Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Προνοιακά επιδόματα: Τέλος με εντολή τρόικας (και, άρα, Σαμαρά) - "Ζήστε με 400 ευρώ το μήνα"

Ζήστε με 400 ευρώ - Προνοιακά Επιδόματα τέλος με εντολή της τρόικα - Πρωτοφανής υποχωρητικότητα της εγχώριας κυβέρνησης.
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τέρμα στα επιδόματα λένε οι δανειστές – Εφαρμόζουν την λογική του δόγματος «Ας φάνε παντεσπάνι».

Η κατρακύλα των δανειστών και της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Τα νεότερα από τις τελευταίες συσκέψεις των τροικανών με το υπουργείο Εργασίας είναι άκρως απογοητευτικά. Οι δανειστές ζητούν επιτακτικά να καταργηθούν όλα τα επιδόματα για τις άνεργες και τις άπορες οικογένειες και να δοθεί σε όλους ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 400 ευρώ!

Ζητούν δηλαδή από μια τετραμελή οικογένεια που δεν έχει άλλα εισοδήματα και βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης να ζήσει με 400 ευρώ το μήνα, κι όποιος αντέξει. Αυτό που εξοργίζει περισσότερο από όλα είναι η πρωτοφανής ανεκτικότητα και υποχωρητικότητα που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση και οι υπουργοί.

Ευρωομάδα της Αριστεράς: Να μπει ένα τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας

Στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σχετικά με την κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, παρενέβησαν οι ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ενόψει και της σημερινής ψηφοφορίας για την κοινή πρόταση ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Ιρλανδή ευρωβουλευτής MartinaAnderson δήλωσε σχετικά: «Η Γάζα βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε κρίση, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν αλληλέγγυα με τους Παλαιστίνιους εν μέσω του φρικτού αυτού μακελειού. Η κοινή πρόταση ψηφίσματος είναι μια άθλια προσπάθεια να ουδετεροποιηθεί η σφοδρή επίθεση, να αποφευχθεί η κριτική στο Ισραήλ και ουσιαστικά παραβλέπει τα αίτια της διαμάχης. Η «βολική» ομοφωνία EPP-S&D είναι αισχρή.
Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η δράση των Ισραηλινών έχει παραβιάσει τη διεθνή νομοθεσία. Για πολύ καιρό, τα Ηνωμένα Έθνη και η ευρύτερη διεθνής κοινότητα απλά παρακολουθούν τον αποκλεισμό της Γάζας. Απλά παρακολουθούν να υψώνεται το νέο διαχωριστικό τείχος του Απαρτχάιντ, να στήνονται στρατιωτικά σημεία ελέγχου και οδοφράγματα και να τοποθετούνται λεωφορειακές γραμμές μόνο για Παλαιστίνιους .
Είμαστε μάρτυρες της κατεδάφισης χιλιάδων σπιτιών Παλαιστινίων από το Ισραήλ και της εκδίωξης χιλιάδων οικογενειών από την πατρίδα τους, προκειμένου οι Ισραηλινοί να χτίσουν δικές τους εγκαταστάσεις. Όλα αυτά παραβιάζουν τη Συμφωνία του Όσλο του 1993».

Από τη μεριά του ο Κύπριος ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης είπε: «160.000 άνθρωποι έχουν για μια ακόμη φορά εκτοπιστεί. 395.000 δεν έχουν ούτε τη βασική παροχή νερού, τρία νοσοκομεία έχουν υποστεί επίθεση, 1.000 σπίτια καταστράφηκαν. Τι περιμένουμε εμείς εδώ στο Κοινοβούλιο, όταν εγκλήματα πολέμου συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας; Τι άλλο περιμένει η Ε.Ε και η κ.Ashton για να καταδικάσει την επιθετική ισραηλινή πολιτική; Τι άλλο περιμένει το νεοεκλεγμένο Ευρωκοινοβούλιο; Δεν ακούει κανείς τις διαδηλώσεις στους δρόμους των ευρωπαϊκών και των ισραηλινών πόλεων; Θέλουμε ειρήνη για τους Παλαιστίνιους, για τους Ισραηλινούς, για όλους τους λαούς της ταραγμένης Μέσης Ανατολής, έτσι ώστε να μην σκοτωθούν άλλα παιδιά. Για να γίνει αυτό εφικτό, η ατιμωρησία και ο εποικισμός πρέπει να σταματήσουν και η κατοχή της Παλαιστίνης πρέπει να αρθεί. Ειρήνη σημαίνει ελευθερία για την Παλαιστίνη».

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα δήλωσε τέλος: «Ποιο είναι το αποτέλεσμα των εκατοντάδων διεθνών ψηφισμάτων που έχει υπογράψει η Ε.Ε από το 1967 μέχρι σήμερα; Το αποτέλεσμα είναι 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι να ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων, σε άθλιες συνθήκες, και να μη μπορούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Οι συνθήκες διαβίωσής τους θυμίζουν Απαρτχάιντ. Ας μη το παραβλέψουμε. Το Ισραήλ προχωρά σε κατοχή και δεν τιμωρείται με κανέναν τρόπο. Χρειάζεται να καταδικάσουμε την κατοχή, να καταδικάσουμε την κράτηση πολιτικών κρατουμένων. Το Ισραήλ θα πρέπει να σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις».
papadimoulis.wordpress.com

Βίντεο από τη χθεσινή δολοφονία των 4 παιδιών στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Xτες Τετάρτη, 4 παιδιά Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε μια παραλία της Γάζας. Σκληρές εικόνες.

Η γυναίκα που μεταμφιέστηκε σε υδραυλικό για να μεταφέρει στην εργαλειοθήκη της εκατοντάδες μωρά έξω από το γκέτο της Βαρσοβίας

Η Ιρένα Σέντλερ ήταν κοινωνική λειτουργός από την Πολωνία. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Πολωνίας, ήταν επικεφαλής μιας μυστικής οργάνωσης για τη διάσωση παιδιών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κατάφερε να προσληφθεί στο γκέτο της Βαρσοβίας ως υδραυλικός και να σώσει πάνω από 2.500 παιδιά εβραϊκής καταγωγής. Έβγαζε τα μωρά από το στρατόπεδο κρυμμένα στην εργαλειοθήκη της. Τα μεγαλύτερα παιδιά τα φυγάδευε κρυμμένα μέσα σε σάκους και στη συνέχεια τα εφοδίαζε με πλαστές ταυτότητες με τη βοήθεια της οργάνωσης Zegota.
Ο σκύλος φύλακας – άγγελος Η Ιρένα είχε μαζί της πάντα τον σκύλο της που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει δυνατά όταν την πλησίαζαν στρατιώτες, ώστε να καλύπτει τυχόν κλάμα ή θόρυβο από τα παιδιά. Κρατούσε αρχεία με τα ονόματα των παιδιών και τους γονείς, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα οι οικογένειες θα ενώνονταν πάλι ελεύθεροι, μακριά από τα κολαστήρια γκέτο. Όμως η δράση της αποκαλύφθηκε και οι Ναζί για τιμωρία, της έσπασαν τα χέρια και τα πόδια. Καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει.

Τσίπρας: Κοινό μέτωπο για τις παραλίες χωρίς υπόγειες σκοπιμότητες Κάλεσμα

Για «νομοθετικό τερατούργημα» που «επιτρέπει, προετοιμάζει και κατοχυρώνει μια ανεπίστρεπτη περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή, αλλά και μια εθνική καταστροφή», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του κόμματος ενάντια στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς που προωθεί η κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε «ένα κοινό αγώνα χωρίς υπόγειους υπολογισμούς, κομματικά καπέλα και κρυφές στρατηγικές». «Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε», τόνισε.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη χαρά του πως πριν από το ΣΥΡΙΖΑ «έχουν ήδη κινητοποιηθεί δεκάδες οργανώσεις του οικολογικού χώρου, επιστημονικοί φορείς, αυτοδιοικητικοί φορείς, τοπικές κοινωνίες και κινήματα». «Δεν πρόκειται για μια κομματική πρωτοβουλία ή για μια πρωτοβουλία κομμάτων. Αλλά για μια πρωτοβουλία πλατιάς συσπείρωσης πρωτίστως κοινωνικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων πάνω σε έναν κοινό στόχο: Να προστατέψουμε τους αιγιαλούς και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της χώρας μας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή».