Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ο Θεόδωρος Ζιάκας στο Αντίφωνο

H συνέντευξη* του συγγραφέα Θεόδωρου Ζιάκα εκκινεί από την προβληματική της σχέσης μεταξύ Έθνους και Παράδοσης, η οποία με τη σειρά της συσχετίζεται προς την κριτική που έχει δεχθεί από τη μαρξιστική, ταξική ανάλυση. Η ίδια προβληματική, στη διαπλοκή της με πλήθος παρατηρήσεις φιλοσοφικής και ιστορικής υφής, διαπερνά και συνέχει τη σύνολη συνέντευξη. Το Έθνος οριοθετείται εν σχέσει προς τις δυτικές προσλήψεις του και συγχρόνως αντιμετωπίζεται υπό το πρίσμα της θεώρησης περί τέλους της νεωτερικότητας. Συγχρόνως τίθεται το θέμα του έθνους εν σχέσει προς την αρχαία και βυζαντινή ελληνική παράδοση. Τονίζεται εμφατικά η οικουμενική παράδοση του βυζαντινού ελληνισμού που η συρρίκνωσή της υπό τις συνθήκες του νέου ελλαδικού κράτους αποτελεί την κατεξοχήν πηγή της νεοελληνικής κακοδαιμονίας. Ο συγγραφέας αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της ελληνικής ατομικότητας για να προβεί στη συνέχεια σε σύγκρισή της με το είδος της ατομικότητας που αναπτύχθηκε στη Δύση. Αφού εντοπιστούν τα χαρακτηριστικά της κρίσης που διέρχεται η χώρα και συσχετιστούν με την κρίση του σύνολου νεωτερικού υποδείγματος, ο Θεόδωρος Ζιάκας θα μας δώσει το περίγραμμα του πνευματικού προσανατολισμού που θα μας επιτρέψει να ελπίζουμε στη υπέρβαση της κρίσης.

Η αντιπροσωπεία της τρομοκρατίας !

 Θόδωρος Γαλανόπουλος

Καλά όσοι διαθέτουν τη βασική νοημοσύνη, καταλαβαίνουν ότι μια σύλληψη ενός καταζητούμενου αναρχικού, μέσα στο κέντρο της Αθήνας με περούκες, μπιστόλια και μπαλωθιές, θα θέλανε να την πουλήσουν ακριβά τα συνεταιράκια,κανάλια και κυβέρνηση!

Για κοιτάτε το σερίφη τι δυνατός που είναι και μαζεύει τους κακούς, και το καλό παλικάρι,η νεράιδα και ο δράκος!

Δεν με ενδιαφέρουν βέβαια ούτε ο Μαζιωτης ούτε η παρέα του.
Αυτοί διαλέξανε ένα δρόμο που δεν έχει καμιά σχέση με την πάλη τη δική μας για το μεροκάματο και την δύσκολη καθημερινότητα μας! Όμως, καλά είναι η κυβέρνηση να μην χρησιμοποιεί πολύ τον όρο τρομοκράτης , γιατί έτσι, απλά θυμίζει στον κόσμο της ειδικότητα της!

Γιατί ποιος είναι τρομοκράτης άραγε; δεν είναι αυτός που συνεχίζει να τρομοκρατεί τον πολίτη, λες και δεν του φτάνουν τα δυο εκατομμύρια άνεργοι και κάθε μέρα κουβεντιάζει και για πιο πολλές απολύσεις;

BINTEO-Σάλος με τον ξυλοδαρμό προσφυγόπουλου από τη Συρία





Οι αρχές του Λιβάνου διέταξαν να γίνει έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που εμφανίζει ένα παιδάκι 5 ή 6 ετών καθοδηγούμενο από τη φωνή ενός ενήλικα, να χτυπά με ένα ξύλο και κατόπιν με τα χέρια και τα πόδια ένα μεγαλύτερο αγόρι, που πιθανώς είναι πρόσφυγας από τη Συρία.

Οι συγκλονιστικές εικόνες έχουν εμφανιστεί στο διαδύκτιο μέσω της ιστοσελίδας www.yasour.org -η διεύθυνση της οποίας ανέφερε ότι έλαβε το μήνυμα μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου- και έχουν προκαλέσει κατακραυγή και οργισμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό το βίντεο, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές, το παιδί που ακούγεται να το αποκαλούν Αμπάς, χτυπά καθοδηγούμενο από τουλάχιστον έναν ενήλικα ένα μεγαλύτερο και πιο εύσωμο αγόρι σε διάφορα μέρη του σώματός του, παρά τα κλάματα και τις ικεσίες του θύματος.

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Γαλλία και Βρετανία

Παρά την απαγόρευση πλήθος κόσμους συμμετείχε το Σάββατο σε πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν την απαγόρευση και κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στην ισραηλινή εισβολή και τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.

«Ισραήλ δολοφόνε», ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στη σημερινή κινητοποίηση. Πορείες υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, συνολικά 12, μεταξύ των οποίων η Λιλ, η Μασσαλία, η Λυόν και το Στρασβούργο. «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» ή «η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει» ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Γιατί πάει μετανάστης ο Μήτσος;

του Στάθη στο σημερινό Παρόν
http://zeidoron.blogspot.gr

Άλλα παιδιά

Ρούλα Καραμήτρου
Δεν είναι παιδιά
μεγάλοι σβώλοι, μπάλες
χωμάτινες στην πλαγιά
που κατρακυλάνε
παιδιά δεν είναι
κραυγές είναι άφωνες
αγκαλιές χωρίς χέρια
που μας ακούνε
δεν είναι παιδιά
εικόνες λίγων λεπτών
μιας οχιάς κοινότητας
που μας κοιτάνε
Τα μάτια κλείσε!
Κλείσε τα μάτια
μη και μας δούνε
χείλια που τρέμουν
δάχτυλα που φάρμακα
ψάχνουν στις πέτρες
μάτια, κεφάλια
κόκκινα στο πάτωμα
ζωή φωνάζουν
Ακούς μωρέ;
Μπορείς ν’ακούσεις τα μπαλόνια;
μπαλόνια είναι
κίτρινα πανεβαίνουν
τον ήλιο να μεγαλώσουν
να τα χωρέσει.. 
http://tadeefi.wordpress.com

Συνελήφθη και ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Συνελήφθη το πρωί και ο Χριστόδουλος Ξηρός στο Μοναστηράκι, κάτω από τις ίδιες σχεδόν συνθήκες που πιάστηκε ο Νίκος Μαζιώτης!

Η μόνη σοβαρή διαφορά είναι ότι ο αδίστακτος Ξηρός πιάστηκε έξω από το σουβλατζίδικο του «Μπαϊρακτάρη», ενώ η σύλληψη του αδίστακτου Μαζιώτη έγινε έξω από τον «Θανάση».

Καίριο ρόλο έπαιξε πάλι το 25χρονο πανέμορφο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής. Είχε επίσης παρατηρήσει το ιδιόμορφο βάδισμα του Ξηρού, 12 ακόμα φορές στα Πατήσια, στα Ιλίσια, στα... Βριλήσσια κ.λπ., όπου πήγαινε σαν χεσμένος.
Τώρα, το 25χρονο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής τον είδε στο Μοναστηράκι και αμέσως ειδοποίησε την υπηρεσία του, που τον παρακολουθούσε επίσης πολύ στενά – εκτός από τους αγώνες του Μουντιάλ, όπου παρακολουθούσαν με περισσότερο ενδιαφέρον τους δραματικούς αγώνες.
Εννοείται ότι έγινε συμπλοκή και έπεσαν αμέτρητες σφαίρες από τον Ξηρό κατά 1.347 τουριστών. Ευτυχώς, όμως, τραυματίστηκαν μόνο 943 τουρίστες και οι υπόλοιποι έπεσαν νεκροί.