Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κοσμοπλημμύρα και πολύ κέφι την πρώτη μέρα του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ – Το σημερινό πρόγραμμα



Άνοιξε χτες, Παρασκευή, τις πύλες του το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Μέχρι και την Κυριακή 6/7 το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ δίνει το 18ο ραντεβού του στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων με το σύνθημα “Να μη γίνει ο κόσμος φυλακή” – Δείτε την χθεσινή μέρα με το φακό του left (Άγγελος Καλοδούκας) αλλά και το σημερινό πρόγραμμα.

Πραγματική κοσμοπλημμύρα χτες στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ! Είχε τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου για πρώτη μέρα στη 18χρονη ιστορία του! Κέφι, συζητήσεις, χάπενινγκ… μια ονειρεμένη βραδιά. Όσοι δεν ήρθατε σπεύσατε, γιατί αν δεν έρθετε… θα χάσετε!

Το αντιρατσιστικό έχει από όλα:

Ωραίο Φαγητό

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Την επαναξέταση του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Στην πρότασή του, εισηγείται η αξιολόγηση να γίνει βάσει της επίτευξης στόχων και όχι με ποσοστώσεις. Δεν συμφωνεί με το υπόμνημα το υπουργείο.

Η καθιέρωση τόσο θετικών όσο και αρνητικών ποσοστώσεων κατά την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου θα μπορούσε, «αντί να συντελέσει στην εξάλειψη παθογενειών, να οδηγήσει ακόμη και στην απορρύθμιση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», επισημαίνει στο υπόμνημά του το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του ζητεί την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα «προκειμένου να βελτιωθεί και να καταστεί πραγματικά λειτουργικό, ορθολογικό και αποτελεσματικό, συντελώντας στην ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και των παρεχομένων υπηρεσιών».

Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ

Στην κοινή συνείδηση υπήρχε εδώ και χρόνια μία μεγάλη συντεχνία και μία υπο-συντεχνία της. Ήταν η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων και η υπο-συντεχνία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε όλοι. Έρχονται, λοιπόν, οι τρεις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ως άλλοι Ζορό του αδικημένου ιδιωτικού τομέα, θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις συντεχνίες του Δημοσίου προς όφελος, όπως λένε, της αγοράς.

Ξεκίνησε, λοιπόν, η κυβέρνηση των πασοκοΛοβέρδων το ξεκλήρισμα των συντεχνιών του Δημοσίου και το ολοκληρώνει πάλι μία κυβέρνηση των δεξιοΛοβέρδων, με το ίδιο ζηλευτό πάθος. Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Ξαφνικά, μαθαίνουμε ότι συντεχνίες δεν υπάρχουν μόνο στο Δημόσιο αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερες στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση ανακαλύπτει τη συντεχνία των φαρμακοποιών, των μικρών διαγνωστικών κέντρων, των περιπτεράδων, των αρτοποιών, των φορτηγατζήδων, των ταξιτζήδων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των ναυτεργατών, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μικροπωλητών, των βιομηχανικών εργατών που απολύονται σωρηδόν και κλωτσηδόν των…, των…, των…

Έχουν ρημάξει τα πάντα!

του Γιώργου Δελαστίκ

Αποκαταστάθηκε η προ… τεσσαρακονταετίας τάξη πραγμάτων! Χάρη στα Μνημόνια και τις άοκνες προσπάθειες των μνημονιακών κυβερνήσεων της χώρας μας οι Έλληνες ξανάγιναν οι μπατίρηδες της Δυτικής Ευρώπης! Από τις 15 χώρες της ξαναγίναμε ακόμη και στα τρόφιμα οι πιο φτηνοί, προτελευταίοι, με τελευταίους τους Πορτογάλους.
Όπως και τη δεκαετία του 1960, του 1970 και του 1980, πριν από μας οι Ισπανοί και πριν από τους Ισπανούς οι Ιταλοί. Οι μπατίρηδες του ευρωπαϊκού Νότου! Οι μόνιμοι μετανάστες. Κι αν τα λεφτά της ΕΕ είχαν αλλάξει προσωρινά κάτι, η παλιά Τάξη Πραγμάτων αποκαταστάθηκε. Φρόντισε γι’ αυτό η Γερμανία, η οποία φυσικά αποφασίζει για την κατάληξη που θα έχει η κάθε επαρχία του Τέταρτου Ράιχ και στον τομέα της ευημερίας.

Φυσικά, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και η φτώχεια δεν ισοκατανέμονται ποτέ. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη διετία 2010 και 2011, διευρύνθηκε η εισοδηματική ανισότητα στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης.

Φυλακές υψίστης ανασφάλειας;

της Σοφίας Βιδάλη

Το σχέδιο νόμου που ρυθμίζει για πολλοστή φορά τα του Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου συμπληρώνει και ολοκληρώνει μια διαδικασία αυταρχικοποίησης του ποινικοκατασταλτικού συστήματος, η οποία αποδιαρθρώνει πλήρως τη φιλελεύθερη εκδοχή του.
Αξιοποιώντας τη θέσπιση καταστημάτων κράτησης τύπου Γ, το νομοσχέδιο μετατρέπει τις φυλακές για βαρυποινίτες σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Εκεί θα τοποθέτούνται τρομοκράτες, προδότες της χώρας και επιβουλευόμενοι το πολίτευμα, όπως και ληστές, ανθρωποκτόνοι και εκβιαστές που εντάσσονται σε εγκληματική οργάνωση κατάδικοι ή υπόδικοι, που έχουν ποινή κατ’ ελάχιστο 10 χρόνια κάθειρξη. Εκεί θα τοποθετούνται επίσης και οι απείθαρχοι κρατούμενοι που έρχονται εκεί από άλλους τύπους καταστημάτων Α (π.χ. κρατούμενοι για χρέη ή υπόδικοι) ή Β (μικροεγκληματίες και βαρυποινίτες).

Η τρομοκρατία αιωρείται πάνω από τη Φιλαδέλφεια, του Σπύρου Νιάκα

Το σή­ριαλ “χού­λι­γκαν ε­να­ντίον α­ρι­στε­ράς και α­γω­νι­στώ­ν” κρα­τά­ει και­ρό τώ­ρα στην Φι­λα­δέλ­φεια. Για μή­νες στη­νό­ταν έ­να σκη­νι­κό α­πει­λών και τρο­μο­κρα­τίας α­πέ­να­ντι στα στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, τον υ­πο­ψή­φιο – ε­κλεγ­μέ­νο πλέ­ον – δή­μαρ­χο Άρη Βα­σι­λό­που­λο αλ­λά και α­γω­νι­στές και κά­τοι­κους της πε­ριο­χής α­πό “ο­πα­δούς”.

Το χρο­νι­κό των ε­πι­θέ­σεων

Τον πε­ρα­σμέ­νο Νοέμ­βρη στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο της Φι­λα­δέλ­φειας πα­ρου­σία 300 α­φιο­νι­σμέ­νων ο­πα­δών της Α­ΕΚ υ­πήρ­ξε ορ­γα­νω­μέ­νη ε­πί­θε­ση στην α­ρι­στε­ρά με προ­πη­λα­κι­σμούς. Το Πά­σχα, το ε­κλο­γι­κό πε­ρί­πτε­ρο της “Δύ­να­μη Πο­λι­τώ­ν” κα­τα­στρά­φη­κε με­τά α­πό ε­πί­θε­ση με γκα­ζά­κια. Σε προ­ε­κλο­γι­κό πάρ­τι της πα­ρά­τα­ξης α­πο­τρά­πη­κε ε­πί­θε­ση α­πό ο­μά­δα 20 χού­λι­γκαν. Την η­μέ­ρα και ώ­ρα της κε­ντρι­κής προ­ε­κλο­γι­κής εκ­δή­λω­σης της πα­ρά­τα­ξης εί­χε κα­λε­στεί πα­ράλ­λη­λα συλ­λα­λη­τή­ριο “για το γή­πε­δο”. Με­τά τις ε­κλο­γές, χού­λι­γκαν διέ­λυ­σαν συ­γκέ­ντρω­ση κα­τοί­κων που συ­ζη­τού­σαν το ρυθ­μι­στι­κό, και ε­πι­τέ­θη­καν φρα­στι­κά στους δη­μο­τι­κούς συμ­βού­λους της Δύ­να­μης Πο­λι­τών στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο της πε­ρα­σμέ­νης ε­βδο­μά­δας. Την Πα­ρα­σκευή 20/6, τα ί­δια σκη­νι­κά ε­πα­να­λή­φθη­καν σε με­γα­λύ­τε­ρη έ­ντα­ση συ­νο­δευό­με­να πλέ­ον α­πό βαν­δα­λι­σμό της κοι­νω­νι­κής κα­τά­λη­ψης “Στρού­γκα”. Όλα τα πα­ρα­πά­νω α­πο­τε­λούν τα ση­μα­ντι­κό­τε­ρα γε­γο­νό­τα που κα­τα­γρά­φουν μια αιω­ρού­με­νη τρο­μο­κρα­τία που α­πλώ­νε­ται πά­νω α­πό την πε­ριο­χή τους τε­λευ­ταίους μή­νες.