Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στην Αττική : Ρένα Δούρου (Με επίκεντρο τους πολίτες και τις κοινωνικές ανάγκες)

Φίλες και φίλοι,
Η «Δύναμη Ζωής» επέλεξε να κλείσει την προεκλογική της εκστρατεία με έναν ουσιαστικό τρόπο. Ένα τρόπο που αποτυπώνει τη φιλοσοφία μας για το πώς αντιμετωπίζουμε το μέλλον της Αττικής. Μακριά από τον μνημονιακό χειμώνα. Με έμφαση στην εργασία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Καταθέτουμε σήμερα στη δημόσια συζήτηση. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Αττική.
Ένα σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της πατρίδας σημαίνει:
2 χρηματοδοτικές προτεραιότητες
4 εργαλεία
6 αναπτυξιακούς άξονες
Συγκεκριμένα το σχέδιο δράσης σημαίνει κάτι που δεν ίσχυσε ποτέ στην απερχόμενη Διοίκηση: Δηλαδή σημαίνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στη βάση των δυνατοτήτων της περιοχής:
Με επίκεντρο τις ανάγκες και τις δυνατότητες των ανθρώπων,
Με μεγιστοποίηση των πόρων υπέρ της κοινωνίας, των ανέργων, των νέων επιστημόνων, των γυναικών.
Το κριτήριο των αναπτυξιακών σχεδίων είναι η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.

Στην Αμφιλοχία : Απόστολος Κοιμήσης

Ευχαριστούμε και εγώ προσωπικά και οι συμμαχητές μου, τους δημότες μας, γιατί με την ψήφο τους έβαλαν με καταλυτικό και απόλυτο τρόπο τα πράγματα στη θέση τους. Συνεχίζουμε με συνέπεια και ευθύνη τον αγώνα για να πετύχουμε τα καλύτερα για τον τόπο μας.

Στην Αθήνα: Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες)

Χαιρετίζουμε τους πολίτες που ψήφισαν στις 18 Μαΐου για μια μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα, και έφεραν την Ανοιχτή Πόλη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που επέλεξαν διαφορετικά, ή δεν συμμετείχαν καθόλου.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες αυτής της πόλης.

Ελάτε μαζί μας.

Για να κλείσουμε έναν κύκλο χαμένων δεκαετιών, όπου η πόλη αφέθηκε στην εγκατάλειψη και παραδόθηκε ανοχύρωτη στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Για να προσπεράσουμε μια δημαρχία ανύπαρκτη σε έργο, σιωπηλή απέναντι στην κοινωνική αδικία, και υποταγμένη στις κυβερνήσεις του Μνημονίου, τις πιο αδίστακτες που είδε ποτέ ο τόπος.

Στου Ζωγράφου: Τίνα Καφατσάκη (Επιστολή προς τους συνδημότες)

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να μας αναδείξετε πρώτη παράταξη στις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Η ψήφος μας στις εκλογές της Κυριακής θα σφραγίσει τη συλλογική μας απόφαση να δώσουμε πνοή στη πόλη μας, με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και συμμετοχή.

Στις 25 Μάη ψηφίζουμε για τη ζωή μας.

Την Κυριακή με την ψήφο μας θα διατρανώσουμε με συντριπτική πλειοψηφία την απόφασή μας:

Για μια πόλη της αλληλεγγύης, και της αξιοπρέπειας

Για μια πόλη πανεπιστημιούπολη, της μόρφωσης, του πολιτισμού, της νέας γενιάς και της ελπίδας

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Στέφανου Τζουμάκα, 23.5.2014

 
Προς τον Πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Στις 25 Μαΐου διεξάγονται οι Ευρωεκλογές καθώς επίσης και ο δεύτερος γύρος των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών.

Ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης που βιώνουμε και των πολιτικών επιλογών που οδήγησαν σε αυτή, όπως είναι γνωστό είναι η μείωση των εισοδημάτων στο 80% του πληθυσμού από 40% έως 60%, το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η εκτόξευση της ανεργίας στο 30% καθώς και 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Είναι προφανές επομένως, ότι πολλοί Έλληνες πολίτες λόγω αυτής της οικονομικής δυσπραγίας, κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κατόρθωσαν να μετακινηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να ασκήσουν το νόμιμο εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του δυσβάσταχτου των δαπανών για τη μετακίνηση τους.

Ο Κώστας Καλλίρης παραδίδει στην Τίνα Καφατσάκη ένα νοικοκυρεμένο και οικονομικά υγιή Δήμο.

Αν και η θητεία του Κ. Καλλίρη συνέπεσε με την πιο δύσκολη μεταπολεμική εποχή για τη χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση, ο απερχόμενος δήμαρχος κατάφερε, με χρηστή και έντιμη διοίκηση, με σκληρή δουλειά, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα, αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης στους αδύναμους συμπολίτες μας, να παραδίδει ένα υγιή, οικονομικά βιώσιμο και με ικανοποιητική διοικητική οργάνωση Δήμο.

Ο Κώστας Καλλίρης παραδίδει το Δήμο σε μια εξίσου ικανή και με τις ίδιες κοινωνικές και δημοκρατικές ευαισθησίες Δήμαρχο, την Τίνα Καφατσάκη, η οποία επιπρόσθετα ηγείται μιας πολύ ισχυρής και ελπιδοφόρας δημοτικής ομάδας, με ιδιαίτερα αυτοδιοικητικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, που αποτελούν εγγύηση επιτυχίας.

