Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Παπά πιάσε την αγιαστούρα και άσε την πολιτική...

Θανάσης Δαβαλάς 

Διαβάσαμε πριν από λίγο ένα διάγγελμα (τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μας άφησε του παπά Βενέδικτου (αρχιμανδρίτης είναι η χάρη του) την οποία αυτούσια μπορείτε να διαβάσετε στο site του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου αλλά και στο τέλος της τοποθέτησης μου

Στην επιστολή αυτή ομιλεί όμως με ύφος όχι αρχιμανδρίτη αλλά χιλίων καρδιναλίων όπως μπορείτε στην συνέχεια να διαβάσετε.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίσαμε το ότι ζητά από τους υποψήφιους δήμαρχους να πάρουν θέση και να "εκδηλώσουν ευκρινώς τα σχέδιά τους για τη βίλα και το κτήμα Ζωγράφου." λες και οφείλουν οι πολιτικοί μας άρχοντες να συνδιαλέγονται με ένα παπά της πόλης μας ο οποίος αναφέρεται στον εαυτό του στην ακόλουθη επιστολή χρησιμοποιώντας το εμείς παραπέμποντας φυσικά στο ποίμνιο του υπενθυμίζοντας την πολιτική του δύναμη. ενώ σε σημείο πιο κάτω αναφέρει ότι " Είναι η ώρα να αξιολογήσουμε όλοι τις θέσεις των υποψηφίων ... και να τοποθετηθούμε ανάλογα στην κάλπη της 18ης Μαίου." όπως τονίζει με έντονη γραμματοσειρά.

Ερχόμαστε


Σάββατο 10 Μαίου, στίς 7:00 μ.μ., ο Βαγγέλης Τσούκας στο Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60 - Α. Ιλίσια)

Σε δύο μήνες θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένα τοπίο νοσηρό στο οποίο οι συνέπειες των επιλογών των μνημονίων και της τροϊκανής τυραννίας έχουν πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Εκατομμύρια οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι όμηροι των τραπεζών, οι αποκλεισμένοι. Η κοινωνία διαλύεται μέσα σε ένα σκηνικό ανασφάλειας, φόβου και κοινωνικής καταστροφής. 

Τρία χρόνια εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι αρκετά για να φανεί η αποσύνθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ομηρία των Δήμων στο Μνημόνιο, προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και κατάργηση των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών. Παράλληλα οι Δήμοι φορτώνονται με νέες αρμοδιότητες χωρίς να τους δίνονται οι αντίστοιχοι πόροι, με αποτέλεσμα να πληρώνουν το "μάρμαρο" οι Δημότες. Ο συγκεντρωτισμός στην άσκηση εξουσίας απομάκρυνε τους πολίτες εντελώς από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να μην μπορούν να έχουν στοιχειώδη συμμετοχή στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή οι "πρόθυμοι" δήμαρχοι σιωπηρά συναινούν, βάζουν νέα δημοτικά τέλη, ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν ξανά τις δημοτικές υπηρεσίες πολλές από τις οποίες θέλουν να τις παραχωρήσουν, ή τις παραχώρησαν ήδη, σε ιδιώτες.
Εμφάνιση κινηση ενεργών πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας 2.docx.
Αποθήκευση στο Drive - Μετακίνηση σε:

Συνελήφθησαν αστυνομικοί που πουλούσαν προστασία σε μαγαζί

Δύο αρχιφύλακες, ηλικίας 42 και 45 ετών, που υπηρετούσαν σε υπηρεσία της Κέρκυρας, συνελήφθησαν τη Δευτέρα από κλιμάκιο αστυνομικών της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος και κακουργηματικής μορφής εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον Αύγουστο του 2013, ένας 49χρονος επιχειρηματίας, που επίσης συνελήφθη, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέρκυρα, μέσα στο οποίο υπήρχαν μηχανήματα με «φρουτάκια», καταβάλλοντας στους δύο Αρχιφύλακες ποσοστό 50% από τα καθαρά μηνιαία κέρδη, με αντάλλαγμα την «παροχή προστασίας» και την εξασφάλιση της συνέχισης της παράνομης λειτουργίας των παράνομων μηχανημάτων, χωρίς την πραγματοποίηση αστυνομικών ελέγχων.

Σπάμε το φόβο

Εδώ και αρκετό καιρό μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι στραμμένο με ενδιαφέρον στις μάχες των εκλογών, παλεύοντας, ελπίζοντας, περιμένοντας, απορώντας

Πολλοί και πολλές στρατεύονται σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα νέο υλικό ίχνος, από τους αγώνες που προηγήθηκαν, από τον θυμό που βρήκε ή δεν βρήκε διέξοδο, από την απόγνωση που δεν έγινε τρόπος ζωής. Ωστόσο η απλή παρατήρηση αλλά και οι διαπιστώσεις των ειδικών, αναδεικνύουν ως κορυφαίο ζήτημα την παράλληλη ύπαρξη ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας που γυρίζει την πλάτη, αδιαφορεί ή και απαξιώνει όλη αυτή την διεργασία. Ενός σιωπηλού δυναμικού, που ίσως επιλέξει να μείνει σιωπηλό ως το τέλος, και αν δεν το κάνει θα συνεχίσει ως την τελευταία στιγμή να αναζητεί το εσωτερικό κίνητρο της συμμετοχής.

