Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σπάνιο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που στάθηκαν μαζί μπροστά στον φακό ο «Χοντρός και ο Λιγνός»

Είναι η τελευταία φορά που το διασημότερο κωμικό δίδυμο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο «Χοντρός» και ο «Λιγνός» στέκονται μπροστά στον φακό μαζί. Ο Όλιβερ Χάρντι (Χοντρός), -μείον 63 κιλά- πειράζει για τελευταία φορά, το.. έτερον του ήμισυ Σταν Λόρελ (Λιγνό).


Του τσιμπάει την μύτη, του χαλάει τη γραβάτα και του κάνει τις γνωστές γκριμάτσες του. Ο Χάρντι, δύο χρόνια πριν, είχε υποστεί μία καρδιακή προσβολή και έχασε τα περιττά κιλά, έπειτα από παρότρυνση του γιατρού του.

Το σπάνιο ντοκουμέντο γυρίστηκε το 1956, την χρονιά που ο Χάρντι και ο Λόρελ ετοίμαζαν την κινηματογραφική τους επιστροφή. Η μοίρα όμως, είχε άλλα σχέδια. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο αγαπημένος «Χοντρός» του κινηματογράφου, Όλιβερ Χάρντι, υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που τον καθήλωσε τους επόμενους μήνες στο κρεβάτι. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να κινηθεί. Τον Αύγουστο του 1957, υπέστη δύο νέα εγκεφαλικά και «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες αργότερα. Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Χάρντι, ο Σταν Λόρελ έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη στο ραδιόφωνο. «Ήταν σαν αδελφός μου. Έτσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού» είπε. Ο Σταν «έφυγε» από τη ζωή 8 χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 1965, μετά από καρδιακή προσβολή.

Κυνική ομολογία της Κομισιόν: Δεν ισχύει στις χώρες του μνημονίου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

Απίστευτη ήταν η ομολογία της Κομισιόν ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”.