Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τρέχουμε για ψήφους!

 Του Γιώργου Δελαστίκ

Δελτίο θυέλλης: Κατακλυσμός ψήφων προς όλα τα πολιτικά κόμματα πλην ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ θα λάβει χώρα στις ευρωεκλογές της 25ηςΜαΐου. Προσοχή, σύντροφοι, μη βρεθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κρατάει ομπρέλα!

Πέτρα πάνω στην πέτρα από το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό δεν θα αφήσει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.

Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με την κατανομή των ευρωβουλευτικών εδρών. Από 8+8 έδρες που είχαν πάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το 2009, τώρα με το ζόρι θα πάρουν… 5-6 και τα δύο κυβερνητικά κόμματα μαζί! Θα μείνουν… 15-16 έδρες για τα άλλα κόμματα πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Δεν έχει ξαναγίνει!

«Παραεμπόριο» και μετανάστες: Ρατσιστικά ψέματα σε συνθήκες κρίσης

του Θανάση Κούρκουλα, συντονιστή της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την Ανοιχτή Πόλη – Γ.Σακελλαρίδης

Ψέμα 1ο: Η αύξηση του «παραεμπορίου» οφείλεται στους «παράνομους» μετανάστες
Το λιανεμπόριο που γίνεται χωρίς παραστατικά δεν είναι χθεσινό φαινόμενο, ούτε ξεκίνησε από τότε που εμφανίστηκε ο πρώτος μετανάστης μικροπωλητής. Εκτός των άλλων δικτύων, εδώ και 15 χρόνια 300 αποθήκες χονδρικής γύρω από την Ομόνοια στοκάρουν φτηνά εισαγόμενα κυρίως από την Κίνα, με ενδιάμεσους σταθμούς διακίνησης την Ιταλία και την Ισπανία. Οι χονδρέμποροι –Έλληνες στην πλειοψηφία– κονομάνε χοντρά από τις διαφορές στο κόστος παραγωγής ανάμεσα σε Ασία και Ευρώπη και διοχετεύουν στην αγορά αυτά τα φτηνά προϊόντα –που συνήθως βαφτίζονται ευρωπαϊκά– με παραστατικά ή χωρίς. Εδώ και πολλές δεκαετίες ανθεί το λαθρεμπόριο και οι απομιμήσεις επώνυμων ειδών, που μπορεί κανείς να βρει άνετα και σε έλληνες μικροπωλητές σε λαϊκές αγορές. Όμως μόνο τελευταία οι πωλήσεις αυτής της κατηγορίας φθηνών προϊόντων έχουν απογειωθεί. Γιατί ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο εργαζόμενος των 300 ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγοράσει τίποτε άλλο από προϊόντα ευτελούς αξίας. Οι μετανάστες μικροπωλητές, λοιπόν, δεν αποτελούν την αιτία κανενός φαινομένου. Βγάζουν απλά ένα μεροκάματο κι αυτό του τρόμου.
Ψέμα 2ο: Το κράτος χάνει ΦΠΑ και ασφαλιστικά έσοδα, άρα την πληρώνουμε όλοι

Εξοργισμένοι κάτοικοι διώχνουν τα ουκρανικά στρατεύματα

Οι κάτοικοι της ανατολικής ουκρανικής πόλης Kramatorsk έδιωξαν όσα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να εισέλθουν στους δρόμους της πόλης με οργή και ύβρεις . Οι στρατιώτες και τα τανκς είχαν σταλεί για την «απελευθέρωση των ανθρώπων από φιλο-ρώσους τρομοκράτες», σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου. Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ.


Η συνεχιζόμενη στρατιωτική καταστολή των αντικυβερνητικών ακτιβιστών στην ανατολική Ουκρανία έχει απεικονιστεί ως μια προσπάθεια για την απελευθέρωση των ντόπιων οι οποίοι κρατούνται “όμηροι” από τους Ρωσόφιλους ”τρομοκράτες” και ”αυτονομιστές”. Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Avakov πρόσφατα ονόμασε την εκστρατεία ως ”αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον της ομάδας σαμποτάζ της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών ( GRU ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας” στη σελίδα του στο Facebook .