Το επερχόμενο πατατράκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάνει τον Πάσχο "άλλο άνθρωπο"......

Το παρακάτω άρθρο, του Πάσχου Μανδραβέλη, το διαβάσαμε 3-4 φορές, για να είμαστε σίγουροι, ότι καταλάβαμε σωστά. Αρχικά σας το παραθέτουμε αυτούσιο, από την "Καθημερινή":

"Οι Υβρεις του Μαΐου

Τώρα που ο κ. Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας, δεν πρέπει να ξεχάσει την κατάργηση του άρθρου 74 το οποίο προβλέπει ότι «Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση». Οχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για την προστασία του κύρους του Συντάγματος, μιας και οι υπουργοί του το έχουν κάνει σουρωτήρι. Τελευταίο κρούσμα ήταν η τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος με την οποία απελευθέρωνε τις εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Η τροπολογία είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο για το... τραπεζικό σύστημα. Οπότε, προκειμένου η κυβέρνηση να διδάσκει καθημερινώς μέσα στη Βουλή τη θεσμική ανομία, ας αλλάξει το Σύνταγμα. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζουν οι υπουργοί με τον καταστατικό χάρτη της ελληνικής Πολιτείας και να ζητούν από τους Ελληνες την τήρηση των νόμων.

“Μετανάστες με Δικαιώματα – Πόλη με Κοινωνική Συνοχή”

Την Τετάρτη 7 Μαϊου 2014, στις 7:30μμ, στο πάρκακι του Αγ. Νικολάου, στη Νεάπολη Εξαρχείων, η Ανοιχτή Πόλη οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο

“Μετανάστες με Δικαιώματα – Πόλη με Κοινωνική Συνοχή”

Ομιλητές:

Γιώργος Μανιάτης, πολιτικός επιστήμονας, μέλος αντιρατσιστικών – αντιφασιστικών κινήσεων, υποψήφιος δημοτική σύμβουλος
Στέλλα Πρωτονοταρίου, διευθύντρια διαπολιτισμικού σχολείου Γκράβας, υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Κλειώ Παπαπαντολέων, νομικός, μέλος ΔΣ ΕΕΔΑ

Θανάσης Κούρκουλας, εκπαιδευτικός, μέλος αντιρατσιστικών – αντιφασιστικών κινήσεων, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Παρεμβαίνουν: Τζό Βαλένσια (πρόεδρος KASAPI)

Εμανουέλα Ραπούση (μετανάστρια β’ γενιάς)
Συντονιστής: Αλέξανδρος Κωνσταντίνου

Μια σημερινή αντιρατσιστική ιστορία

Συνέβη πριν από 20 λεπτά. Βγήκα από το μετρό Αμπελοκήπων. Μπήκα μηχανικά σε ένα τρόλεϊ που κατέβαινε την Αλεξάνδρας για να πάω σπίτι. Στριμώχτηκα στο τρόλει που έγραφε “Νέα Φιλαδέλφεια” με άλλους 100, μπροστά μπροστά πίσω από τον οδηγό, αποφασισμένη να ακούσω μουσική και να μην ασχοληθώ με τους γύρω μου, μετά από μια πολύ κουραστική μέρα. Στην στάση μπήκε και ένας μετανάστης σκούρου χρώματος κουβαλώντας ένα καρότσι.
“Κατέβα κάτω” του λέει ο οδηγός, τσιτωμένος.
“Ναι εσύ με το καρότσι”.
Στα κλάσματα δευτερολέπτου που επεξεργαζόμουν πως θα χειριστώ την κατάσταση, ακούγεται μια γυναικεία φωνή από το βάθος.
“Άς τον άνθρωπο ήσυχο”.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση καταδίκης του φασιστικού εγκλήματος στην Οδησσό!

Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Αθήνας καλεί την Τρίτη 6 Μάη, στις 7 μ.μ. στη συγκέντρωση καταδίκης του φασιστικού εγκλήματος στην Οδησσό της Ουκρανίας, στα γραφεία της Ε.Ε. στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Βαμμένα με το αίμα της μαζικής σφαγής στην Οδησσό είναι τα χέρια της Ε.Ε. και της Ελληνικής προεδρίας που στηρίζουν την κυβέρνηση δεξιάς και νεοναζί της Ουκρανίας. Την απάντηση στους φασίστες μπορούν να τη δώσουν οι Ουκρανοί και οι Ρωσόφωνοι εργάτες ενωμένοι. Αντίθετα οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί του Πούτιν και η ταύτιση του αντιφασιστικού αγώνα με την επέμβαση Ρωσικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν είναι η ενίσχυση του εθνικισμού της απέναντι πλευράς και των νεοναζί.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Αθήνας

Στον πάτο του Αιγαίου

της Μαρίας Λούκα

«Όσους διασώθηκαν τους είχαν βάλει να κάτσουν στον ήλιο για να ζεσταθούν. Εξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ανάμεσα τους κι ένα παιδί που το έστειλαν στην Αθήνα γιατί δε μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν. Πριν από λίγη ώρα έβγαλαν τις σωρούς από 18 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο αμπάρι, ανάμεσα τους ήταν δύο γυναίκες έγκυοι και δύο έφηβοι. Ξεβράστηκαν άλλα τέσσερα πτώματα και δεν ξέρουμε τι άλλο θα βγάλει η θάλασσα…» ακούω στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μια φωνή που ζορίζεται να μείνει σταθερή. Μόνο οι διακοπές της και οι ανάσες που βαραίνουν υποδηλώνουν ότι αυτό που συμβαίνει εδώ και καιρό στο Αιγαίο δεν είναι ρεπορτάζ αλλά εκείνο το έσχατο σημείο που καταρρέει η λογική.

Η θάλασσα του Αιγαίου, το βασικό μοτίβο στην ποίηση του Ελύτη, σήμα κατατεθέν στις διαφημίσεις του ΕΟΤ και ρομαντική καρτ ποστάλ από εκείνο το καλοκαίρι που δε θα ξεχάσεις, δε βγάζει πια ονειροπόληση, ούτε συμβολίζει την επιθυμία για ταξίδι. Βγάζει δυστυχία, αφού τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή ναυάγησαν σε κάποιο σαπιοκάραβο του σύγχρονου δουλεμπορίου και το ταξίδι σταμάτησε μεσοπέλαγα. Το γαλάζιο πότισε με το αίμα εκατοντάδων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και όλες τις άλλες ανοιχτές πληγές του κόσμου.

Μεσοπρόθεσμο: Μνημόνιο… στο τετράγωνο!

 Του Νίκου Μπογιόπουλου

O Αϊνστάιν έλεγε πως όταν τα πράγματα γίνονται κρίσιμα, καλό είναι να αφήνουμε την κομψότητα στους ράφτες και να τα αποτυπώνουμε «ξερά». Παρακάμπτουμε, λοιπόν, την καλλιέπεια των εκφράσεων για να δούμε την «ξερή» πραγματικότητα χωρίς τα καλολογικά στοιχεία που θα έκαναν ενδεχομένως πιο «εύπεπτους» τους αριθμούς:

Η κυβέρνηση βαφτίζει το νέο Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε στη Βουλή ως «Χάρτη εξόδου από το Μνημόνιο»… Φαίνεται ότι στο επίπεδο της προπαγάνδας επιστρέφουμε στην εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν έλεγαν ότι το «0 + 0» ισούται με… 14%!

Έχουμε και λέμε:

1) Το νέο Μεσοπρόθεσμο ενσωματώνει τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία στην τελευταία έκθεσή της περιγράφει την επιβολή μέτρων ύψους 7,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015 – 2017.

Κόκκαλης Βασίλης: Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Διοίκησης Αττικής

Ούτε λέξη δε χρειάζεται να αλλάξω από ανάρτησή μου το 2011. Ο Βασίλης αν και υπηρετεί σε μια από τις υψηλότερες θέσεις της διοίκησης  είναι πραγματικά ένας "αντιεξουσιαστής στην εξουσία"
Ο Βασίλης είναι ένα από τα στελέχη που προέρχονται και αναδείχθηκαν μέσα από το λαϊκό κίνημα. Αγωνίσθηκαν, πέτυχαν, καταξιώθηκαν και αμείφθηκαν μόνο με την αγάπη μας. Εισηγήθηκαν πολιτικές, υπερασπίσθηκαν κεκτημένα, διεύρυναν και κατοχύρωσαν δικαιώματα, επέβαλαν θεσμικά πλαίσια που βελτίωσαν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Έμειναν σταθερά δίπλα μας, ασυμβίβαστοι και ρομαντικοί. Είναι στελέχη μάχιμα που σύντομα θα κληθούν να ηγηθούν νέων αγώνων.

Δεν τέλειωσαν οι αγώνες, με τη θεοποίηση των αγορών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως απεγνωσμένα προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί που ξεχνούν ότι διαχειρίζονται ανθρώπους και όχι αριθμούς, γιατί η ζωή τους είναι ταυτισμένη με τα πανεπιστήμια, τις διδακτορικές διατριβές και τα οικονομικά μοντέλα.