Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εκτέλεση Παπούλα - Κοιμήση

Αναστάσιος Παπούλας
Στις 24 Απριλίου 1935 εκτελούνται οι στρατηγοί Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης για τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο βενιζελικό κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935, σε μια δίκη που θεωρήθηκε παρόμοια με τη Δίκη των Έξι.

Το βενιζελικό κίνημα οργανώθηκε υπό τον φόβο της ανατροπής της Αβασίλευτης Δημοκρατίας από το Λαϊκό Κόμμα και την παλινόρθωση της Βασιλείας. Ωστόσο, πίσω από αυτή την πρόφαση κρύβονταν και οι προσωπικές φιλοδοξίες πολιτικών και στρατιωτικών που επεδίωκαν την επάνοδό τους στην εξουσία.
Η αποτυχημένη έκβαση του κινήματος οδήγησε στη σύλληψη πολλών στρατιωτικών. Οι Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης είχαν χρηματίσει μάρτυρες κατηγορίες κατά τη διάρκεια της Δίκης των Έξι, και ιδιαίτερα ο Αναστάσιος Παπούλας υπήρξε ένας από τους κυριότερους μάρτυρες κατηγορίας του Στρατηγού Γεώργιου Χατζηανέστη.

Σε μια δίκη που θύμισε σε πολλά την αντίστοιχη Δίκη των Έξι που διεξήχθη το 1922, οι δύο στρατιωτικοί καταδικάστηκαν σε θάνατο δια τουφεκισμού. Εκτελέστηκαν στις 24 Απριλίου 1935. Η εκτέλεσή τους θεωρήθηκε ως η αντεκδίκηση της αντιβενιζελικής παράταξης για τη Δίκη των Έξι.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)

Να ξεκουμπιστούνε!!!.. να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως και κάνει κάτι.

Από kerasiakrinoi.blogspot.gr

Μήπως νομίζουνε κάτι κουκουέδες τύπου ελληνοφρένειας οτι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει διάφορες πατάτες θα πάει ο κόσμος και θα ψηφίσει το άμεμπτο και αμόλυντο κόμμα της αιώνιας αφ' υψηλού άρνησης, του "δεν συνεργάζομαι με κανέναν" του "όλοι είναι πράκτορες εκτός από τα νυν μέλη μου";
Παρεμπιπτόντως από εκεί πρέπει να του έμεινε και του Καζάκη το χούι να βλέπει παντού διατεταγμένους συκοφάντες. Η αρρώστια που κολλάς όντας χρόνια στο ΚΚΕ θέλει άλλα τόσα, για να μην πω τα διπλάσια χρόνια για να γιατρευτεί. Πρόκειται για μεγάλο ψυχολογικό και διανοητικό σοκ.

Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς ότι όλα βγαίνουν στη φόρα, οτι και εντός του και από μέσα προς τα έξω γίνεται ελεύθερη κριτική, ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί που το παλεύουν και ούτε τους διαγράφουν, ούτε τους αποκαλούνε πράκτορες. Και αυτό πρέπει να περιφρουρηθεί.

Αντιθέτως, τίποτα και ποτέ δεν βγαίνει προς τα έξω από το ΚΚΕ, καμιά κριτική, ούτε καν από διαγραμμένους. Τι σόι ψυχολογική τρομοκρατία ασκείται στον κόσμο του μπορούμε να φανταστούμε. Περιμένουμε ακόμα τον Μπογιόπουλο που για όλα γράφει, ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, να μας πει για το κόμμα που υπηρετούσε τόσα χρόνια, που δεν προσφέρει τίποτα στην εργατική τάξη παρά μόνο υποσχέσεις για πιλάφια και ουρί του παραδείσου στην άλλη ζωή, όταν πέσει παγκόσμια ο καπιταλισμός.

Video: Η γυναίκα που ξευτέλισε τον Βρούτση, και εξέφρασε όλη την Ελλάδα!

Του ξέφυγε το κοινό, χθες του Χατζηνικολάου, στην εκπομπή που είχε προσκεκλημένο, τον Υπουργό Ανεργίας(πρώην Εργασίας), Βρούτση....Ξέρετε, αυτόν τον αστείο τύπο, που έχει φτιάξει την Εργάνη, που κάθε μήνα, μα παρουσιάζει μειωμένη την ανεργία, και μετά έρχεται η ΕΛΣΤΑΤ και βγάζει ψεύτες και την ΕΡΓΑΝΗ, και τον Υπουργό, και όλη την κυβέρνηση!.

Χθες λοιπόν, προς το τέλος τη εκπομπής, και ενώ είχε δεχθεί τρομερή κριτική ο Βρούτσης, παίρνει τον λόγο η κυρία Αυγή Βουτσινά. Φανερά εκνευρισμένη η κυρία, του λέει, ότι δεν θέλει να του κάνει ερωτήσεις, γιατί οι απαντήσεις του είναι προκάτ, και δουλεύει το κοινό. Αναφέρει μετά, το πρόβλημα, με τον αδελφό της, που είναι ΑΜΕΑ, που τον ξευτίλησε το κοινωνικό κράτος τους(όπως όλους).

Μετά αρχίζει η επίθεση.....Με αναφορά στους ανέργους άνω των 45 ετών, σε αυτήν που ζει την οικογένεια της με ένα μισθό, του λέει ότι και να της απαντήσει, θα είναι ΨΕΜΑ.

Φώτο: Νέο φιάσκο του Θεοδωράκη στην Κέρκυρα.

Και ο κατήφορος συνεχίζεται.......

Στην Κέρκυρα βρέθηκε χθες ο επίδοξος πρωθυπουργός της χώρας, Ποταμίσιος, Σταύρος Θεοδωράκης, για να βρει τον "λαό" του, και να του μιλήσει, ενόψει ευρωεκλογών. 
Η προσέλευση όμως ήταν άκρως απογοητευτική, από όσο φαίνεται από την φωτογραφία που ανέβασε το ίδιο το Ποτάμι. Ούτε 50 άτομα!


Είναι απίστευτο πόσο εκτεθειμένοι θα μείνουν οι δημοσκόποι, που φτάνουν και του δίνουν μέχρι και διψήφιο νούμερο, την ίδια ώρα που οι συγκεντρώσεις του Ποταμιού δεν φαίνεται να του δίνουν δυναμική άνω του 5%, και αυτό τραβηγμένο βάση της τηλεοπτικής προβολής!

Είμαστε το τελευταίο φεουδαλικό κράτος στην Ευρώπη

Θα ήθελα μια επόμενη κυβέρνηση να πάρει τα διόδια και τα πρώην δημόσια ταμεία κάθε είδους από τους νταβατζήδες.
Θα ήθελα να τους δω να κλαίγονται στα ΜΜΕ, και από την άλλη πλευρά να έχουν την κυβέρνηση που θα τους απαντά ότι «οι εισπράξεις θα πάνε για την μείωση τους χρέους και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων». Είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και θα κάνουν το εθνικό τους καθήκον και είμαι σίγουρος ότι και η κοινή γνώμη θα στήριζε την κυβέρνηση.

Θα ήθελα μια επόμενη κυβέρνηση να πάρει πίσω τα δίκτυα και τις συχνότητες και να τα μοσχοπουλήσει αληθινά με διεθνείς διαγωνισμούς. Θα ήθελα να δω τους καναλάρχες να κλαίγονται και από την άλλη πλευρά να έχουν την κυβέρνηση που θα τους απαντά μιλωντας τους για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων συμπληρώνοντας πως «οι εισπράξεις θα πάνε για να μείνουμε στο ευρώ». Είμαι σίγουρος ότι και οι ίδιοι θα στηρίξουν την προσπάθεια και η κοινή γνώμη θα στήριζε την κυβέρνηση.

Η χώρα στα χέρια κερδοσκόπων με ντίλερ την κυβέρνηση

Για τα καλά φαίνεται ότι έχουν εισχωρήσει στην ελληνική οικονομία ξένα funds, διαβλέποντας φυσικά τις ευκαιρίες που... προσφέρει η μνημονιακή Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η παρουσία ξένων "γυπών", όπως αποκαλούνται στην αγορά, διευρύνεται ολοένα και περισσότερο στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα μετά την έναρξη ισχύος του Μνημονίου, προσπαθώντας να πάρουν δουλειές χαμηλού κόστους - υψηλού κέρδους, κάτι το οποίο καταφέρνουν χάρις και στην οικονομική πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά και με τις ευλογίες της τρόικας.

Αυτή η εισβολή στην οικονομική ζωή της χώρας θα μπορούσε να θεωρηθεί εντός καπιταλιστικού πλαισίου εάν έμενε σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα... Εδώ όμως, ως φαίνεται, τα ξένα funds παίρνουν κρατικά "φιλέτα" και τράπεζες και μάλιστα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Το Δημόσιο έδωσε πριν από 8 μήνες περί τα 13,8 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση ΕΤΕ και Eurobank. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα με περίπου 2,5 δισ. ευρώ ακόμη και να αλλάξουν "χέρια" οι δύο τράπεζες.

«Πονηροί» κωδικοί που κρύβουν πρόσθετους φόρους

Τα τεκμήρια διαβίωσης απειλούν όσους δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, διαμένουν σε μια κατοικία και έχουν ΙΧ μεσαίου κυβισμού...
Η λαϊκή ρήση «στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος» θα ισχύσει απόλυτα στις φορολογικές δηλώσεις καθώς νέοι «πονηροί» κωδικοί που έχουν προστεθεί στο φετινό ηλεκτρονικό έντυπο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρήμα και χρόνο αν δεν συμπληρωθούν σωστά ή υπάρχουν παραλείψεις, ακόμα και λάθη.

Οι μεγάλες παγίδες αφορούν την αναγραφή των τόκων καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, καθώς θα υπάρξει υπέρμετρη φορολόγηση για ανέργους και φορολογουμένους με μηδενικά εισοδήματα, στη δήλωση των στοιχείων για τακτοποιημένους αυθαίρετους χώρους που αυξάνει το τεκμήριο των κατοικιών, τα τεκμήρια διαβίωσης που απειλούν όσους δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και παράλληλα διαμένουν σε μια κατοικία και έχουν ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού.

Τον αθώωσε το ηχητικό ντοκουμέντο

Του Μάνου Τσαλδάρη

Σε μια σημαντική απόφαση προχώρησε χθες το Α’ Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο αθώωσε πανηγυρικά τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Κόντρα» και γνωστό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, Γεράσιμο Λιόντο, από την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, κυρίως όμως γιατί με αυτή έκανε δεκτό ηχητικό ντοκουμέντο, από το οποίο προκύπτει η ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σε βάρος μεταναστών. Ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καθώς από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου υπηρετούσαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για αντίσταση, ώστε να καλυφθεί η αντιδεοντολογική και ρατσιστική συμπεριφορά των αστυνομικών.

Ένα «κατά φαντασίαν» πρωτογενές πλεόνασμα

Tvxs Ρεπορτάζ
Η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος και το έλλειμμα επιβεβαιώνοντας τα μεγέθη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,4 δις ευρώ. Ωστόσο το χρέος ανέρχεται πλέον στο 175% του ΑΕΠ και το ζήτημα της βιωσιμότητάς του αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με δεδομένο το χρηματοδοτικό κενό η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο μη αναπτυξιακής δανειοδότησης. «Πλεόνασμα χωρίς ανάπτυξη σημαίνει απλά πως κόπηκαν δαπάνες και αυξήθηκαν οι φόροι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς και απόδειξη 'στροφής'» σχολιάζει στο Τvxs.gr ο Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων από τη Eurostat η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «πιστοποίηση της μεγάλης στροφής της ελληνικής οικονομίας». «Βγαίνουμε από την κρίση», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο στο ίδιο μήκος κλίματος ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως «ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία». Και ενώ η κυβέρνηση «πανηγυρίζει και αισιοδοξεί» το γερμανικό Spiegel σε άρθρο κάνει λόγο για την «απατηλή ευφορία της ευρωκρίσης», υπογραμμίζοντας πως «εάν διαβάσετε αργότερα, μέσα σε αυτό το χρόνο ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε ένα έως δυο τοις εκατό, τότε να θυμηθείτε παράλληλα ότι προηγουμένως συρρικνώθηκε κατά 30%».

Το κρίσιμο της επιλογής.

Αρθρο του Γιώργου Μπίνα
Υπότιτλος :
Μόλις τρεις εβδομάδες πέριπου απομένουν για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Εύλογα, λίγο πριν τη μεγάλη αυτή στιγμή της άμεσης δημοκρατίας προκύπτει το ερώτημα. Με ποια κριτήρια θα αποφασίσουμε ποιους υποψηφίους δημάρχους και ποιους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους θα επιλέξουμε να τιμήσουμε με την ψήφο μας;
Σίγουρα τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει κανείς είναι πολλά και τελείως ετερόκλητα.
Υπάρχουν όμως κάποιες αδιαμφισβήτητες αλήθειες στις εκλογές που έρχονται. Η μεγαλύτερη αλήθεια όλων, είναι η μάχη μεταξύ μιας κατάστασης που φεύγει και μιας άλλης νέας που έρχεται.
Όσο και αν θέλουν κάποιοι να μην το αποδεκτούν, είναι γεγονός ότι βιώνουμε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και μαζί μ' αυτό βιώνουμε το τέλος ενός ολόκληρου μοντέλου πολιτικής σκέψης και στα αυτοδιοικητικά δεδομένα. Ένα μοντέλο που οδήγησε την αυτοδιοίκηση στην απαξίωση, την οποία όλοι γνωρίζουμε και την απομάκρυνσή της από τα αληθινά της χαρακτηριστικά, όπως η αμεσότητα, η δημοκρατικότητα, η κοινωνικότητα, η αλληλεγγύη. Χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση ίσως τον πιο αξιόλογο και δημοκρατικό θεσμό του πολιτεύματος μας.
Το μοντέλο αυτό λοιπόν πέφτει και πέφτει κατακρημνιζόμενο. Πέφτοντας αυτοί που το εκπροσωπούν, διάλεξαν αντί να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια αναγνωρίζοντας οτι δεν έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν, να γαντζωθούν με ότι δυνάμεις τους απέμειναν από την εξουσία και να αλλάξουν παντελώς το πλαίσιο αξιών και ηθικής κάνοντας τα πάντα για να
παραμείνουν στην εξουσία.

