Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πίσω απ' τις κάμερες

Πηγή: Εφημερίδα "Πριν" 13/4/2014

► Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία. Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι επιχειρηματίες που σήμερα ελέγχουν την τηλεόραση πραγματοποιούν για συνεχόμενα έτη κατάληψη στο φάσμα των συχνοτήτων παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Αυτό έχει και άλλες συνεπαγωγές. Το ΚΚΕ, όταν αποφάσισε να πουλήσει τη Ραδιοτηλεοπτική, δεν έδωσε... άγνωστους την εταιρεία αλλά αυτό το δικαίωμα κατάληψης. Επέλεξε να το κάνει συναλλασσόμενο με τον Φίλιππο Βρυώνη, απορρίπτοντας κάθε πρόταση από τα αριστερά.

► Σήμερα στο Ε-TV (που κατέλαβε τη συχνότητα του πρώην 902), αλλά και στο Έξτχρα, που ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία, φιλοξενούνται καθημερινά οι χρυσαυγίτες. Με τη μέθοδο των οφ σορ το ΚΚΕ δεν χρεώθηκε ποτέ αυτή την ανίερη συναλλαγή. Το μέλλον θα δείξει ποιος ήταν πραγματικά ο στόχος της μεταβίβασης αυτής.

188η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου – Εντυπωσίασε η Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας

 http://e-maistros.gr/main/?p=5666
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας παραβρέθηκε στο Μεσολόγγι για να τιμήσει τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην 188η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου. Στις 7.00μμ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Ακολούθησε η πομπή από τον Ιερό Ναό στον Κήπο των Ηρώων. Ανάμεσα στις 20 Φιλαρμονικές άλλων δήμων, η Φιλαρμονική του δήμου μας, πήρε τα πρωτεία και ηγήθηκε της παρέλασης. Στον Κήπο των Ηρώων έγινε δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα των Φιλελλήνων, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Ακαδημία Αθηνών, από Εκπροσώπους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας και τέλος από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη.
Οι εκδηλώσεις επισφραγίστηκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη. Παρούσα, η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα. Στις 10:30 μ.μ. ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.

Μανιάτικο alter ego του Σαμαρά...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ, απο την Ελευθεροτυπια...

Θύμωσε ο Σίμος Κεδίκογλου με τους τρομοκράτες, που αναστάτωσαν την Αθήνα με το βροντερό «μπαμ», άγρια χαράματα, στο κέντρο της, και λίγο έλειψε να του χαλάσουν τη δουλειά. «Προφανής στόχος τους -είπε- είναι να αλλάξουν την ατζέντα...».Και ήταν όλα καλοστημένα με την πανηγυρικά προεκλογική ατζέντα.
Προχθές, μόνο οι καμπάνες δεν ήχησαν χαρμόσυνα, πολύ πριν την Ανάσταση και δεν πνίγηκε η πόλη στη γαλανόλευκη, που ξαναγίναμε... αγοραίοι, ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Πανευτυχής, σαν φουσκωμένος διάνος από κανάλι σε κανάλι να πετάει, ο Ευ. Βενιζέλος θριαμβολογεί που «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα!». Με το αζημίωτο, βέβαια, για τους κερδοσκόπους, με τόσο υψηλό επιτόκιο και τόσο χαμηλό ρίσκο, αλλά ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέρειες...
Και χθες η Αθήνα φιλοξένησε για μερικές ώρες την κραταιά και κατενθουσιασμένη με τις επιδόσεις του πειθήνιου πρωθυπουργού μας Ανγκελα Μέρκελ - κατά πώς της πρέπει: Ερημη από κοινούς θνητούς, με απαγορευμένες τις κινήσεις, κινητοποιήσεις και μετακινήσεις και αυστηρά αστυνομοκρατούμενη (με 6.000 αστυνομικούς στους δρόμους...).
Ολα λαμπρά -κι άσε τον Τσίπρα να περιφέρει στην Εσπερία τη μιζέρια του και να οδύρεται, που δεν του έγινε η χάρη να αμαυρωθεί η πανηγυρική ατζέντα με μια αρχηγική συζήτηση στη Βουλή για το «θέμα Μπαλτάκου» -τρέχα γύρευε τώρα. Ασ' το για μετά το Πάσχα και βλέπουμε... Ετσι κι αλλιώς, ο γάιδαρος δέθηκε προς το παρόν: Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαγόρευσε διά ροπάλου να χρησιμοποιηθούν νέα εξόχως αποκαλυπτικά βίντεο (και δεν ξεσηκώθηκε ο κόσμος για την προληπτική λογοκρισία), Αθανασίου και Δένδιας σιγά που θα υπέβαλλαν μηνύσεις στον Μπαλτάκο -κι ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Ρένα Δούρου: Σε ακροδεξιά εκτροπή η ΝΔ

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου μιλάει στο Tvxs.gr για την έξοδο στις αγορές, τις δημοσκοπήσεις, τον πήχη των διπλών εκλογών του Μαϊου, την αμφίρροπη μάχη στην Αττική, το διακύβευμα των εκλογών, το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και τις σχέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με κυβερνητικά στελέχη. Συνέντευξη στην Αγγελική Σπανού.

