Σάββατο 3 Μαΐου 2014

38 ΝΕΚΡΟΙ: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ

ΗΠΑ-ΕΕ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Φρίκη σε όλον τον πλανήτη προκαλούν τα νεοναζιστικά εγκλήματα της δοτής κυβέρνησης του Κιέβου στην Ανατ. Ουκρανία, τα οποία εκτελούνται με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το Russia Today μεταδισει ότι τουλάχιστον 38 φιλορώσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους όταν ακροδεξιοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου, έβαλαν φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό.

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και οπαδών της εγκάθετης κυβέρνησης του Κιέβου, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την κατασκήνωση των φιλορώσων διαδηλωτών και να τους εγκλωβίσουν στο κτίριο των συνδικάτων το οποίο και αδίστακτα πυρπόλησαν. Υπολογίζεται ότι τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και άλλα οχτώ όταν πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν.

ΓΛΕΖΟΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

«Η Ιστορία μάς χτυπά την πόρτα» τόνισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύκλος των “χαμένων” πράξεων», που αναφέρεται στον εκτελεσμένο κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη.
«Η Ιστορία μάς χτυπά την πόρτα. Άλλοι δεν ακούν καν τον ήχο, είναι κουφόνοες, κι άλλοι κουφοί. Άλλοι όμως είναι έκθαμβοι και άλλοι έτοιμοι. Γι’ αυτό κι εμείς λέμε “Σ’ ανοίγουμε την πόρτα Ιστορία”. Πάμε να παλέψουμε για μια Ευρώπη των λαών, όχι του χρήματος» ανέφερε.
Συνδέοντας το χτες με το σήμερα, και στη συνέχεια αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομματικός μηχανισμός, όπως πολλοί λένε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σήμερα την πολιτική συνείδηση του έθνους. Γι’ αυτό και η συμμετοχή σε αυτόν είναι κάτι διαφορετικό από την ένταξη σε ένα κόμμα».
Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο εκδοτικός οίκος «Εύμαρος», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η περιφερειακή παράταξη «Βόρειο Αιγαίο- Γόνιμη Γραμμή», εκτός του Μανώλη Γλέζου, μίλησαν μεταξύ άλλων, η υποψήφια περιφερειάρχης Αγλαΐα Κυρίτση και ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας.
 

Ο Αμπελακιώτης Γιώργος Σιατής υποψήφιος Δημοτικός συμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τον Γιώργο Καμίνη


Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης: Ο Φώτης Χριστόπουλος δίπλα στον Νίκο Σακούτη



ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Συμπολίτισσα, συμπολίτη  Γνωριζόμαστε τόσο καλά, χρόνια τώρα...

Μεγαλώνουμε μαζί με την πόλη. Αναπνέουμε τις ανάσες της, πονάμε με τις ωδίνες της, χαιρόμαστε τις χαρές της.

Εμείς όλοι που συμμετέχουμε στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχουμε διαλέξει πλευρά:
- Είμαστε με τους πολλούς και τους αδύνατους
- Είμαστε με τον Άνθρωπο, τις ανάγκες και τις αξίες του
- Είμαστε με την κοινωνική αλληλεγγύη και τα ιδανικά της
Μας κινητοποιεί ο κόσμος της εργασίας, της δημιουργίας, του πολιτισμού.
Αρνούμαστε την ιδιοτέλεια, την ιδιώτευση, τον εφησυχασμό.
Αντιπαλεύουμε την αποστράτευση, την ευτέλεια της πολιτικής ζωής, την απόγνωση του καιρού μας.

Ζητάμε τη συμμετοχή σας:
Να συναντηθούμε σε δρόμους που ενώνουν τους αγώνες του χθες με την απόφαση για το σήμερα και το κοινό όραμα για το αύριο. Να διεκδικήσουμε την παιδεία και την υγεία για όλους, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, τις κοινωνικές δομές που έχουμε ανάγκη. Να αγωνιστούμε για την πόλη που μας αξίζει, συμμετέχοντας ενεργά στις συνελεύσεις γειτονιάς και στις συλλογικές δράσεις, στηρίζοντας και διαμορφώνοντας ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν ξεκινάμε σήμερα... Συνεχίζουμε μαζί! Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος  Σακούτης

Το μνημόνιο βλάπτει και την ελευθερία του Τύπου Freedom House

Τη μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση σε παγκόσμιο επίπεδο έχει σημειώσει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Freedom House».