Κωνσταντίνα Κούνεβα στην «Αυγή»: Το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ μου εμπνέει εμπιστοσύνη

Συνέντευξη στον Πέτρο Κατσάκο

Το όνομά της μπήκε στη ζωή μας πολύ πριν τημνημονιακή επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Το όνομά της έγινε συνώνυμο της πάλης κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας πολύ πριν η «παρανομία» γίνει νόμος του κράτους. Γυναίκα, μετανάστρια και συνδικαλίστρια που δεν δίστασε να τα βάλει με τη μαφία της καθαριότητας, σε μια εποχή που τα δουλεμπορικά της ελαστικής απασχόλησης δεν είχαν γίνει ακόμη καθεστώς. Σήμερα, σχεδόν έξι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη, η ΚωνσταντίναΚούνεβα μιλά για την απόφασή της να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την ηθική της Αριστεράς, τις «αόρατες» γυναίκες και την προσωπική της δικαίωση.

«Τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους γνώρισα τώρα, έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, πριν την επίθεση σε βάρος μου, στα συνδικαλιστικά των καθαριστριών. Έπειτα, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να μου συμπαρασταθούν. Δεν ήταν οι μόνοι βέβαια, πήρα πολλή συμπαράσταση από πολλές πλευρές, από πολλούς χώρους, πολιτικούς και μη πολιτικούς, κι αισθάνομαι ευγνωμοσύνη γι’ αυτό».

Καμμένος: Εμείς δεν ανήκουμε στην κεντροδεξιά

 «Καλούμε τους πολίτες, ανεξάρτητα από το χώρο που βρίσκονταν μέχρι χθες, να έρθουν κοντά μας, στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός, αν και κάποιοι νόμισαν ότι θα μας κάνουν δεκανίκι της κυβέρνησης, ένα κεντροδεξιό δεκανίκι, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Αγρίνιο .

«Εμείς δεν ανήκουμε στην κεντροδεξιά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «στους Ανεξάρτητους Έλληνες χωρούν μέσα τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που εξορίστηκαν στη Μακρόνησο, στη Γυάρο και στην Ικαρία, καθώς και τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που τους φύλαγαν».

Αλέξης Tσίπρας: Ο Σαμαράς εξαφανίστηκε

Ο πρωθυπουργός «κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου», καθώς «δεν τολμά να μιλήσει με τον λαού» και «ούτε καν με τους πολιτικούς αντιπάλους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης το βράδυ της Κυριακής. «Η υπομονή του λαού εξαντλείται και στις 18 και 25 Μάιου θα στείλει μήνυμα αλλαγής», τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «υπάρχει μόνο σε άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες […] στην αγκαλιά της κυρίας Μέρκελ […] σε κάθε μία από τις σελίδες των μνημονίων που ψήφισε και ετοιμάζεται να ψηφίσει». Όμως, «στον λαό όμως, δεν υπάρχει. Στην Βουλή δεν υπάρχει. Στον διάλογο δεν θα προσέλθει. Στο debate δεν θα τον δείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο όσο ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να κτίσει το κράτος εκτάκτου ανάγκης, όσο προσπαθεί να μας κάνει μπανανία, τόσο πιο κοντά έρχεται η μέρα εκείνη που θα φύγει», τονίζοντας ότι «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».

Ευρωψηφοδέλτιο μάχης και ανατροπής από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε το ψηφοδέλτιό της για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη. Στους 42 υποψήφιους συμπεριλαμβάνονται πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μαχητές για την υπεράσπιση και κατάκτηση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι, νέοι και νέες, στελέχη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφεται μία τάση ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων της ανατρεπτικής δράσης και σκέψης της Αριστεράς και του κινήματος.

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο είναι:

1. ΑΔΑΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και Γεν. Γραμματέας συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Ελασσόνας
2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Βασιλείου, δημοσιογράφος, εκδότης της «Εργατικής Αλληλεγγύης»
3. ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγγέλου, γιατρός, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και των Παρεμβάσεων
4. ΒΑΣΣΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού, πολιτικός επιστήμονας και ερευνητής σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης