Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Επίθεση Χατζηλάμπρου σε Άδωνη στην Πάτρα!

«Λέτε ότι οι πολυεθνικές κλέβουν. Τι σκοπεύετε όμως να κάνετε για όλους εκείνους τους υπουργούς που πέρασαν τις τροπολογίες που εξαιρούσαν συγκεκριμένα υλικά από τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες;»

Η ομιλία του Β. Χατζηλάμπρου στην ημερίδα που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας
Στην ημερίδα που οργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας με θέμα «Επανασχεδιάζοντας τη φαρμακευτική πολιτική» παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το σύστημα υγείας αλλά και η υγεία των πολιτών. Όπως υπογράμμισε αποτελεί μείζον θέμα να υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα εκατομμύρια ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την ίδια στιγμή που οι δομές υγείας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο από άποψη στελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι προληπτικές εξετάσεις περικόπτονται, οι περικοπές συνεχίζονται βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Μαρία Βαρσαμιδάκη: Της αξίζει η πρωτιά με διαφορά

Ξεπουλούν τις παραλίες μας!

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες! Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει εγκληματικό νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει τις παραλίες μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας κινδυνεύουν να κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν. Έχουμε όμως μια ευκαιρία να αποτρέψουμε αυτό το έκτρωμα πριν είναι πολύ αργά.
Την Τρίτη κλείνει η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού ελπίζουν να περάσει απαρατήρητο. Έχει όμως ήδη αρχίσει να γιγαντώνεται ένα κίνημα αντίδρασης και εμείς σκοπεύουμε να τους παραδώσουμε χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας και να δημιουργήσουμε θύελλα στα ΜΜΕ. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η κυβέρνηση λίγο πριν τις Ευρωεκλογές -- μια τεράστια κατακραυγή από χιλιάδες πολίτες που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να σταματήσουμε το σχέδιο νόμου πριν φτάσει στη Βουλή και να προστατεύσουμε τις ομορφιές της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.

Μάης του '36. Τα γεγονότα στο φόντο των κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών του μεσοπολέμου

Ο χειμώνας του 1936 είναι ο πιο άγριος χειμώνας των τελευταίων χρόνων. Οι τιμές των τροφίμων έχουν φτάσει στα ύψη και η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων γίνεται δυσβάσταχτη. Το Φεβρουάριο ξεκινούν οι πρώτες εργατικές κινητοποιήσεις. Λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές, τροχιοδρομικοί, οι εργάτες βενζίνης (Σελλ, Γκρεκοπετρόλ), οι καπνεργάτες της Καβάλας και της Δράμας, οι κλωστοϋφαντουργοί Καρέλα στο Ν. Φάληρο κ.ά, οι οποίες χτυπιούνται από την αστυνομία.

Κάνοντας έναν απολογισμό της κρατικής βίας και τρομοκρατίας το πρώτο τρίμηνο του 1936 θα μετρήσουμε 4 δολοφονίες, 444 συλλήψεις, 334 φυλακίσεις, 175 τραυματισμούς, 89 βασανισμούς, 474 κατασχέσεις και 55 εξορισθέντες,.
Ακόμα, την ίδια περίοδο, εντείνονται οι διακρίσεις σε βάρος των προσφύγων (διάβημα βουλευτών στον πρωθυπουργό, Φεβρουάριος του ’36), όπως και σε βάρος των βορειοελλαδιτών σε σχέση με τους λεγόμενους παλαιοελλαδίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% του δυναμικού του κρατικού μηχανισμού στη Βόρειο. Ελλάδα απαρτίζεται από νοτιοελλαδίτες.
Στις 28 Μαρτίου τρεις μεγάλες εταιρίες καπνού στη Θεσσαλονίκη απολύουν ξαφνικά 200 εργάτες, ενώ στις 4 Απριλίου συνέρχεται στη Θεσσαλονίκη το 1ο πανκαπνεργατικό συνέδριο. Οργανώνεται από την Καπνεργατική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), η οποία μετονομάζεται σε Πανελλαδική Καπνεργατική Ομοσπονδία (ΠΚΟ). Το συνέδριο διαρκεί 3 μέρες και τα κύρια θέματα που το απασχολούν είναι τα μεροκάματα, το ταμείο ασφάλισης (ΤΑΚ) και η ενότητα του κλάδου. Για το τελευταίο αποφασίστηκε να γίνει πρόταση στην ΕΟΚΣΕ για ενοποίηση.

Εξηνταεννέα χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των λαών

Εξήντα εννέα χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, δεν αναπολούμε μία λαμπρή σελίδα που έδωσε τέλος στον πιο ανθρωποβόρο πόλεμο στη σύγχρονη ιστορία. Επαναφέρουμε στη συλλογική μνήμη τη νίκη που κατάφεραν τα αντιφασιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, με πρωτεργάτες τους κομμουνιστές και στην αιχμή τους, την μεγαλειώδη επέλαση του Κόκκινου στρατού που κατάφερε το ολοκληρωτικό τέλος στη ναζιστική πολεμική μηχανή.
Από τα αποκαΐδια των ναζιστικών συμβόλων, από το Ραϊχσταγκ και το Βερολίνο, μέχρι το απελευθερωμένο Παρίσι την κατεστραμμένη Αθήνα, τη Μόσχα και το Κίεβο, επιχειρούν να αναγεννηθούν οι νέοι μακελάρηδες των λαών, τα νέα τάγματα του πιο μαύρου και επιθετικού καπιταλισμού που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να ξεπεράσει την βαθύτερη και καθολικότερη μεταπολεμική του κρίση.

Νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανέργων, εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές, τεράστια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και κλοπής πλούτου από τους λαούς της Ευρώπης.

Σύμφωνος με την πρόταση του ΜΑΖΙ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και ο υποψήφιος δήμαρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Σπύρος Κατσίκας
Για ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή δεσμεύτηκε προχθές σε ομιλία του και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανταποκρινόμενος στην πρόταση τής Τίνας Καφατσάκη για κοινό αγώνα μα τούς δημάρχους (Αθήνας, Ζωγράφου, Παπάγου), καθώς και με την Περιφέρεια Αττικής.

Την πρόταση για κοινή δράση, την οποία επικρότησε πρώτη η επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, είχε καταθέσει η υποψήφια δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, παρουσία και της υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου, κατά την επίσκεψή τής κας Δούρου, πριν δύο εβδομάδες στο Πάρκο Γουδή.

Όλα αυτά, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα όργιο καταπατήσεων καί ιδιωτικοποίησης εκτάσεων στό Πάρκο, μέ εξόφθαλμες παραβάσεις καί παραβιάσεις τού Προεδρικού Διατάγματος (187/2011), οι οποίες κάνουν τό πάρκο Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ τής Κωνσταντινούπολης να μοιάζει με πταίσμα.

Απίστευτο ξεμπρόστιασμα των εξαγγελιών Σαμαρά δια χειρός... ΣΥΡΙΖΑ!

Για ακόμα μία φορά η μνημονιακή συγκυβέρνηση ξεφτιλίστηκε, καθώς αποδείχθηκε πως όλα όσα προαναγγέλονται είναι λόγια του αέρα, γραμμένα στο πόδι και όχι σοβαρές εξαγγελίες.
Πριν από λίγους μήνες ήταν οι εξαγγελίες της ΝΕΡΙΤ. Ακούγαμε πέρι νέου φορέα που θα «απλώνεται» σε όλα τα μέσα και στο διαδίκτυο, ακούγαμε για νέα εποχή, ακούγαμε, ακούγαμε, ακούγαμε.
Αιφνιδιαστικά το arouraios.gr κατοχύρωσε μέσα σε ένα βράδυ το domain name nerit.gr (το οποίο τελικά μεταβίβασε ΣΤΟ ΧΩΝΙ) αποδεικνύοντας ότι ακούγαμε λόγια του αέρα, ξεμπροστιάζοντας όλες τις εξαγγελίες της μνημονιακής κυβέρνησης που δεν κατάλαβε από πού της ήρθε.

