Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση για Ευρωεκλογές και β' γύρο εκλογών Τ.Α., Πολιτικό Συμβούλιο Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Στις 25 Μαΐου, διεξάγονται οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Καλούμε κάθε Δημοκράτη και Προοδευτικό πολίτη να στηρίξει έμπρακτα με τη ψήφο του το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συγκροτούν πολίτες με ξεχωριστή διαδρομή στο χώρο της εργασίας, της επιστήμης, της κοινωνίας, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.
Κόμμα αυτόνομο και αυτοτελές με σαφείς προοδευτικές αξίες και αρχές.
Ταυτόχρονα, διεξάγεται και ο δεύτερος γύρος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών. Είναι κρίσιμο να επιλέξουμε προοδευτικές και δημοκρατικές παρατάξεις και πρόσωπα που διακρίνονται για την πολιτική αρχών και για την έντιμη άσκηση των καθηκόντων τους.
Μπορούν και πρέπει οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν την αφετηρία για πολιτικές εξελίξεις που θα απαλλάξουν τη χώρα από τις δυνάμεις του μνημονιακού και νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού συνασπισμού.
Να οδηγήσουμε με τη ψήφο μας σε πολιτική ήττα την νεοφιλελεύθερη πολιτική και στην αντιπολίτευση τις πολιτικές δυνάμεις που την ψήφισαν, την στήριξαν, την εφάρμοσαν και συνεχίζουν, παριστάνοντας –σε ένα θέατρο του παραλόγου- ότι σώζουν τη χώρα.
Το κυρίαρχο ζήτημα την επομένη των εκλογών αυτών, θα είναι η πολιτική ήττα της μνημονιακής συγκυβέρνησης Α. Σαμαρά και Β. Βενιζέλου.
Η χώρα μας χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία.
Έχουμε τη δυνατότητα ως λαός και ως χώρα να βαδίσουμε σε μια δημοκρατική και προοδευτική λύση, με σχέδιο και προοπτική.
Αφήνουμε στην άκρη την απάθεια.
Από την ψήφο όλων μας, εξαρτάται η πορεία της χώρας και της Ε.Ε.
Με γνώση, συνέπεια, αξιοπιστία.
Ως πολίτες, έχουμε το λόγο. Οι αρχές ασκούνται έμπρακτα.


Μια γροθιά όλοι μαζί για τη νίκη την Κυριακή ΜΑΖΙ με την Τίνα Καφατσάκη Καλλίρης-Πέττας-Μετικαρίδης και τα στελέχη τους

Στην πλατεία Τερζάκη χτες το βράδυ, δεν μίλησε μόνο η αυριανή Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. Μίλησαν και οι πολίτες αυτής της πόλης. Ενωμένοι σαν μια γροθιά στέλνουν το μήνυμα της νίκης και υψώνουν τείχος στο χθες. Ζητούν όλοι μαζί η πόλη να αλλάξει πορεία. Λένε όχι στον εκλεκτό του Καζάκου, τον τέως δημοτικό σύμβουλο Πειραιά Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Λένε ναι στην Τίνα Καφατσάκη. Την δικιά μας Τίνα που μεγάλωσε μαζί μας, που πάλεψε και παλεύει μαζί μας.

Μαζί της βρέθηκαν χτες δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι τριών συνδυασμών για να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στο πρόσωπο της Τίνας Καφατσακη.

Όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι έδωσαν το μήνυμα της ενότητας και της νίκης.

Η υποψηφια Δήμαρχος του «ΜΑΖΙ για την πόλη μας» στην ομιλία της έστρεψε τα βέλη της στο Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

«Ο Δήμος Ζωγράφου-ειπε χαρακτηριστικά- δεν προσφέρεται ούτε ως πεδίο δοκιμής μεταγραφών, ούτε ως σκαλοπάτι στην πολιτική καριέρα κανενός !Ούτε του κ. Αγγελόπουλου, ο οποίος μας καταθέτει ως προσόν την προϋπηρεσία του ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και τέως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.» Και συνέχισε:

«ΣΚΟΥΠΑ» ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Ο αρεοπαγίτης υπηρεσίας του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαίωνε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα αναστολής της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες και ο Άρειος Πάγος προσδιόρισε να συζητηθεί το αίτημα αυτό στις 10 Ιουνίου 2014.

Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε και αίτημα αναίρεσης της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

πηγή: news247.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός με την ψήφο του θα φέρει τη νέα αλλαγή» Ο Αλέξης Τσίπρας

“ «Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπου κι αν βρέθηκα τις τελευταίες εβδομάδες, συναντήθηκα με τη θέληση των Ελλήνων να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Να βάλουν τέλος στην εξουσία και στο καθεστώς της φθοράς, της διαφθοράς, της ψευτιάς, των εκβιασμών και του φόβου. Να ανοίξουν με την ψήφο τους, με τον αγώνα τους, έναν άλλο δρόμο για τα παιδιά τους και την πατρίδα» ”
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 22:10

«Για μία Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια, και υπόσταση στην Ευρώπη, για μία Ελλάδα που δε θα τρώει καρπαζιές ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη. Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση, δεν μας αξίζει να αποφασίζουν οι χορτάτοι πόσο θα πεινάσουν τα παιδιά μας», τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία που έκλεισε την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Η Ευρώπη των Untermenschen και η Ευρώπη των Λαών

Η Ενωμένη Ευρώπη, η Ευρώπη των Λαών, χάριν της οποίας πάλευε κάποτε η Αριστερά, όχι ως κοινή αγορά, αλλά ως ιδεολογικό οικοδόμημα, έφτασε στα όριά της. Ο ορισμός του Homo Εuropaeus τίθεται ξανά στο τραπέζι και μαζί μ’ αυτό και το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αφού αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις σε προβλήματα, τα οποία το ίδιο παρήγαγε, δια της νεοφιλελεύθερης διολίσθησής του.

Της Κατέ Καζάντη

Πώς, όμως, η «θριαμβεύουσα Ευρώπη», όπως τόσο αισιόδοξα την περιγράφει ο Πολ Βαλερί, το «χρηματιστήριο όπου οι διδασκαλίες, οι ιδέες, οι ανακαλύψεις, τα πιο διαφορετικά δόγματα, κινητοποιούνται, διατιμώνται, ανεβαίνουν, κατεβαίνουν, γίνονται αντικείμενο της πιο ανελέητης κριτικής», εξέπεσε στο αλλοτριωμένο εγώ της;

Είναι καταρχάς προφανές πως η έκπτωση, και της εποχής του Μεσοπολέμου και της δικής μας, δεν είναι απλά αποτέλεσμα αποκλίσεων στα δημοσιονομικά μεγέθη των «αμαρτωλών» χωρών, όπως διατείνεται η προπαγάνδα. Άλλωστε, τα κριτήρια τίθενται αυθαίρετα από συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές ελίτ και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν για να οδηγήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς στην αναγκαστική υιοθέτηση απάνθρωπων πολιτικών.
Αυτός και το σακίδιο

Τι είναι αλήθεια το Ποτάμι και τι η μαγευτική TVpersona που μετά βδελυγμίας απαρνείται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα παιδιά του «κομματικού σωλήνα»; Τι συμβολίζει αλήθεια το σακίδιο που η TVpersona αγόγγυστα κουβαλά;

Της Σίσσυς Βελισσαρίου

Μήπως ο Σταύρος είναι ο νέος Μεσσίας σε μεταμοντέρνο περιτύλιγμα, ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου πακεταρισμένες σε σακίδιο; Η μήπως είναι το αιώνιο αρσενικό που κάθε θηλυκό προσμένει στη ζωή του για να ολοκληρωθεί; Ο εραστής που θα διεισδύσει στο (θηλυκό) εκλογικό σώμα για να το μυήσει σε ηδονές που μόνον εκείνος μπορεί να χαρίσει; Ή είναι ένας απλός κομπέρ του συστήματος που με το μικρόφωνο στο χέρι ασταμάτητα κάνει βόλτες επί σκηνής και με χαρακτηριστική άνεση απαντά σε ερωτήσεις από ένα αθέατο κοινό, στήνοντας ένα onemanshow;[1]