Π. Καμμένος: «Εκπρόσωπος του Σταύρου Ψυχάρη ο Παντελής Καψής»

Ο Πάνος Καμμένος
“ «Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής. Στη ΝΔ εκπροσωπούνται εργολάβοι, και ο εθνικός προμηθευτής στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σε άλλο ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Καψής» ”

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε "κεραυνούς" κατά της κυβέρνησης αλλά και του πρώην υπουργού και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ελιάς Παντελή Καψή.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε τις εξής δηλώσεις: «Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής. Στη ΝΔ εκπροσωπούνται εργολάβοι, και ο εθνικός προμηθευτής στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σε άλλο ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Καψής».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε κίνημα που δημιούργησαν οι μιντιάρχες. Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας, και τάσσεται υπέρ «της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες».

Ελλάδα: Η πιο καταστροφική επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος διεθνώς

“Το τελευταίο διάστημα, η Ελλάδα κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση που έχει γίνει ποτέ και μέσα στο πιο σύντομο διάστημα: Πέτυχε, μέσα σε τέσσερα χρόνια, μείωση του ελλείμματος της κατά 13% του σημερινού της ΑΕΠ. Αλλά για να το κάνει αυτό, υπέστη μείωση του ΑΕΠ της κατά 25%, τη μεγαλύτερη μείωση ΑΕΠ που έχει υπάρξει ποτέ διεθνώς από την Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 30.”
Πάνος Παναγιώτου
Αντώνης Σαμαράς,Απόσπασμα από την επίσημη ομιλία του για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα

Επιτυχημένη, αποτυχημένη και καταστροφική δημοσιονομική διόρθωση
Με τον όρο 'δημοσιονομική διόρθωση' εννοούμε την προσπάθεια ισοστάθμισης των κρατικών εξόδων με τα κρατικά έσοδα ώστε να μειωθεί ή να εξαλειφθεί το δημόσιο έλλειμμα. Πρωτογενές είναι το έλλειμμα που δεν περιλαμβάνει τους τόκους για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2013 το πρωτογενές έλλειμμα έχει εξαλειφθεί και η Ελλάδα εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής διόρθωσης των τελευταίων ετών.

Σκοπός ζωής

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που ενεργούν από σκοπού, και αυτοί που ενεργούν χωρίς, θα έλεγε κανείς...άσκοπα.
Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατηγορία.
Είτε έχεις σκοπό στη ζωή σου, που σε ωθεί κάθε πρωί να σηκωθείς από το κρεββάτι, είτε δεν έχεις.
Ο σκοπός είναι το όραμα σας...
Ο σκοπός ζωντανεύει το πάθος σας.

Ας δούμε τώρα μια υπέροχη ιστορία...

Ένα νεαρό αγόρι είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, που το ανάγκαζε να έχει λάμες στα πόδια του. Κι αυτό ήταν μια σοβαρότατη αναπηρία για ένα παιδί, ειδικά δε για αυτό το αγόρι, που αγαπούσε τόσο πολύ και ζούσε για το ράγκμπι.

Μια Κυριακή, ο νεαρός αυτός έζησε τη μεγαλύτερη συγκίνηση της ζωής του, όταν πήγε να παρακολουθήσει ένα αγώνα ράγκμπι της ομάδας των Κλίβελαντ Μπράουνς. Ο ήρωας του ήταν ο παίχτης με το νούμερο 32, ο σπουδαίος αμυντικός με αρετές επιθετικού Τζίμι Μπράουν, ο οποίος την εποχή εκείνη κατείχε κάθε δυνατό ρεκόρ για παίκτη της θέσης του, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.