Τελικά το domain name που είχε κατοχυρωθεί καθ όλα νόμιμα, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ, κατέληξε με απόφαση της ΕΕΤΤ, στα χέρια της μνημονιακής κυβέρνησης. ΤΟ ΧΩΝΙ έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εντελώς παράτυπης αυτής απόφασης και είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθεί με αποτέλεσμα το domain nerit.gr να καταλήξει στα χέρια μας.

Όταν λογοκρίθηκε ο Τομ Σόγιερ και ο Μάγος του Οζ...


Πολλά από τα αγαπημένα βιβλία των παιδικών μας χρόνων, από αυτά που έχουν χαρακτηριστεί κλασικά, έχουν κριθεί κατά καιρούς απαγορευμένα, επικίνδυνα ή ανήθικα από εκπαιδευτικούς και άλλους θεσμικούς φορείς.
Κριτική βιβλίων συναντάμε σε όλα τα είδη και σε όλα τα μέρη του κόσμου. Για τους πιο απίστευτους λόγους, από μία εικόνα, από μία ιδέα, από ένα ζώο που μιλάει, ακόμα και ένα παραμύθι μπορεί να εξοριστεί από τις βιβλιοθήκες. Οι μέθοδοι εφαρμογής της λογοκρισίας αλλάζουν ανάλογα με τις ιδέες, τις συνήθειες και την ηθική που επικρατεί σε κάθε χώρα και σε κάθε εποχή.

Ωστόσο μπαίνει πάντα το ερώτημα, αν υπερισχύει τελικά το δικαίωμα ελευθερίας της τέχνης και της έκφρασης ή αν καταπνίγεται. Η πρώτη λίστα με απαγορευμένα βιβλία δημοσιεύθηκε στην Ολλανδία το 1529.
Ακολούθησαν δύο άλλοι κατάλογοι που εκδόθηκαν στη Βενετία το 1543 και στο Παρίσι το 1551. Το πρώτο ρωμαϊκό επίσημο «Index Librorum Prohibitorum» (Κατάλογος Απαγορευμένων Βιβλίων) ήταν έργο του Πάπα Παύλου Δ' το 1559. Ας δούμε όμως μερικές περιπτώσεις λογοκρισίας σε βιβλία για παιδιά (που είναι και για μεγάλους).

Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για τις παραλίες έκ των έσω

Για «νομοσχέδιο τέρας» κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από το ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο Τύπου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να διαμηνύει πως όπως έχει το νομοσχέδιο δεν περνάει από τη Βουλή.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real η Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε πως όταν διάβασε το νομοσχέδιο «της έπεσαν τα μαλλιά», ενώ στην ίδια εφημερίδα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρξει συναίνεση.
Διαβάστε επίσης στο Tvxs.gr:
Ένα οικονομικό νομοσχέδιο που βλάπτει θάλασσες και ακτές
Τα «μπάνια του λαού» τελείωσαν
Εν τω μεταξύ για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο στη Γλυφάδα, στις 14:00, στην παραλία κάτω από την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα από το ανοιχτό κολυμβητήριο του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας.
Κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες κατά τόπους παραλίες, με τους Οικολόγους Πράσινους, που διοργανώνουν την κινητοποίηση να καλούν «πολίτες, ΜΚΟ, κόμματα, οργανώσεις, να συμμετάσχουν, ακυρώνοντας με την δράση αυτόν τον νόμο».

