Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης: Οι καθαρίστριες είναι πιο απαραίτητες από τους υπουργούς

Κάποτε στο Ελληνικό λεξιλόγιο και στο γράμμα Ν υπήρχε μία λέξη, Ντροπή!

Αυτές τις ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της εξουσίας δια την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η εξουσία ενοχλήθηκε και το έδειξε. Θεωρήθηκε μάλιστα η δικαστική απόφαση παρενόχληση στο έργο της εξουσίας.

Υπουργικά χείλη δεν έκρυψαν την δυσφορία της εξουσίας δια την ανωτέρω δικαστική απόφαση και άφησαν να εννοηθεί ότι θα κάνουν το παν-που σημαίνει ότι θα ασκήσουν πιέσεις- δια την ανάκληση μιας τέτοιας απόφασης.

Εάν όμως δεν απατώμαι η δικαιοσύνη και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό, έρχεται να προφυλάξει τον λαό και τον κάθε άνθρωπο από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, διαφορετικά ο πολίτης θα μείνει ανυπεράσπιστος.

Συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για τη 19χρονη Ντοά, την ηρωίδα ναυαγό

Συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για τη 19χρονη Ντοά, την ηρωίδα ναυαγό που βρίσκεται εγκλωβισμένη στα Χανιά

Με πρωτοβουλία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης ξεκίνησε χθες διαδικτυακά συλλογή υπογραφών για τη 19χρονη Ντοά, μία από τους μόλις δέκα που επέζησαν του φρικτού ναυαγίου της Μάλτας που κόστισε τις ζωές 490 ανθρώπων. Η Ντοά κράτησε στην αγκαλιά της δύο μωρά για 4 μερόνυχτα μέχρι να βρεθεί σε στέρεο έδαφος. Μετά απ’ όλη αυτή την απίστευτη περιπέτειά της το μόνο που της δόθηκε από το ελληνικό κράτος ήταν ένα χαρτί 6μηνης αναβολής απέλασης. Οι υπογραφές που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης ώστε η μικρή Ντοά να μπορέσει να τακτοποιήσει τα έγγραφά της και να φύγει για τον προορισμό της που είναι η Σουηδία.

Ολόκληρο το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών έχει ως εξής: