Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Σιγή ασυρμάτου τέλος

 Η τελευταία ανάρτηση που έκανα ήταν στις 25 Μαρτίου με τίτλο "Ζήτω η 25η Μαρτίου 1953". Η τελευταία παράγραφος ήταν η εξής:

"Και για να τελειώνουμε με τον Σπύρο Γεωργιάδη-χαϊδευτικά Άδωνι-, πρέπει να καταλάβει, ότι τις ενοχές που τινάζει στη μούρη του απλού λαού, προτάσσοντας ότι φταίει ο λαός που έκλεβε "τα ψιλά του ταμείου", θα τις φάει στη μούρη όταν ξαναστηθούν οι κάλπες.
Γιατί αποκρύπτει επιμελώς, οτι επί τόσα χρόνια αφήνανε τους πολλούς να κλέβουν από λίγα, έτσι ώστε να μήν φαίνονται οι λίγοι που κλέβανε πάρα πολλά. Έτσι κατασιγάζανε τις αντιδράσεις. Έτσι καταστούσαν το έγκλημα συλλογικό. Το τέλειο έγκλημα που συντελέσθηκε από τα 30 ελληνικά νοικοκυριά, σε βάρος των υπόλοιπων 70. Αυτά τα 70 που ήταν εκτός λεηλασίας, τωρινοί άνεργοι, άστεγοι και ληξιπρόθεσμοι, πρέπει και αυτοί να ζουν με ενοχές, να πεθαίνουν με συντάξεις πείνας και να αυτοκτονούν επειδή διαλύθηκε η επιχείρησή τους ή επειδή απολύθηκαν στα 45 χωρίς αποζημίωση;"
30% του Ελληνικού λαού ψήφισε τους "σωτήρες" της συγκυβέρνησης των κομμάτων που κατά κοινή αντίληψη του υπολοίπου 70% μας οδήγησαν ως εδώ.
30% του ελληνικού λαού ψήφισε τα κόμματα που εναλλασσόμενα στην εξουσία οδήγησαν τις ελληνικές παραγωγικές δυνάμεις στον μαρασμό και στην "μετέωρη αγρανάπαυση".

Καταυλισμό διαμαρτυρίας δίπλα στο στάδιο του Σάο Πάολο στήνουν οι άστεγοι βραζιλιάνοι

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι κατέλαβαν χώρο 4 χιλιόμετρα μακριά απο το στάδιο του Σάο Πάολο και έστησαν εκατοντάδες σκηνές-διαμαρτυρίας ενάντια στο Μουντιάλ 2014.

Ένας ολόκληρος καταυλισμός με σκηνές στήθηκε μόλις σε μία νύχτα 4 χιλιόμετρα μακριά απο το στάδιο του Σάο Πάολο όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι αποφάσισαν να φτιάξουν τον καταυλισμό ονομάζοντάς τον “Το Κύπελλο του Λαού” με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τους μισθούς πείνας, τα υψηλά ενοίκια και τη φτώχεια που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στη κινητοποίηση ενάντια στο Μουντιάλ, ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια κοστίζει 300 δολάρια το μήνα τη στιγμή που ο μέσος μισθός είναι μόλις 360 δολάρια.

Δελτίο Τύπου Σοσιαλιστικού Κόμματος σχετικά με τον ανασχηματισμό της Συγκυβέρνησης, 11 Ιουνίου 2014.

Η ηγεσία της συγκυβέρνησης προέβη σε ανασύνταξη της πολιτικής της και μέσω του ανασχηματισμού, που επιβεβαιώνει ως βασική στρατηγική το δημοσιονομικό ζήτημα και τη λιτότητα.

