα προαπαιτούμενα της δόσης. Αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό του πολυνομοσχεδίου; Δικαιώματα δεκαετιών διαγράφονται, μισθοί ισοπεδώνονται, επαγγέλματα αφανίζονται, παραγωγικοί κλάδοι, όπως αυτός των κτηνοτρόφων ή ακόμη και αυτό του φαρμακοποιού, καταστρέφονται. Τα πάντα αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και «απελευθερώνονται» για να θυσιαστούν στο βωμό των Αγορών.
Καταργούνται οι τριετίες από το 2017 , στον αέρα και τα ταμεία, καθώς καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι, ενώ ξεκαθαρίζεται και με νόμο, ότι η επικουρική ασφάλιση μετατρέπεται αποκλειστικά σε κεφαλαιοποιητική. Μείωση αποδοχών για μακροχρόνια ανέργους αν καταφέρουν να βρουν δουλειά.

ΔΝΤ: Κανένα «λάθος», έγκλημα εκ προμελέτης

Λεωνίδας Βατικιώτης

Ως ένα από τα τρία μεγαλύτερα λάθη του ΔΝΤ χαρακτηρίστηκαν οι προβλέψεις του για την Ελλάδα, με βάση έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολογήσεων στις 18 Μαρτίου.

Το Γραφείο εξέτασε τις προβλέψεις του ΔΝΤ για 103 χώρες την περίοδο 1990- 2011 και συνολικά διαπίστωσε πως οι εκτιμήσεις του ήταν υπερβολικά αισιόδοξες. Η ελληνική περίπτωση ήταν τόσο κραυγαλέα, ώστε μαζί με την Αργεντινή το 2000 και την ασιατική κρίση, τρία χρόνια νωρίτερα, κατέλαβε ξεχωριστή θέση στη λίστα των κορυφαίων... τεχνοκρατικών λαθών. Για να βγάλει, μάλιστα, την υποχρέωση της... διόρθωσης, το Γραφείο Αξιολόγησης συστήνει στον οργανισμό να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη συνεργασία με τις εθνικές Αρχές. Να ακούνε, δηλαδή, λίγο παραπάνω τους... ιθαγενείς, με τους οποίους υποτίθεται ότι συνεργάζονται σε ισότιμη βάση επιδεικνύοντας αμοιβαίο σεβασμό, και να μαθαίνουν από την πείρα τους.

Η προσβασιμότητα είναι ο δρόμος για την ευημερία και την εξέλιξη…

Ας τελειώνουμε επιτέλους με τα παραμύθια.
Αρκετές γενιές υπέφεραν και θυσιάστηκαν μ αυτά.
Οι εποχές αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι δυνατότητες.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε ένας άνθρωπος, όπως και κάθε άλλος έμβιος οργανισμός σ αυτόν τον πλανήτη, για να μπορεί να επιβιώνει, να αναπτύσσεται, να ανακαλύπτει τις δυνατότητές του, να δημιουργεί και να ευημερεί, ν ανθίζει και να ευτυχεί, είναι η άμεση, απεριόριστη και ελεύθερη πρόσβασή του σε όλα εκείνα τα αγαθά που του παρέχονται από το φυσικό περιβάλλον και του είναι απολύτως απαραίτητα γι αυτό τον αυτονόητο σκοπό, τη συνέχεια και την πρόοδο της ζωής…

Όταν όμως το οργανωμένο κοινωνικό περιβάλλον, είτε για πραγματικούς λόγους απουσίας δυνατοτήτων είτε για κατασκευασμένους λόγους ιδιοτελών συμφερόντων, λειτουργεί πυραμιδικά με νόμους αγέλης, τότε ο αγώνας των ανθρώπων για πρόσβαση στα απαραίτητα αγαθά γίνεται σκληρός, βίαιος, άδικος και απάνθρωπος.
Σ αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος θα φανερώσει τα χειρότερα στοιχεία του που θα πηγάζουν απ το φόβο για την επιβίωσή του.

Σφάξε με αγά μου να εξευρωπαϊστώ

 
Του Καρτέσιου

Δε θυμάμαι ποτέ να πέρασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή κάποιο νομοσχέδιο που θα έσωζε συντάξεις, μισθούς, θέσεις εργασίας, συμφέροντα μικρομεσαίων, αξιοπρέπεια ανασφάλιστων.
Για όλα αυτά πάντα υπάρχει χρόνος να διορθωθούν. Το 2030 θα πάρουν αύξηση οι χαμηλοσυνταξιούχοι, το 2040 προβλέπεται να σταματήσει η διαρκής μείωση μισθών, το 2070 υπολογίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, το 2120 θα αρχίσει η υποχώρηση της ύφεσης και το 2450 θα συζητήσουμε για κράτος πρόνοιας. Όλα αυτά έχουν περιθώριο να περιμένουν.
Το αντίθετο, κάθε φορά που ένα νομοσχέδιο πρέπει να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή αυτής της δημοκρατίας είναι για να χαθούν θέσεις εργασίας, για να καταργηθούν εργασιακά δικαιώματα, για να κλείσουν μικρομεσαίοι, για να ενισχυθούν με κρατικό χρήμα οι ιδιωτικές τράπεζες, για να χάσουν δικαιώματα οι ασφαλισμένοι, για να επιτραπούν οι κατασχέσεις όσων δεν τα βγάζουν πλέον πέρα, για να μπορεί το JUMBO να πουλάει ψωμί και φάρμακα.