-Εξοδος στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια. Καλά νέα;

Όταν η εξυπηρέτηση των προεκλογικών αναγκών της κ. Μέρκελ και των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου σαμποτάρει, στην ουσία, τον εθνικό στόχο της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, εσείς δέχεστε ευχάριστα τα νέα αυτά; Και εξηγώ ποια είναι η πραγματικότητα. Η σημερινή έξοδος στις αγορές ήταν και ακριβή και στημένη, προεκλογικού περιεχομένου, χωρίς οικονομικό νόημα. Όταν βγήκαμε από τις αγορές, πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε δημόσιο χρέος 120% του ΑΕΠ, Σήμερα είναι 175%, το χρέος δηλαδή έχει μπει σε επιταχυντή. Και η οικονομία μας έχει παγιδευθεί μόνιμα στο χρέος αυτό με την έννοια ότι ο προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να παράγει αυθεντικό πλεόνασμα 4.5 μονάδες του ΑΕΠ, δηλαδή 9 με 10 δις για να εξυπηρετείται το χρέος προς τους εταίρους. Τουτέστιν μόνιμη πολιτική μνημονιακού τύπου, πολιτική λιτότητας εσαεί. Και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με αναδιάρθρωση του χρέους. Και μόνο τότε, όταν θα έχουμε βιώσιμο χρέος, τότε θα επανέλθει η χώρα σε κανονικό, και όχι δειγματοληπτικού τύπου, όπως έγινε τώρα, δανεισμό από τις αγορές. Γιατί σήμερα οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να αξιολογούν ως junk, ως σκουπίδι το 10ετές ομόλογο.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία

«Επίθεση» της Ρωσίας κατήγγειλε το Σάββατο η μεταβατική κυβέρνησης της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας πως το Κίεβο βρίσκεται πίσω από μια σειρά επιθέσεων ένοπλων σε πόλεις της Ουκρανίας, που έχει ξεσπάσει ένα μαζικό φιλορωσικό κίνημα, με επίκεντρο το Ντόνετσκ, το Χάρκοβο και το Λουγκάνσκ. Οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών συνεχίζονται, μάλιστα το Σάββατο καταλήφθηκαν και αστυνομικά τμήματα. Ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σημειώθηκε στην επαρχία του Ντόνετσκ, με το Κίεβο να δηλώνει πως επεξεργάζεται «επιχειρησιακό σχέδιο απάντησης».

Ο μεταβατικός πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Κιέβου κάνει λόγο για συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της φιλορωσικής ανατολικής Ουκρανίας. Ο Αρσέν Αβάκοφ «δείχνει» το Κίεβο πίσω από τις συγκρούσεις υποστηρίζοντας πως «οι ένοπλοι είναι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ όπλα ρωσικής κατασκευής».

Ανησυχία για τους ομογενείς της Ουκρανίας μετά τις επιθέσεις νεοναζί

Για αφωνία, σχετικά με τις επιθέσεις και το κλίμα εκφοβισμού εις βάρος των ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία από νεοναζί, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Να τοποθετηθεί σχετικά με τις καταγγελίες για απειλές και διώξεις σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας και Eλλήνων ομογενών, ζήτησε από την κυβέρνηση και το ΚΚΕ. Στην Ουκρανία ζουν περίπου 100.000 ομογενείς και η ανησυχία είναι αυξημένη μετά τις πληροφορίες για την κατεύθυνση της νέας πολιτικής εξουσίας στην Ουκρανία που κάνουν λόγο για ισχυρά ακροδεξιά στοιχεία. Ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως τα πρώτα σχέδια νόμου που προωθούνται στην ουκρανική Βουλή προβλέπουν απαγόρευση όλων των μειονοτικών γλωσσών, αλλά και της λειτουργίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην Ουκρανία ζουν περίπου 100.000 ομογενείς και η ανησυχία είναι αυξημένη μετά τις πληροφορίες για την κατεύθυνση της νέας πολιτικής εξουσίας στην Ουκρανία που κάνουν λόγο για ισχυρά ακροδεξιά στοιχεία. Ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως τα πρώτα σχέδια νόμου που προωθούνται στην ουκρανική Βουλή προβλέπουν απαγόρευση όλων των μειονοτικών γλωσσών, αλλά και της λειτουργίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.