Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στόχος η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος

 Το Ποντίκι

Τάση επανασυσπείρωσης και προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων βλέπει το ΚΚΕ στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, με την ηγεσία να εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνολικά ανοδική τάση που παρουσίασε και στις τρεις κάλπες αλλά και για την εκλογή τεσσάρων δημάρχων.

Ήδη τα στελέχη του ΚΚΕ εστιάζουν το βλέμμα τους στην επόμενη μέρα και τις πολιτικές διεργασίες που πυροδοτούνται από το εκλογικό αποτέλεσμα, τροφοδοτώντας ή αναζωπυρώνοντας διάφορα σενάρια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού. Ο Περισσός εκτιμά ότι οι εν λόγω διεργασίες αναδιάταξης, που στόχο έχουν τη διάσωση του συστήματος μέσα από τη δυνατότητα διαμόρφωσης σταθερών κυβερνήσεων και διασφάλισης της ανοχής της κοινωνίας, ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω εγκλωβισμού των λαϊκών στρωμάτων στην κατεύθυνση των μνημονίων και του «καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου». Προς το παρόν πάντως δεν αναμένεται αλλαγή στρατηγικής όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο εξακολουθεί να δέχεται πολιτική πίεση, όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές την περασμένη Κυριακή.

Στο τηλεφωνικό κέντρο δεν είναι πια, η Χρυσούλα Κατσιμιλή…

«Μέσα στον χρόνο έχουν κάνει τρισάγιο σε 12 άτομα στην πρώην ΕΡΤ»…

Τα αφανή θύματα της ΕΡΤ. Δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να νιώθουν τύψεις οι πολιτικοί υπεύθυνοι, τα θύματα πάντως από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ έφτασαν τα δώδεκα!

Χρυσούλα Κατσιμιλή, 47 χρονών, τηλεφωνήτρια στην ΕΡΤ, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα στο...
σπίτι της, η κηδεία της έγινε σήμερα Τετάρτη, πρωί, στην Επίδαυρο, τόπο καταγωγής της. Μόλις είχε λάβει ειδοποίηση για κατάσχεση του διαμερίσματός της. Κι ενώ ήδη το έφερε βαρέως που έκανε αίτηση και δούλευε στη Δημόσια Τηλεόραση. Αισθάνθηκε κουρασμένη... Και πέθανε. Άλλη μια θλιβερή ιστορία ζωής.

Εργαζόταν 24 χρόνια στην ΕΡΤ, ο μισθός της ήταν 1200€, τώρα (τώρα;) στη ΔΤ έπαιρνε 800€. Το διαμέρισμά της, 80 τετραγωνικά μέτρα όλο κι όλο, αυτό για το οποίο έλαβε το κατασχετήριο από την τράπεζα, στη Νέα Σμύρνη. Πέρασε δύσκολα ιδίως τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ, σε προσωπικό επίπεδο, ας μην επεκταθούμε τώρα. Συνεπής στη δουλειά της και φιλότιμη, πάντα ως τηλεφωνήτρια, με βάρδιες. Δεν ήθελε να εργάζεται στη ΔΤ αλλά πίστευε ό,τι δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού δουλειά. Αναγκάστηκε. Αισθανόταν ταπεινωμένη που έκανε αίτηση. Και φοβότανε πως οι συμβάσεις θα λήξουν οριστικά τον Αύγουστο. Ζούσε με την απειλή της διακοπής της εργασίας της. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν της είχαν κάνει αρνητική κριτική για την εργασία της στη ΔΤ, ούτε καν από την ertopen.com. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις, ίδιες, εννοείται. Δεν έβγαζε παράπονο η Χρυσούλα, απλώς απομονώθηκε και σπάνια π.χ τηλεφωνούσε στους παλιούς της συνάδελφους, ακόμα και για τα τυπικά. Και κατέρρευσε...