Οι διαφοροποιήσεις σε ζητήματα τακτικής αφορούν καταρχήν, στη μεγάλη εκλογική ήττα που υπέστη το μνημονιακό μπλοκ στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κύρια πλευρά του ανασχηματισμού και η τοποθέτηση νέου Υπουργού Οικονομικών δεν αφορά άμεσα στις επόμενες Εθνικές εκλογές αλλά κυρίως στις γενικότερες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το διεθνές και ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα σε σύμπραξη με το Δ.Ν.Τ. και Κυβερνήσεις του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, την προηγούμενη περίοδο επέβαλαν το καθεστώς εσωτερικής υποτίμησης σε μια σειρά από χώρες της Ε.Ε., η επιχειρηματική τάξη πέτυχε σημαντική μείωση αμοιβών και μισθών και προωθήθηκε σε βάρος χωρών η «δορυφοροποίηση» τους και η πρακτική της «αποικίας χρέους».

Εστίες διαφωτισμού

Του Περικλή Κοροβέση

Η λεπτομέρεια δεν είναι μια έννοια ξεκαθαρισμένη. Είναι πάντοτε θέμα οπτικής γωνίας. Λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. κράτησαν τα ποσοστά τους στις τελευταίες εκλογές: -0,29% ο πρώτος, 2,46% η δεύτερη.
Λεπτομέρεια, θα μου πείτε. Αν τώρα δούμε αυτά τα ποσοστά τι αντιπροσωπεύουν σε αριθμό ψηφοφόρων, θα έχουμε μια έκπληξη. Η σύγκριση γίνεται με τις βουλευτικές του Ιουνίου 2012. 140.000 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει το -0,29 στις ευρωεκλογές, άλλαξαν γνώμη και εγκατέλειψαν το κόμμα τους. Αντιθέτως 100.000 άνθρωποι πείσθηκαν πως η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. είναι εθνοσωτήρια δύναμη και αύξησαν το ποσοστό της κατά 2,46 για να την καταστήσουν τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.

Οι ευρωεκλογές στην ουσία τους είναι ένα θέαμα. Ή ακόμα ένα τεράστιο exit poll για τις εθνικές εκλογές. Ταυτόχρονα είναι και ένας τεράστιος προπαγανδιστικός θεσμός που θέλει να δείξει ντε και καλά πως η Ευρώπη είναι δημοκρατική. Είναι ένα Κοινοβούλιο που δεν εκλέγει κυβέρνηση. Κυβέρνηση είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διορίζεται και είναι πάνω από το Ευρωκοινοβούλιο. Οι δυνατότητές του περιορίζονται στο να επικυρώνει τις αποφάσεις της διορισμένης κυβέρνησης που βρίσκεται στην ουσία έξω από κάθε έλεγχο. Εξ ου και η τεράστια αποχή. Το 2009 η αποχή των νέων κάτω από 25 χρόνων έφτασε το 71%.

Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ είναι ο εφιάλτης τους

Της Αλεξάνδρας Χριστακάκη
H ανάγκη , έγινε ιδέα, και η ιδέα μας εφιάλτης για την μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Πρόκειται για το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα της ertopen, της ΕΡΤ3 και των Περιφερειακών ΕΡΑ, όπου εδώ και ένα χρόνο με την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αλληλέγγυων, κρατά ζωντανό το αίτημα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ . Θυμίζει ότι η ΔΤ είναι υποκατάστατο του «μαύρου», ότι είναι σκληρός προπαγανδιστικός κυβερνητικός μηχανισμός ,ότι δεν έχει σχέση με δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Θυμίζει ότι η ΕΡΤ είναι ζωντανή!
Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Επί ένα χρόνο, «βγαίνει» με εθελοντισμό και ψυχή ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα, με όρους επαγγελματικούς -ούτε ερασιτεχνικούς ούτε ακτιβίστικους-.
Τι πρόγραμμα εκπέμπεται:
Κάθε βράδυ από τις εγκαταστάσεις και τα στούντιο της ΕΡΤ3 στην Θεσσαλονίκη βγαίνει τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, με video, ρεπορτάζ, τηλεοπτικά παράθυρα και συνεντεύξεις με την συνδρομή συναδέλφων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Καλοκαίρι και καταχνιά

Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου
Τα υψηλά ποσοστά του Σύριζα στις τελευταίες εκλογές άφησαν πίσω τους μια υπόσχεση αλλαγής περισσότερο αχνή παρά απτή, διαχέοντας ένα υποκατάστατο ελπίδας που εξ’ αρχής ήταν εύθραυστη, αφού ακόμα και αν ο Τσίπρας είχε υποστηριχθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων πάλι θα έβρισκε την κοινωνία καχύποπτη και επιφυλακτική απέναντι του, μιας και ούτως ή άλλως η εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος σε οποιονδήποτε Έλληνα πολιτικό βρίσκεται πλέον σε ένα φαινομενικά ανυποχώρητο ναδίρ.
Είναι δεδομένο άλλωστε ότι όσοι υποστηρίζουν ακόμα τις συγκυβερνητικές παρατάξεις δεν πρεσβεύουν επί της ουσίας καμία πολιτική επιλογή, αφού είναι είτε άμεσα ωφελούμενοι, ως μέλη ενός κομματικού στρατού συντηρούμενου με πελατειακές σχέσεις, είτε αγνοούν, λόγω αμάθειας, ή ακόμα και αδυνατούν λόγω έλλειψης κριτικής ικανότητας ή, πιο απλά, λόγω ηλιθιότητας, να κατανοήσουν την σημασία της υποδούλωσης της χώρας στην νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει την Ελλάδα μια ειδική οικονομική ζώνη προσαρμοσμένη στα συμφέροντα της κεντρικής Ευρωπαϊκής διοίκησης.
Εξαιτίας του υπεράριθμου εκείνων που δείχνουν να μην έχουν κανένα πρόβλημα με την παρούσα μεταμόρφωση της Ελλάδας σε οικονομική αποικία, γεννάται το ερώτημα αν η μακροχρόνια κατοχή της Ελλάδας από διάφορους αποικιοκράτες στο παρελθόν έχει εγκαθιδρύσει την σκλαβιά ως μια μορφή κανονικότητας για μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού που μοιάζει να μην θέλει την ανεξαρτησία του, ίσως επειδή αυτή απαιτεί θυσίες, ή απλούστερα απειλεί βραχυπρόθεσμες ηδονές όπως η καλοκαιρινή ραστώνη.

Επόμενη στάση: αυτοδυναμία...

των Σπ. Νιάκα και Β. Καραγεώργου, απο το Red NoteBook...
Επειδή τα ΜΜΕ, αλλά και η εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, έπαιξαν με τα νεύρα μας λέγοντάς μας ότι ο ηττημένος των ευρωεκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νικητής η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου,
θα πρέπει αρχικά να παραθέσουμε στο μνημονιακό φαντασιακό τη στεγνή πραγματικότητα. Το πρώτο και βασικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι ότι η συγκυβέρνηση και τα κόμματά της υπέστησαν μια ξεκάθαρη ήττα. Το 30% όσων τους ψήφισαν πριν 2 χρόνια, τους εγκατέλειψαν. Αν οι εκλογές ήταν βουλευτικές, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί θα εξέλεγαν διψήφιο αριθμό βουλευτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στις εκλογές, όχι γιατί βγήκε πρώτος. Αυτό είναι απλά μια διαπίστωση και οι απλές διαπιστώσεις αρκούν μόνο για τους δημοσιολόγους και τους έντιμους δημοσιογράφους. Για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που είναι κρίσιμο δεν είναι οι διαπιστώσεις ούτε το να λύσουμε τον γρίφο κατά πόσον η νίκη αυτή είναι ιστορική ή «σκέτη». Η νίκη αυτή έχει σημασία στον βαθμό που θα γίνει εργαλείο στα χέρια των «από κάτω» για να αποσταθεροποιήσουν και να ανατρέψουν την κυβέρνηση και στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για αυτό. Για να ανιχνεύσουμε τις προοπτικές για το προηγούμενο, είναι ανάγκη να εμβαθύνουμε σε κάποια ερωτήματα.

ΔΗΜΑΡ: «ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ»

Κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) το κλείσιμο της ΕΡΤ πριν από ακριβώς έναν χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για έναν «ξαφνικό θάνατο».
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν «μαύρο» στη δημοκρατία, αλλά και «μαύρο» στην ιδιωτική ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων, που απολύθηκαν εν μια νυκτί και δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις τους.
Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αποχώρησε από την τότε τρικομματική κυβέρνηση, καθώς δεν μπορούσε «να αποδεχθεί μονομερείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που κατέλυαν κάθε έννοια κυβερνητικής συνεργασίας, επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν σχέση με οριζόντιες απολύσεις και λογικές πυγμής».
πηγή: tanea.gr

26ο Αντάμωμα Βαλτινών στις 15 Ιούνη 2014

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και με ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το 26ο Αντάμωμα Βαλτινών στη θέση Μαχούνια της Βαρυμπόπης. Το Αντάμωμα διοργανώνεται από το Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου Ο.ΣΥ.ΒΑ. με τη συμμετοχή των Συλλόγων μελών της. Το φετινό αντάμωμα είναι αφιερωμένο στη ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν για φαγητά και ποτά, ενώ θα λειτουργεί και καντίνα με σουβλάκια, μπύρες και αναψυκτικά.

Για τη διασκέδαση θα φροντίσει παραδοσιακή ορχήστρα.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ο.ΣΥ.ΒΑ. κάντε κλίκ στην εικόνα δίπλα (Κάτω στου Βάλτου τα Χωριά)

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Κ.Σ. της Ο.ΣΥ.ΒΑ. ή στα μελή των Δ.Σ. των συλλόγων.
http://www.chalkiopouloi.gr/syllogosmas/anakoinoseis/185-26antamoma.html

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΠΗΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

«Το έγκλημα που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο συνεχίζεται», τονίζει σε δήλωσή της η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σημειώνοντας παράλληλα πως το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί 12 μήνες ανάπηρης Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την κ. Δούρου, το κλείσιμο της ΕΡΤ συμπύκνωσε τον αυταρχισμό και την οπισθοδρομικότητα των πολιτικών της λιτότητας.

Το 12μηνο «λουκέτο» στην ΕΡΤ «αποκρυσταλλώνει το κοινωνικά επώδυνο και οικονομικά άστοχο αδιέξοδο, που εξακολουθούν να βιώνουν σήμερα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι χιλιάδες «διαθέσιμοι» του δημοσίου τομέα όπως και οι χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού», προσθέτει.

πηγή: newsbeast.gr

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΨΕΥΔΟΜΕΝΗ

Σε πανικό συλλαμβάνεται η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να διαψεύσει το σημερινό πρώτο θέμα της “ΑΥΓΗΣ”, σχετικά με την επιστολή που απέστειλαν στην τρόικα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με “εγγυήσεις” ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Μνημονίου. Διά της εκπρόσωπου της Σοφίας Βούλτεψη, η κυβέρνηση κατηγόρησε την εφημερίδα μας, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”, επιχειρώντας να μεταθέσει το κέντρο βάρους της υπόθεσης στις ημερομηνίες, αλλά και πάλι λέγοντας τη μισή αλήθεια και αποκρύπτοντας την άλλη μισή, δηλαδή αυτή που δεν την συμφέρει!

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της “ΑΥΓΗΣ”, η οποία ανέφερε: “«Η σημερινή αποκάλυψη της “ΑΥΓΗΣ”, για την ύπαρξη επιστολής προς τους δανειστές, με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων μέτρων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα. Σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων. Τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων».

Υπογράψτε ΕΔΩ για να γυρίσει ο Άδωνις στο Υπουργείο Υγείας




Θέλοντας να εκφράσουμε την απύθμενη θλίψη μας για την απομάκρυνση του Άδωνι Γεωργιάδη από το Υπουργείο Υγείας ξεκινάμε καμπάνια διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών για την άμεση επιστροφή του στο μοναδικό πόστο που του αξίζει.

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ εδώ και διαδίδουμε το ψήφισμα...