Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το πλοίο των ηλιθίων

 Μια φορά και έναν καιρό, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί ενός πλοίου έγιναν τόσο ματαιόδοξοι από την ικανότητά τους στην ναυτική τέχνη, τόσο ανόητα ασεβείς και τόσο εντυπωσιασμένοι με τους εαυτούς τους που οδηγήθηκαν στην τρέλα.

Έστρεψαν το πλοίο βόρεια και προχώρησαν μέχρι που συνάντησαν παγόβουνα και επικίνδυνους ογκόπαγους. Συνέχισαν να πηγαίνουν βόρεια σε όλο και περισσότερο επικίνδυνα νερά με μόνο σκοπό να δώσουν στους εαυτούς τους ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν ακόμα περισσότερα λαμπρά κατορθώματα στην ναυσιπλοΐα.

Καθώς το πλοίο έφτανε σε όλο και υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, οι επιβάτες και το πλήρωμα γίνονταν όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι. Άρχισαν καυγάδες μεταξύ τους και παράπονα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν.

«Τρέμω από το κρύο», είπε ένας ρωμαλέος ναυτικός. «Αυτό είναι το χειρότερο ταξίδι που έχω βρεθεί. Το κατάστρωμα είναι γλιστερό από τον πάγο. Όταν είμαι στο παρατηρητήριο ο αέρας περνά το πανωφόρι μου σαν μαχαίρι. Κάθε φορά που δένω το πανί της πλώρης τα δάχτυλά μου πάνε να παγώσουν. Και γι’ όλα αυτά παίρνω μόνο πέντε πενιχρά σελίνια το μήνα».

Οι δήμαρχοι Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας καλούν σε ανοιχτή συζήτηση για το Άλσος

Ακολουθεί δελτίο τύπου – πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση για την διάσωση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας η οποία διοργανώνεται από τις δημοτικές παρατάξεις «Δύναμη Πολιτών» Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», των οποίων οι επικεφαλής, Άρης Βασιλόπουλος και Ηρακλής Γκότσης, είναι οι δήμαρχοι των αντίστοιχων δήμων.

Οι δημοτικές παρατάξεις Ενότητα για τη Νέα Ιωνία και Δύναμη Πολιτών, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος έχουμε ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με το ζήτημα του Άλσους.

Απόλυτη προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας , του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Η επιμονή της Κυβέρνησης να εντάξει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ως άρθρο στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας είναι ενδεικτική των προθέσεων της.

Ο στόχος δεν ήταν ποτέ η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Τους χάλασε τη φιέστα με τις 17 αυτοκτονίες

Κραδαίνοντας το πρωτοσέλιδο της «Ε» με το success story των 17 αυτοκτονιών ομολογιούχων που έχασαν τους κόπους μιας ζωής από το περίφημο PSI, χάλασε όπως λέει ο ίδιος τη φιέστα στο Μέγαρο Μουσικής, τη στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος.

Συγκινημένος ο ομολογιούχος με την «Ε» ανά χείρας θυμίζει στον Παπαδήμο το «καταραμένο» PSI
Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων
Ελληνικού Δημοσίου, ο Νίκος Παπαγεωργίου παρενέβη στην ημερίδα με τίτλο «Τραπεζική Ενωση, Νομισματική Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου Ε.Ε. και σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης, υπό την επιστημονική διοργάνωση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Στην ημερίδα, όπως ήταν αναμενόμενο, παρευρισκόταν όλη η αφρόκρεμα του χρηματοοικονομικού γίγνεσθαι της χώρας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι «Νέοι Παρθενώνες», του Χρήστου Τριανταφύλλου

Συνήθως όταν διαβάζουμε/βλέπουμε/ακούμε για επεισόδια σε πορείες, το λεξιλόγιο των περισσότερων ΜΜΕ αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από όσα θα ήθελαν για το ποιόν τους: δεκάδες φορές οι διάφοροι μαφιόζοι και τραμπούκοι έχουν μεταμφιεστεί σε «αγανακτισμένους πολίτες», το ξύλο έχει μεταμφιεστεί σε «μικροσυμπλοκές», κ.ο.κ.

Χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια το Συντονιστικό Κατοίκων της περιοχής οργάνωνε συζήτηση με θέμα το γήπεδο της ΑΕΚ, που, ως γνωστόν είναι το μήλο της έριδος –με ένα απλό γκουγκλάρισμα θα καταλάβετε τι εννόω όσοι δεν το γνωρίζετε. Παραδόξως, και ευτυχώς, οι δημοτικές εκλογές ανέδειξαν νικητή τον Άρη Βασιλόπουλο, που αντιτίθεται στα σχέδια του Μελισσανίδη να καταβροχθίσει το άλσος της Φιλαδέλφειας. Όταν όμως, τα διακυβέυματα είναι τόσο μεγάλα, πάντα έρχεται το ιππικό.

Ανησυχία για τους ομογενείς της Ουκρανίας μετά τις επιθέσεις νεοναζί

Για αφωνία, σχετικά με τις επιθέσεις και το κλίμα εκφοβισμού εις βάρος των ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία από νεοναζί, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Να τοποθετηθεί σχετικά με τις καταγγελίες για απειλές και διώξεις σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας και Eλλήνων ομογενών, ζήτησε από την κυβέρνηση και το ΚΚΕ. Στην Ουκρανία ζουν περίπου 100.000 ομογενείς και η ανησυχία είναι αυξημένη μετά τις πληροφορίες για την κατεύθυνση της νέας πολιτικής εξουσίας στην Ουκρανία που κάνουν λόγο για ισχυρά ακροδεξιά στοιχεία. Ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως τα πρώτα σχέδια νόμου που προωθούνται στην ουκρανική Βουλή προβλέπουν απαγόρευση όλων των μειονοτικών γλωσσών, αλλά και της λειτουργίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην Ουκρανία ζουν περίπου 100.000 ομογενείς και η ανησυχία είναι αυξημένη μετά τις πληροφορίες για την κατεύθυνση της νέας πολιτικής εξουσίας στην Ουκρανία που κάνουν λόγο για ισχυρά ακροδεξιά στοιχεία. Ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως τα πρώτα σχέδια νόμου που προωθούνται στην ουκρανική Βουλή προβλέπουν απαγόρευση όλων των μειονοτικών γλωσσών, αλλά και της λειτουργίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.