* Οι Επτά Εαυτοί Χαλίλ Γκιμπράν *

Στο ποίημά του “οι επτά εαυτοί” ο Χαλίλ Γκιμπράν παρουσιάζει μια συζήτηση που άκουσε κάποια νύχτα ανάμεσα στους 7 εαυτούς του, ο καθένας είχε τον δικό του λόγο να γκρινιάζει για το πόσο δυστυχισμένος είναι και για το πόσο δύσκολο είναι το έργο του, ώσπου στο τέλος μιλά και ο έβδομος εαυτός που προσπαθεί να εναρμονίσει όλους τους επαναστατημένους εαυτούς λέγοντας:”..
Στη σιωπηλότερη ώρα της νύχτας, καθώς έγερνα μισοκοιμάμενος,
οι εφτά εαυτοί μου κάθησαν αντάμα και, ψιθυρίζοντας, έτσι κουβέντιαζαν:

 Πρώτος Εαυτός:
Εδώ, σ' αυτό τον τρελό μέσα, κατοίκησα όλα μου ετούτα τα χρόνια, χωρίς άλλο να κάνω παρά ν' ανανεώνω τον πόνο του, τη μέρα, και να ξαναπλάθω τη θλίψη του, τη νύχτα.
Δεν αντέχω πια τη μοίρα μου κι επαναστατώ, από 'δω και πέρα.

Δεύτερος Εαυτός:
Η δική σου μοίρα είναι καλύτερη από τη δική μου, αδερφέ, γιατί δικό μου γραφτό: να 'μαι ο χαρωπός εαυτός του τρελού τούτου.
Γελώ με το γέλιο του και τραγουδώ, τις ώρες της χαράς του και με τρισφτερωμένα πόδια χορεύω τις λαμπερόσπιθες σκέψεις του.
Εγώ θα 'πρεπε να επαναστατήσω ενάντια στην υποσταμένη μου ύπαρξη.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ‘‘Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα’’

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Την Κυριακή συμπληρώνονται 62 χρόνια. Ήταν – και τότε - ημέρα Κυριακή. Μέρα που ακόμα και οι Γερμανοί εισβολείς τη σεβάστηκαν. Πριν ακόμα χαράξει, μέσα στη νύχτα, σαν κοινός δολοφόνος, το κράτος των γερμανοτσολιάδων που πλέον είχαν ντυθεί αμερικανοτσολιάδες, το κράτος των μαυραγοριτών που έχτιζε «Νέους Παρθενώνες» στη Μακρόνησο, είχε εκτελέσει τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Την ίδια μέρα της εκτέλεσης, ο Γιάννης Ρίτσος, εξόριστος στον Αϊ - Στράτη, γράφει στο ποίημά του «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ»:


«Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε./ Μ' ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία./ Μ' ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώσει (...)».

Στις 30 του Μάρτη 1952, μέρα Κυριακή, μέρα που ούτε κι αυτοί οι Γερμανοί δεν έκαναν εκτελέσεις, ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του, Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Καλούμενος και Ηλίας Αργυριάδης, πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Όχι στις ρυθμίσεις για το γάλα από το ΙΝΚΑ


Το ΙΝΚΑ και όλοι οι 'Έλληνες καταναλωτές, είναι αντίθετοι με την ψήφιση του προτεινόμενου νομοσχεδίου που αφορά το γάλα.
Κάθε προσπάθεια της εκβιαζόμενης Κυβέρνησης, να πείσει, πως η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου είναι προς όφελος των καταναλωτών, δημιουργεί εικονικές εντυπώσεις αλλά δεν λέει την πραγματική αλήθεια.Γάλα μίας ημέρας δεν είναι εφικτό να φτάσει ποτέ στον καταναλωτή.

Γάλα τεσσάρων ημερών, όπως ισχύει έως τώρα, έχει οφέλη και ποιοτικά αλλά και θρεπτικά.
Η όποια κίνηση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την θεωρητική επίκληση πως θα πέσουν οι τιμές είναι πλασματική και ψευδεπίγραφη.
Ούτε οι τιμές θα πέσουν, ούτε οι καταναλωτές θα ωφεληθούν, αλλά ούτε και οι κτηνοτρόφοι θα επιβιώσουν.