Τσίπρας σε μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα: Την Κυριακή αλλάζουμε την Ελλάδα και πεθαίνει η λιτότητα


Με την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια, βαίνει προς το τέλος της η προεκλογική εκστρατεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με το βλέμμα στραμμένο στη «μάχη» των ευρωεκλογών καλεί σε πανστρατιά για τη νίκη.
Με βασικό σύνθημα «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες» ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πατριωτικό προσκλητήριο στους πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν ανεξάρτητα από το πολιτικό τους παρελθόν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα κλείσουν «την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο που φεύγει. Στον κόσμο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου. Στην παλιά Ελλάδα. Στους εκλεκτούς των δανειστών».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε προσωπικά «από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες αυτού του τόπου. Τους πατεράδες και τις μητέρες μας. Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Να μας δώσουν μια ευκαιρία. Να πιστέψουν στη νέα γενιά. Να μας εμπιστευτούν», όπως είπε.

ΦΙΛΕ!!

Του Γιώργου Βλαχάκη

Φίλε , που ψήφισες σχήματα αυτοδιοικητικά αρωματισμένα πολύ ή λίγο με το άρωμα που φοράει ο Σαμαράς (πρόσεξε ..δε λέω άρωμα που φοράει η Ν.Δ, διότι άλλο το ένα κι άλλο τα άλλο) για κάτσε να τα πούμε.

Λοιπόν, από ότι φαντάζομαι, κι από όσο σε ξέρω από το καφενείο, εσύ δε γουστάρεις τους κομματικούς του πασοκ ( όλα τα γράμματα μικρά πια …έτσι..;!..σε βλέπω και χαμογελάς τώρα,,,)

Εντάξει νιώθεις στριμώκωλα με τη συγκυβέρνηση που έφτιαξε ο Σαμαράς από πολλές απόψεις και λόγω πολλών αποτελεσμάτων της πάνω στη ζωή τη δικιά σου και των παιδιών σου και των γονιών σου, αλλά εντάξει , στο καφενείο συνέχεια ρωτάς τους άλλους… «τι θέλατε ρε παιδιά, να βγαίναμε στη πτώχευση δηλαδή…;» και την ίδια στιγμή νιώθεις ξεφτιλισμένος που δε μπορείς να κεράσεις ρε γαμώτο γιατί δε βγαίνει ο μήνας με τίποτα.

Ν. Xουντής: Να εγγράψουμε μονομερώς τις απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας

http://www.rizopoulospost.com/

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής μιλάει αποκλειστικά στο Rizopoulos Post και διατυπώνει την πρόταση – βόμβα να εγγράψουμε μονομερώς στον προϋπολογισμό τις απαιτήσεις έναντι των γερμνανικών αποζημιώσεων και του γερμανικού κατοχικού δανείου!

1. Οι φετινές ευρωεκλογές έχουν χαρακτηριστεί οι πιο κρίσιμες στην ευρωπαϊκή ιστορία, λόγω της αναμενόμενης ανόδου της ακροδεξιάς με έμφαση στη Γαλλία αλλά και της Αριστεράς με έμφαση στην Ελλάδα, στο φόντο ιδιαίτερα των εξελίξεων στην Ουκρανία. Εσείς, πώς αξιολογείτε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη σοβαρότητα των ευρωεκλογών;

Η κατάσταση πολιτικής, ηθικής και οικονομικής παρακμής που χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Η επικράτηση των νεοφιλελεύθερων απόψεων και πολιτικών, εδώ και πολλά χρόνια, έχει απομακρύνει τους πολίτες από την ιδέα της Ευρώπης και τις ευρωεκλογές, τους έχει απομακρύνει, εν γένει, από τις πολιτικές διαδικασίες. Οι Ευρωπαίοι πολίτες προσπαθούν να βρουν διέξοδο αναζητώντας άλλες πολιτικές λύσεις, από τα αδιέξοδα που τους σπρώχνουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν αναπτυχθεί.

Φωτιά στο Twitter και στον Σγουρό έβαλε ο Κουμουτσάκος

http://www.blog.gr/

Δριμεία επίθεση στα στελέχη της ΝΔ που στηρίζουν τον
Γ. Σγουρό έκανε ο Γ. Κουμουτσάκος. Σε ανάρτησή του μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκτοξεύει “ρουκέτες” κατά εκείνων που πούλησαν την παράταξη της ΝΔ: “Χθεσινοί κυνικοί ”αυτοδιοικητικοί” οπορτουνιστές που για το συμφέρον τους πούλησαν την παράταξη έχουν το θράσος να ζητάνε κρυφές συναντήσεις”, έγραψε καταγγέλλοντας ουσιαστικά περιπτώσεις σαν του Νίκου Χαρδαλιά, του Παύλου Καμάρα και του Χάρη Δαμάσκου, που εκτέθηκαν ανοιχτά στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.
Η ΝΔ δεν μπορεί να συσπειρωθεί γύρω από τον Γ. Σγουρό και αυτό προδιαγράφει το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου.
Δείτε τι έγραψε στο twitter
Related Posts

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι ο βασικός σύμμαχος των Ευρωπαίων εργαζομένων

Ράνια Σβίγκου:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά όντως «απειλή» για το σημερινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στον βαθμό που απειλεί τα συμφέροντα των κυρίαρχων δυνάμεων και έρχεται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσης


Συνέντευξη στον Σωτήρη Σιδέρη

Σύμφωνα με τις μεγάλες συστημικές εφημερίδες της Ευρώπης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των ακροδεξιών, των ευρωσκεπτικιστών, των λαϊκιστών, των αριστερών, κατά μία δική τους εκδοχή των άκρων ή δυνάμεων που συνιστούν απειλή για το σημερινό οικοδόμημα, στις οποίες κατατάσσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι τους απαντάτε;