Βαμβακά Ευσταθία (Έφη) Οικονομολόγος- Εργαζόμενη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους υπ. παιδείας "μαζί για την Πόλη μας"

Βαμβακά Ευσταθία (Έφη) Οικονομολόγος- Εργαζόμενη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους υπ. παιδείας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, έζησε τα παιδικά της χρόνια στου Ζωγράφου, όπου και τελείωσε το 3ο Λύκειο. Στην εφηβεία, που συνέπεσε με την μεταπολίτευση, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την πολιτική. Την συνεπήρε το πάθος για ελευθερία και η πίστη στο σύνθημα «θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε τώρα». Τη γοήτευσε η Αριστερά, την ενδυνάμωσε ο φεμινισμός, την προβλημάτισε η οικολογία. Όλα αυτά ήταν διαφορετικές όψεις της ανάγκης της για έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο.

Καλποδήμου-Κατωπόδι Βασιλική (Βάσω), Συνταξιούχος Δημοτική Υπάλληλος- τ. πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου με το "μαζί για την Πόλη"

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Από το 1975 ζει στου Ζωγράφου. Την περίοδο 1984 –2011 εργάστηκε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Συνδικαλιστικά και κινηματικά, με τους εργαζόμενους, ως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου και τους μαζικούς φορείς, συνέβαλε στο να αποτραπεί κάθε παραχώρηση δημοτικού χώρου σε επιχειρηματικά συμφέροντα (πλατείες, γκαράζ, πάρκο ειρήνης). Γνωρίζοντας και ζώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζει τους αγώνες για ένα μαχόμενο και ανατρεπτικό Δήμο.
Περισσότερα:
Η παρέμβαση των κινημάτων και η αξιοπιστία των συνδικάτων στην περίοδο της κρίσης

Καβακόπουλος Δημήτρης (Τζίμης), χολήπτης στα Μουσικά Σύνολα Ε.Ρ.Τ. (απολυμένος) με το "μαζί για την Πόλη μας"

Γεννήθηκε το 1959, και μεγάλωσε στου Ζωγράφου, σπούδασε Ηχολήπτης, Από παιδί έως σήμερα ασχολείται με τον Προσκοπισμό, διετέλεσε Αρχηγός στου Ζωγράφου 2000 – 05 , στους Αμπελόκηπους Αθηνών 2009 – 11 (Τοπικός Έφορος) και μέλος της Γεν. Συνέλευσης Σ.Ε.Π. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και στο 7ο Λύκειο Ζωγράφου.
Περισσότερα:
Προεκλογικό παραμύθι
Γιατί στο ψηφοδέλτιο της Τίνας Καφατσάκη
Το φλουρί της Ανατροπής στο Δήμο πέφτει στο ΜΑΖΙ

Στρακαντούνα- Σφακάκη Βασιλική: Η Βαλτινή που πρωτοστατεί στην κοινωνία του Ζωγράφου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Βιβλιοθηκονόμος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκε το 1962 στο Ανοιξιάτικο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και ζει στου Ζωγράφου από το 1974. Είναι παντρεμένη με το Μιχάλη Σφακάκη, μαθηματικό και έχουν δυο κόρες, την Ασπασία, φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αγλαΐα, μαθήτρια Λυκείου.

Είναι πτυχιούχος Θεάτρου, Βιβλιοθηκονομίας, Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Επιστήμη της Πληροφόρησης. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως βιβλιοθηκονόμος, είναι υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών της Νομικής Σχολής και έχει επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης γνώσης. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και συνεργάζεται με την Επτανησιακή Λαϊκή Σκηνή και το Θέατρο τση Ζάκυνθος.

Γεώργιος Τζαμαλής: Ενας ακόμη Βαλτινός στη μάχη για το Δήμο Ζωγράφου

Εκπροσωπούν τον Ορεινό Βάλτο : Θανάσης Μπαλάσκας

Πρόγραμμα περιοδειών Β. Χατζηλάμπρου στην Ηλεία



Στην Ηλεία θα περιοδεύσει το σαββατοκύριακο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του νομού Δημήτρη Μπαξεβανάκη και υποψήφιους της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιοδειών έχει ως εξής:

Σάββατο 10 Μαΐου 2014
Περιοδεία στο Βαρθολομιό το πρωί
Συνάντηση με εκπροσώπους από τις λαϊκές αγορές το μεσημέρι