Σε αυτές τις παραλίες θα πρέπει να πληρώνουμε για να απολαύσουμε την θάλασσά μας! Ποιες περνάνε στα χέρια ιδιωτών; [Λίστα]

Δεν είναι μόνο η Ελαφόνησος, αλλά συνολικά 90 παραλίες, οι οποίες αναμένεται να περάσουν στα χέρια… ιδιωτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη μπει γνωστές παραλίες, οι οποίες αναμένεται να αξιολογηθούν με σκοπό να μεταβιβαστούν και έπειτα να πουληθούν σε ιδιώτες. Δύο από τις παραλιακές αυτές εκτάσεις έχουν ήδη πουληθεί σε ιδιώτες, ενώ σταδιακά προχωρούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες.

Στον κατάλογο βρίσκονται «παράδεισοι» όπως η Γιάλοβα στην Μεσσηνία, η Τσαμπίκα και η Αγία Αγάθη στη Ρόδο, μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής, ο Άγιος Προκόπιος στην Νάξο, ο Γαλησσάς στην Σύρο και η… μόνη προσβάσιμη παραλία στην Ηρακλειά!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, προβλέπεται ότι οι παραλίες που βρίσκονται μπροστά από δημόσια ακίνητα μπορούν ακόμα και να περάσουν σε κατάσταση αποκλειστικής χρήσης από τον ιδιώτη που θα τα αγοράσει με πλήρη απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης!
 

Τασία Χριστοδουλοπούλου: H κυβέρνηση της Αριστεράς θα δημιουργήσει ντόμινο

Η ευρωπαϊκή Αριστερά τονίζει ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν, ιδίως όσο συνεχίζονται ο πόλεμος, η φτώχεια και η περιβαλλοντική καταστροφή. Επιμένουμε λοιπόν ότι σε υπερεθνικά προβλήματα, δεν υπάρχουν εθνικές λύσεις. Ζητάμε, έτσι, τη ριζική τροποποίηση του Ευρωπαικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, προς την κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των ροών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναθεώρηση της δομής του Σένγκεν, που προβλέπει ελεύθερη κυκλοφορία με κλειστά εξωτερικά σύνορα, άρα απαγόρευση κυκλοφορίας για τους μη νόμιμα διαμένοντες.

Συνέντευξη στον Αδάμο Ζαχαριάδη

Η πρόσφατη, νέα τραγωδία στη Σάμο καταδεικνύει με τον πιο ακραίο τρόπο τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και της ΕΕ. Πως μπορεί η ευρωπαϊκή Αριστερά να αντιδράσει σε αυτές και τι προτάσεις έχει;

Δίνουμε όλοι το «παρών» την Κυριακή… στις ΚΑΛΤΣΕΣ.

Από 22 έως 25 Μαΐου τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκλέγουν τους Ευρωβουλευτές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην Ελλάδα από το 1981, που στήθηκαν για πρώτη φορά κάλπες για ευρωεκλογές, υπήρξε μια λανθασμένη λογική ότι οι ευρωεκλογές είναι απλά μια έγκυρη δημοσκόπηση που δείχνει το πολιτικό κλίμα της κοινωνίας και στέλνει μηνύματα διαμαρτυρίας ή/και επιδοκιμασίας των πολιτικών κομμάτων. Θεωρήθηκαν ως οι εκλογές: «Έλα μωρέ τώρα»!!!

Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Είναι μια τραγική λογική η οποία πρέπει να ανατραπεί άρδην αυτήν την Κυριακή. Οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ σοβαρές. Το ίδιο σοβαρές με τις Εθνικές εκλογές. Στις αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου (αλλά και στα υπόγεια του ευρωιερατείου) παίρνονται οι αποφάσεις για την χώρα μας. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να ψηφίσει ο πολίτης αλλά και να επιλέξει κόμμα και πρόσωπα χωρίς φόβο και πάθος αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα της πατρίδας. Και επειδή υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και ποιότητας στα ψηφοδέλτια, που μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα θα πρέπει η επιλογή να γίνει μετά από ώριμη σκέψη.