Η Ελλάδα υποχώρησε 17 μονάδες από το 2009 έως το 2013, πτώση που την κατατάσσει πρώτη στη σχετική κατηγορία. Το 2013 η Ελλάδα βρέθηκε στην 92η θέση ενώ το 2012 ήταν στην 85η θέση. Όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής» το άριστα στην βαθμολόγηση του «Freedom House» είναι το 1 και η χειρότερη επίδοση το 100.

Το 2009 η Ελλάδα συγκέντρωνε μόλις 29 μονάδες και συντάσσονταν με τις χώρες που διέθεταν πλήρη Ελευθερία του Τύπου, ωστόσο από το 2012 η Ελλάδα υποχώρησε στην κατηγορία των χωρών που διαθέτουν «Εν μέρει Ελευθερία του Τύπου».

Κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική... είμαστε σίγουροι;



Θέμης Τζήμας


Πριν λίγες ημέρες κυκλοφορήσαν φωτογραφίες -κάποιες από τις πολλές εδώ και καιρό- κτηνώδους βίας από τμήματα της αντιπολίτευσης της Συρίας που ανήκουν στο φανατικό πολιτικό ισλάμ εναντίον άλλων αντικαθεστωτικών. Τα ίδια έχουν συμβεί και εναντίον στρατιωτών του Άσαντ. Ολόκληρες περιοχές της Συρίας ελέγχονται από τέτοιες ομάδες, του πλέον σκοταδιστικού φονταμενταλισμού.

Στη Λιβύη ψάχνουν για πρωθυπουργό, θέση που επειδή η δουλειά έχει γίνει αρκετά επικίνδυνη κάθε λίγο και λιγάκι μένει κενή. Στο Ιράκ της επέμβασης των ΗΠΑ και της “Νέας Ευρώπης”, η Αλ Κάιντα κατέλαβε πριν λίγο καιρό επαρχία πλησίον της Βαγδάτης και έκτοτε αγνοούμε το τί συμβαίνει στην περιοχή.

Και τελευταίο κατόρθωμα η Ουκρανία, που αφού Γερμανία και ΗΠΑ επέβαλαν νέα ηγεσία, οι Ουκρανοί παρακολουθούν ανήμποροι την απώλεια των ανατολικών τους περιοχών, έχουν να τα βάλουν με τους παρακρατικούς “χρυσαυγίτες” στο Κίεβο, εμπλέκονται σε εμφύλιο πόλεμο και παίρνουν ως αντάλλαγμα για όλα αυτά την ουκρανική εκδοχή μνημονίων.

Μαρία Χριστάκη: Υποψήφια με την Ρένα Δούρου για τον Κεντρικό Τομέα



Ρένα Δούρου, Μενίδι


Τούτη η Άνοιξη είναι η δική μας Άνοιξη. Η Άνοιξη της Αλληλεγγύης, της Αξιοπρέπειας, της Αντίστασης. Είναι η Άνοιξη της Αττικής!

Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον, Κ. Καβάφη (Ανάλυση του ποιήματος)

Επιμέλεια-φωτοσύνθεση: Sophia Drekou/Αέναη επΑνάσταση

Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον - Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1911). 
 Κατηγορία του ποιήματος: Διδακτικό - Φιλοσοφικό ποίημα (το έντονα προτρεπτικό ύφος και η διδακτική διάθεση το απομακρύνουν από την ιστορική του διάσταση και το προσεγγίζουν στην κατηγορία των φιλοσοφικών-διδακτικών ποιημάτων). Ο Καβάφης παίρνει το ιστορικό στοιχείο και το μεταπλάθει σε ποίηση.

Ο τίτλος του ποιήματος: Είναι αυτούσιος παρμένος από μια περικοπή του Πλουτάρχου, που αναφέρεται λίγα χρόνια 34 π.Χ. πριν από την ήττα του Αντωνίου που έγινε το 31 π.Χ. Το παράδοξο αυτό γεγονός εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα της κρίσιμης αναμέτρησης του Αντώνιου με τον Οκταβιανό. Είναι η ερμηνεία που έδωσαν οι ντόπιοι στο παράδοξο γεγονός.

Των φρονίμων τα παιδιά, επειδή πεινάνε μαστορεύουν.

Πριν προχωρήσω στο να κάνω τις σχετικές παρατηρήσεις, δείτε τα 2 βιντεάκια που μου γνωστοποίησε ο Θερσίτης.
Και τώρα οι παρατηρήσεις

1) Τα δύο αυτά βίντεο αναπαράγουν επαγγελματικά στερεότυπα για άντρες και γυναίκες. Το αγόρι θα γίνει ο Μπόμπ ο μάστορας και η κοπέλα θα γίνει η σχεδιάστρια μόδας.