Κυριακή 11 Μαΐου 2014
Πρωί: Περιοδεία στη Νέα Μανωλάδα, Μανωλάδα και Βάρδα
Απόγευμα: Συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς στη Ζαχάρω
Περιοδεία στην πόλη της Ζαχάρως

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας διαψεύδει δημοσίευμα για συνεργασία στο β΄γύρο


 Κίνηση Ενεργών Πολιτών
Σε δημοσίευση στο ιστολόγο το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε ότι τα στελέχη του Σύριζα στην Αμφιλοχία θα στηρίξουν στον δεύτερο γύρο την υποψηφιότητα του Γιάννη Πρεβεζιάνου. Διαψεύδουμε το δημοσίευμα ως αναληθές. Στον δεύτερο γύρο θα βρισκόμαστε εμείς και επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι αντιμαχόμαστε τόσο την υπάρχουσα δημοτική αρχή όσο και τη συναινετική αντιπολίτευση του κ. Πρεβεζιάνου. Ουσιαστικά και οι δύο πολιτικές αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
 http://e-maistros.gr/main/?p=6562

Η Μάρω πάει Eκλογές

Μίλαγα με τη Μάρω χθες το βράδυ και το έφερε η κουβέντα στο θέμα των ημερών: τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι η Μάρω δεν ήταν με τα νερά μου∙ αμέσως το κατάλαβα, αλλά παρόλο που μπήκα στον πειρασμό να την «ψήσω», το απέφυγα, γιατί το θεώρησα άκομψο να κάνω μαζί της πολιτικό ψωνιστήρι –ποιος είμαι εγώ που θα έλεγα στη Μάρω τι να ψηφίσει.

Κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από τη Μάρω να έχει τα δικά της, τα προσωπικά κριτήρια. Μόνη της θα επιλέξει τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Την ψήφο της θα την ρίξει λογαριάζοντας τη συγγένεια ή τη φιλία, την ευγνωμοσύνη προς τον γιατρό που έσωσε κάποτε τη ζωή του αδελφού της ή την υποχρέωση που έχει προς τον συνταξιούχο αστυνομικό διευθυντή -κατεβαίνει ο γιός του υποψήφιος- που από φιλία διευθετούσε τις κλήσεις της παράνομης στάθμευσης, παλιά -τότε που ακόμα οδηγούσε το αυτοκίνητό της, γιατί τώρα, πάει πια, τις κατέθεσε τις πινακίδες της κι η Μάρω.

Ο Κώστας Μέρκος υποψήφιος με τον συνδυασμό του Βασίλη Χαντζηλάμπρου


Γεννήθηκε στον Εμπεσό Βάλτου το 1961. Τελείωσε το Λύκειο Αμφιλοχίας.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ειδικεύτηκε σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, λογιστικής , φορολογικού δικαίου.
Εργάσθηκε για 16 χρόνια στην Αθήνα ως στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου, του τύπου και ΜΜΕ και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Από το 2004 κατοικεί μόνιμα στον Εμπεσό και εργάζεται στην Αμφιλοχία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ ως οικονομολόγος – λογιστής Α τάξης.
Από μαθητής εντάχθηκε στην Αριστερά και μετείχε ενεργά στο νεολαιίστικο κίνημα.
Το 1991 αποχώρησε από το ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε στο Συνασπισμό στην Π.Κ. Ζωγράφου.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Φ.Ε.Π.Α.
Διετέλεσε για δύο θητείες (2005 – 2009) πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπεσού.

Σάββατο 10 Μαίου 2014 στις 7μμ. ο Β. Τσούκας στο Ζωγράφου

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννηση Ευάγγελος Τσούκας προσκαλεί το Σάββατο 10 Μαίου 2014 στις 7μμ. τους δημότες Αμφιλοχίας που κατοικούν στο Δήμο Ζωγράφου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου Ανακρέοντος 60, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης και θα συνομιλήσει με τους Αμφιλοχιώτες που ζουν στην Αθήνα. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.